SiyasetHaber Girişi : 07 Ekim 2024 20:29

Sekmen: İşe giren diyor ki, 'Ben çalışmadan nasıl maaş alırım'

Sekmen: İşe giren diyor ki, 'Ben çalışmadan nasıl maaş alırım'
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısına ev sahipliği yaptı. Açılış konuşması yapan Başkan Mehmet Sekmen, belediye başkanlarını işe personel almamaları konusunda uyardı.

SEKMEN: 100 LİRASININ 13 LİRASI PERSONELE GİDİYOR

 

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen toplantıda belediyenin ekonomik durumuyla ilgili bilgiler veren Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir’in bütçesinden yatırıma en çok pay ayıran belediye olduğunu iddia etti.

 

Bu durumun İçişleri Bakanlığı üzerinden gerçekleşen bütçeler üzerinde ifade edildiğini kaydeden Başkan Sekmen, “Personel giderimiz bütçemizin yüzde 13’ü. 2023 yılındaki. Yani 100 liranın 13 lirasını personel gideri olarak ayırıyoruz geri kalan cari ödemeler ama yüzde 70 – 75’ini mutlaka yatırıma dönüştürüyoruz” dedi.

 

BAŞKANLARA “KENDİNİZİ YORMAYIN” TAVSİYESİNDE BULUNDU!

 

Sekmen şöyle devam etti.

 

“Benim burada tüm belediye başkanı arkadaşlarıma yaşamına tavsiyem fazla personel alıp kendinizi yormayın. Personel almakla da kimseyi ben bunu edemezsiniz. Her aldığınız insan bilin ki, bir sonraki seçimde sizlere oy vermeyecek, bizlere oy vermeyecek. Çünkü işe giren diyor ki, ‘ben çalışmadan nasıl maaş alırım’ tabi burada benim mesai arkadaşlarım olabilir alınmasınlar, bu genel bir kanı. Bunu buradan ifade edeyim.”

 

Sekmen’in bu konuşması bir an için şaşkınlık yaratsa da belediye başkanlarından alkış aldı. Haber: Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS - TIKLA İZLE

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İsmail Düzgün 12 Ekim 2024 04:20

    Sayın başkan Hınıs köyleri mah olan köyler yolar berbat toprak toz asfat yok idaa ediyorum 50 yıl geride gidiyoruz

  • Ali er 09 Ekim 2024 18:32

    Açın halinden tok anlamaz

  • özdemir 09 Ekim 2024 15:00

    ismetpasa caddesinden yeni ssk binasına çıkarken sağda a101 in yanında buyuksehir belediyesinin yapacağı inşaat alanı ni yola tasmislar. Muratpasa muhtarı umursamıyor. Yol 3 aydır tıkanıyor. Zaten kış geldi inşaat başlamadı. Hangi kafayla bu telleri yolun ortasına çekmişler anlamak mümkün değil. Bu çitlerin geri çekilmesi lazım. Lütfen bi haber yapın. Artık haber olmadan kurumlar çalışmıyor. Sayın Sekmen eminim haberiniz yok ama gelin bi görün, bu çitleri kim çektirmişse eminim o gün görevden alırısnız.

  • Vatandaş 08 Ekim 2024 21:06

    Daha üç beş ay önce havaalaninda cocuklarinizi işe aldirmak için bu şahsi izdihamla karşılayanlar siz degilmiydiniz. Bırakın birazda eleştiri yapsın sayin başkan. Niye zorunuza gidiyor başkanın dedikleri. Bu şehrin en iyi mesleği yalakalıktir.işsiz kalmazsınız.sekmen başkan haklı konuşuyor yürü başkanım siz haklisiniz.

  • Memur 08 Ekim 2024 18:25

    O alkışlayan kişiler memurluğu bu kadar kötü görüyorlar ise neden kendi çocuklarını kıymetli kadrolardan memur yapabilmek için çırpınıyorlar?

  • Gökhan 08 Ekim 2024 08:52

    Bir garibanı işe almamak için elinden gelen her şeyi yapıyor millet size boşunamı oy verdi ya bir fabrika açıp istihdam yapın, ya da belediyede iş verin diye oy verdi.

  • Dadash025 08 Ekim 2024 08:42

    Haaaaa! O yüzden çalışanınıza az maaş veriyorsunuz. Doğru çalışanınız 3 dönemdir size değil REİSE Yani Recep Tayyip ERDOĞAN A oy veriyor.Sayın başkan işçiyi kendinize nasıl küstürdünüz farkındasınız yani.

  • Dadaş 08 Ekim 2024 04:27

    Yatarak maaş alıyorsak bu sokaklar nasıl temizleniyor? Bu çöpler nasıl toplanıyor? Evlerinizde musluğu açınca nasıl su akıyor? Kanalizasyonlarınız tıkanınca nasıl açılıyor? El insaf belediye şirketlerinde çalışıp yatan kimse yok. Yatarak maaş alanların kim olduğunu görmek istiyorsanız daire başkanlarının odalarına girebilirsiniz..

  • egemen 07 Ekim 2024 23:37

    Doğru söylüyor. 6 milyonluk kamudan sadece emniyet ve sağlık yeterince maaşlarını hakediyorlar gerisi aldığı paranın 3de 1 ni bile haketmiyor. Ülkeyi kamu maaşları batırıyor. Bakın zam veremiyorlarki enflasyon olmasın. ülkede sanayiciden tarımdan hayvancıdan üreticiden çok maaşlı kesim var ve ülkeyi batışa götürüyorlar.vergi verenlerin canı çıkıyor. bunlar akşama kadar yok bana makam verilmedi, yok benim hakkımda o müdür oldu , yok benim işim değil, yok sonradan gelenler çalışsın, yok benim torpilim var diyey diye ellerinde bardak yada seccade dolaşıyorlar.