Sayın Bakan haberiniz olsun 24 bin kişi içine ediyor!

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, partilileriyle birlikte Tortum Pehlivanlı’da yöresel ürünler çarşısının açılışını yaptı.

 

Hastaydı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurdele kesimine katılmadı.

 

Milletvekillerinin de hiçbiri yoktu! Partililer arasında ‘bakan gelince gelmediler’ dedikodusu oldu.

 

Vekiller gelmedi diye üzülecek hali olmayan Bakan Tekin, kürsüde Sekmen’e övgüler diziyor, “Ustalık döneminde çok ciddi konulara el atıyor” diyordu.

 

O an içimden ‘keşke siz de şehir için ciddi konulara el atsanız’ derken, aklıma Tortum Gölü geldi.

 

Nasıl olsa Bakan Bey’in memleketi, işe belki buradan başlar diye düşündüm.

 

Bakın bir doğa harikasıdır Tortum Gölü…

 

Yüzyıllar önce çay üzerinde yaşanan bir heyelanla oluştuğu söylenir. TortumŞelalesi deböyle ortaya çıkmıştır.

 

Kıymeti bilinsin diye zamanında ‘ulusal öneme haiz sulak alan’ olarak ilan edilen Tortum Gölü şu sıralar ne halde haberiniz var mı?

 

Şelaleye gittiğinizde şöyle bir yakından bakın.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün umurunda olmayan bu eşsiz alan bataklığa dönüşmek için adeta gün sayıyor.

 

Çevreci grupların zaman zaman sosyal medyada gündeme getirdiği Tortum Gölü’nde çekilen görüntüler mide bulandıracak kadar iğrenç.

 

Her ne kadar bakanlığın sorumluluğunda olsa da yönetmelik gereği belediyelerin de ‘zorunlulukla’ el atması gereken bir alandan söz ediyoruz.

 

Sayın Bakan belki haberiniz olmayabilir lakin bölgede yaşayan 24 bin kişinin kanalizasyonu Tortum Çayı üzerinden Tortum Gölü’ne akıyor!

 

Hadi gelin böylesi ciddi bir konuya el atın. Koskoca Bakan’sınız. Orman Bakanını arayarak işe başlayabilirsiniz.

 

Mehmet Sekmen’e de talimat verirseniz o da kanalizasyon için çalışmaya başlar. Haliyle ciddi bir iş yapmış olursunuz.

 

Böylelikle birkaç yıl sonra Tortum, Uzundere ve bağlı köylerde yaşayan 24 bin kişinin şelaleden akan çişini izlememiş oluruz.

 

Yöresel ürünler işte o zaman anlam kazanır.  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bakanın köylüsü 29 Eylül 2024 00:46

    Uzundereli aklı selim hiç kimse bakan ile ilgili önem taşımayan konuları buraya taşıyıp yazmaz. Rumuzu Uzundereli olana bu tarz bir yorumda bulunmak yakışmamış. Bakanın köyü ve o vadideki köylerin tamamının yolu asfalt. Çamur atmak hoş değil birader!

  • Ali er 25 Eylül 2024 08:21

    Yorum isimli kardeşim önce isminizi yazın sizde devletin milletin faydasına olacak yanlış işleri yazın yorum yapın iyileştirin 1 elin nesi var 2 elin sesi var demiş atalarımız. Evet özel okullarda olan yemekhane işi niçin koskoca devletin okullarında yok. Çocuklar servisle geliyor nerde yiyecek öğle yemeğini bunu düşündün bakan maaş alıyor çünkü. Vatandaşın parası yok özel okula gidemiyor devlet okuluna gidebiliyor ve ne yapacak bu çocuklar gençler lisede okuyan kahveye gitmekten başka çaresi yok ve siğaraya alışıyor ister istemez okula bir yemekhane yapmak bu sorunları ortadan kaldırır. Evet yazacağım ve eleştireceğim sonuna kadar. Üniversitede havaalanından gelecek yol için çamlıktaki ağaçların kesilmesi de çok yanlış bir şeydir 60 senelik bir ormandan ağaç keseceğine yolu 20 metre öteden yol hiç ağaç kesilmesin 20 metre arayla 2 yol yerine yolu genişletmek daha mantıklı ve uygun değil mi. Koskoca üniversite belediye birbirisine danışıp niçin aklınselimle çözüm bulmuyor Ilıca yolunda birbirine sadece 20 metre arayla trafik ışığı kavşak olur mu yani bu alikıllıca ve mantıklı değil. Ziraat bölümü evre bölümü inşaat bölümündeki hocalara fikir sorup danışmak bedava niçin belediye yapmıyor bunu. Abdülkadir Cüneyt Aydın hocaya bir danışınız toprakta mücâhid hocaya bir danışınız ziraattte hocalara bir danışıp sonra ağaçları kesiniz yazıl günah o ağaçlar 70 yaşında senelerin emeği Erzurum?un akciğeri oldular

