Kültür-SanatHaber Girişi : 10 Mayıs 2015 17:15

Şehir Şehir Türkiye'nin Festivalleri

Şehir Şehir Türkiye'nin Festivalleri
Festivallerden, eğlenceden hoşlanıyorsanız, hele de gezmeyi, yeni yerler görüp, yeni insanlar tanımayı, yeni lezzetler tatmayı seviyorsanız, festivaller tam da size göredir.

Erzurumajans-Her mevsim ülkemizin çeşitli yerlerinde çeşitli festivaller düzenleniyor. Her biri farklı konseptlere sahip olsa da, her şehrin herkesin dikkatini çekebilecek festivali düzenlenmektedir. Festivallerden, eğlenceden hoşlanıyorsanız, hele de gezmeyi, yeni yerler görüp, yeni insanlar tanımayı, yeni lezzetler tatmayı seviyorsanız, festivaller tam da size göredir. Bazıları diğerleri kadar sesini duyuramamış olsa da, fazla bilinmeyen ama oldukça keyifli geçen pek çok festival düzenleniyor ülkemizde. Biz de bu tip festivalleri düzenledik, gezmeyi ve eğlenmeyi seven okurlarımız için.


1. Adana: Portakal Çiçeği Karnavalı


2013 yılından bu yana düzenlenen karnaval, yıl içerisinde şehrin en renkli görüntülerinin sergilendiği dönemi kapsamaktadır. Nisan ayında düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı, kentte son derece renkli ve eğlenceli manzaralar yaratmaktadır. Festival süresince, kentin farklı noktalarında 100'den fazla etkinlik düzenlenmektedir. Ayrıca kostüm tasarımı, fotoğrafçılık ve şarkı yarışmaları ile festivale heyecan da katılmaktadır. Her yıl nisan ayında düzenlenen festivalde çok sayıda ünlü ismi de görmek mümkün oluyor. Siz de festivalde yer almak ve etkinliklere katılmak için, nisan ayı içerisinde şehre doğru yol alabilirsiniz. Hızlı ve konforlu seyahat imkânı sunan havayolu ulaşımını tercih etmenizi önermekteyiz. Üstelik festival tarihleri belli olduğu anda Adana uçak bileti rezervasyonunuzu yaparak, uygun fiyatlar da yakalayabilirsiniz.


2. Isparta : Gül ve Halı Festivali


Gülün başkenti olarak bilinen Isparta, her yıl Haziran ayında Gül ve Halı Festivali ile hareketlenmektedir. Dünya kokularının vazgeçilmez parçası olan Gül, festivalin temelin oluştursa da, kent halıları ile de adını dünyaya duyurmuştur. Gül kokularının yayıldığı zamanlarda Isparta'da olmak inanılmaz bir histir. Gülün yanında lavanta kokuları arasında da kendinizi kaybedeceğiniz şehir, muhteşem bir atmosfere bürünür festival zamanlarında. Kentin her yıl düzenlenen Gül ve Halı Festivali'ne katılmak için erkenden Isparta uçak bileti alarak programınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Şehir aynı zamanda cazip bir gezi noktası olarak da bilindiğinden, gezip görecek çok sayıda noktanız olacaktır. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında, kentin mutfak kültürünü de keşfedebilirsiniz. Güle dair alışveriş yapmadan şehirden ayrılmanız ise mümkün değil.


3. Uşak : Altın Çilek Festivali


Uşak ilinin Sivaslı bölgesinin tanıtımını hedefleyen Altın Çilek Festivali, her yıl yerel halkın akın ettiği bir etkinliktir. Çeşitli yarışmalar, konserler ve gösteriler ile renklenen festival, hem ilgi çeken köyün tanıtımını yapıyor hem de eğlenceli zaman geçirilmesini sağlıyor. Sivaslı'nın doğal, bozulmamış ve güzel havasını görmek isteyen turistler, festival zamanlarını tercih ederek, doğanın canlandığı haziran ayında kente gidiyor. Uşak Altın Çilek Festivali'ne katılmak için siz de festival tarihlerinin açıklanması ile birlikte Uşak uçak bileti alarak seyahat planınızı yapabilirsiniz. Erken yaptığınız gezi programı ve hazırlıklarınız hem işinizi kolaylaştıracaktır hem de daha tasarruflu bir gezi yapabilirsiniz.


4. Bursa : Bursa Kültür Sanat Festivali


Bursa'da her yıl haziran ve temmuz aylarında bahar ve yazın gelişini kutlamak adına, etkinlikler ile dolu dolu bir festival düzenleniyor. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşılan festivalde, yerli ve yabancı pek çok sanatçının performansı yer alıyor. Konser, opera ve dans gösterileri ile hareketlenen kent, yazın tadını çıkarıyor. Yerli isimlerin yanında yer alan yabancı sanatçılar, şehir dışından da talebin olmasını sağlıyor. Her yıl düzenlenen festivalin etkinliklerine katılmak, aynı zamanda tarih ve doğa kenti olan Bursa'yı keşfetmek için haziran ve temmuz aylarında kente yolculuk edebilirsiniz. İstanbul üzerinden, deniz uçağı, feribot ve Helitaksi gibi seçeneklerle hızlıca ulaşım sağlanabildiği gibi, Bursa'ya uçak biletialarak da ulaşabilirsiniz.


5. Çanakkale : UluslararasıTroia Festivali


Çanakkale'de 1963 yılından bu yana, her yıl düzenlenen festival, kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile adını duyurmuştur. Her yıl ağustos ayında, Çanakkale Belediyesi'nin organizasyonu ile kutlanmaktadır. UNESCO tarafından dünya tarih mirası listesinde alınmış olan Truva Antik Kenti'nin konu edildiği festival, aynı zamanda Çanakkale Zaferi'ne de kültür ve sanat etkinlikleri ile dikkat çekmektedir. İki farklı konunun birleştirildiği festival, dünya barışına katkı sağlamak adına kültürel değerleri bir araya getirmektedir. Yılın belli zamanlarında düzenlenen festivale katılarak, harika zaman geçirebilirsiniz. Bununla birlikte Çanakkale'yi görmemek bir Türk vatandaşı için olmazsa olmaz olarak kabul edilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.