BölgeHaber Girişi : 15 Haziran 2010 02:07

Şekerli merasına altınbayrak ödülü!..

Şekerli merasına altınbayrak ödülü!..
Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, 4342 sayılı mera kanunu hükümleri gereğince Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulanan köylerden biri olan Narman-Şekerli Beldesine ait meranın Altınbayrak ile ödüllendirildiğini bildirdi.

Erzurum Ajans-Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, 4342 sayılı mera kanunu hükümleri gereğince Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulanan köylerden biri olan Narman-Şekerli Beldesine ait meranın Altınbayrak ile ödüllendirildiğini bildirdi.
Altun, şöyle konuştu:
“Projelerimizin uygulama süresi 5 yıl olup, projelerin yapılış amacı köylerde bulunan düşük verimli meraların düzeltilmesi, düzensiz, kontrolsüz yapılan otlatmanın sisteme kavuşturulmasıdır. Meraya olan aşırı baskının kaldırılması için kaba yem üretimini artırmak üzere tarla tarımı içerisinde yem bitkileri alanını ve birim alana olan verimi yükselterek hayvanların kaba yem açığını ve suni tohumlama yoluyla ırk ıslahını geliştirmek suretiyle hayvan başına olan verim düşüklüğünü gidermek üzere bu çalışma planlanmıştır. Narman ilçesi Şekerli beldesi projesi 2008 yılında hazırlanarak uygulamaya konmuştur. Beldenin 5. 375. 9’da alanında ıslah çalışması yapılmaktadır. Meralarda dinlendirilerek münavebeli otlatma sistemi uygulanmakta olup; 2008 yılında meralarda 10. 550 ton kompoze gübre kullanılarak 500 da alanda gübreleme çalışması yapılmıştır. 2009 yılında ise 37. 250 ton kompoze gübre ile 1862,5 da alanda; 2010 yılında ise 32.200 ton gübre ile 1610 da alanda gübreleme çalışması yapılmıştır. Proje kapsamında beldeye ait meralara muhtelif yerlere 39 adet sıvat yerleştirilmiştir

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.