ErzurumHaber Girişi : 16 Temmuz 2024 18:55

Selin vurduğu Pelitli köyünde 16 ev zarar gördü

Selin vurduğu Pelitli köyünde 16 ev zarar gördü
Erzurum'un Pasinler ilçesinde dün etkili olan sağanak, kırsal Pelitli Mahallesi'nde sele dönüştü. Selde otomobil ve traktörler sürüklendi, 16 ev ve ahır kullanılamaz hale geldi. TIKLA İZLE
Selin vurduğu Pelitli köyünde 16 ev zarar gördü

Pasinler ilçesinde, dün saat 18.00 sıralarında başlayan sağanak sonrası sel oluştu. Dereler taşarken, sel Pasinler ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Pelitli Mahallesi'ni vurdu.

 

Can kaybı ve yaralanma olmayan selde, 2 otomobil, traktör ve biçerdöver akıntıyla sürüklendi. Sel suları, 16 ev ve ahırı kullanılamaz hale getirdi. Köye ait tarım arazileri de sular altında kaldı. 

 

Evleri zarar gören 15 aileye çadır gönderilirken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bölge halkına 50 adet gıda paketi gönderdi. İkram aracıyla Pelitli Mahallesi'ne giden Türk Kızılay, bölge halkına ve görevlilere sıcak yemek dağıttı. Türk Kızılay görevlileri, halka battaniye, yatak ve mutfak seti dağıttı. Bu arada sel felaketinde evleri kullanılamaz hale gelen ailelere çadır gönderildiği bildirildi. 

 

AFAD EKİPLERİ ÇADIR KURUYOR

 

Erzurum’un Pasinler ilçesinde selde evleri kullanılamaz hale gelen 15 aileye çadır gönderildi. AFAD ekipleri, çadırları kurmaya başladı. Türk Kızılay Erzurum Afet Müdahale Merkezi de çadırlarda barınacak olan ailelere battaniye, yatak ve mutfak seti dağıttı. İHA- TIKLA İZLE

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.