  • uzundereli 24 Eylül 2024 22:08

    s.a onur bey hele bir bakan beye sorarmısınız ilçenizde ki yol cadde görüntüleri hoşunuza gidiyormu diye aaaa pardon bakanımız köydeki evinin önüne kadar asfalt var tam evinin önünde kesilmiş asfalt köylüleri komşularını yok sayıyor ben asfalt istemekten vaz geçtim ne halimiz varsa görelim mehmet sekmen sonuçta devlet devletin kestiği el acımaz

  • Yorum 23 Eylül 2024 18:24

    Onur bey memleketi kurtarmak istiyorsanız Ali Er kardeşimiz kimse bulup şehrin 7 emini mi dersiniz ombustmani mı Derin yöneticisi mi her neyse artık bir şekilde üst düzey yöneticisi yapmak için kampanya yapın Her konu ve kuruma dair derin bilgisi ve sorunlara pratik cözümleri var Bana gore memlekete aranan kan kendisi Bu hizmeti bu Erzurum dan esirgemeyin lütfen

  • Ali er 23 Eylül 2024 12:43

    Sayın onur bey tortum dan önce Erzurum batmış lütfen bakan beyin ne umrunda tortum ne Erzurum. Devlet okullarında öğlen arası veriliyor ama bu çocuklar nerde ne yiyecek bakanın umrunda değil öğrenciler kahve köşelerine sığınösk zorunda kalıyor ne yiyecek ne içecek okulllarda yemekhane yoksa niçin öğle arası veriyorsunuz. Okul kantinlerini büyütün ve yemekhane hizmeti yapın milyonlarca çocuk ortada kalıyor. Bu en büyük sorun. Atatürk üniversitesi açılıyor yollar bozuk inanın tek şerit yollar hep araçlar park etmiş çok büyük sıkıntı oluşturuyor. 60 senedir aynı yol olur mu. 60 senede araç sayısı belki 40 misli arttı ama aynı yol duruyor. Üstelik birde yola atlatma koyup trafiği daha da yavaşlatıyorlar hıxlandırmak gerekirken yavaşlıyor bu akıl ve mantık hatasıyla ilerleme nasıl olur bilmiyorum.

  • özdemir 20 Eylül 2024 11:01

    Onur bey önemli günlerde havuzbaşının trafiğe kapatılmasını bi gündeme getirin, tören alanına gidilsin, yollar kapatılmasın, hele havuzbaşı en büyük sıkıntı,

  • Üniversiteden imdat çığlıkları 20 Eylül 2024 03:40

    Eski rektör Çomaklı ve ekibi tarafından perişan edilen Atatürk Üniversitesindeki sorunlara da el atmasını bekliyoruz sayın Milli Eğitim bakanımızdan. Sayın bakan Çomaklının son döneminde üniversiteyi ziyarete geldiğinde kendisine öğretim üyeleri tarafından bir konu arz edilmişti. "Çomaklı Atilla ve Sözbilir ekibinin üniversiteyi katletmek için getirdiği atama kriterlerinin neden olduğu haksızlıklardan bazılarını dinlemiş ama hiç bir tepki vermememiş, ey çomaklı bu kadar da yapılır mı? Demeden gitmişti. Siyaset halkın sorunlarına çözüm bulmak için vardır. Özellikle üniversitlerde rektör seçiminin kaldırılmasından sonra atamayla gelen vasıfsız kifayetsiz liyakatsiz vizyonsuz başsrısız rektörlerin oluşturduğu aşırı otokratik bürokratik sorunlara çözümler getirilmelidir. Bu gibi rektörlerin ve avanelerinin koskoca kurumlarda yaptığı travmalar kurumları mahvetmiştir. Kendilerinin sağlamadığı kriterleri, kendilerinin alamadıkları ve alamayacakları dil puanlarını öğretim elemanalarına dayatarak onlar üzerinde mobbing oluşfurarak yüksek öğretim dumura uğratılmıştır. Öte taraftan da üçüncü nesil, dördündü nesil yeni nesil üniversite safsatasıyla 8 yıl boyunca yök ün ve daha üstünün gözü boyanıp açıköğretim fakültesinin gelirleri iç edilerek fakültenin iflasına neden olunmuştur. Kampüs bakımsızlıktan dökülmektedir. Kampüs sorma gir hanı, bayan öğrencilere sarkıntılık yeri, alenen alkol tüketilen, adam bıçaklanan, cinayet işlenen bir mekana dönüşmüştür. Eski bir rektör yardımcısı da bu başıbozukların arabalarının gürültüsünden rahatsızlık duyunca kampüs girişini kontrol altına aldıracağına lojmanının olduğu sokağa zincir çektirtmiştir ki yeni rektör çok şükür bu utanç zincirini geçenlerde kaldırtmıştır. Vesaire vesaire yazmakla bitmez bu aymazlıklara üniversite yönetimi tek başına çözüm olamayacak gibiyse lütfen sayın bakan da bunlar için uğraşsın.

  • Beceriksiz Belediye Başkanları Mehmet Hasan Halis Hilmi Muammer 19 Eylül 2024 23:42

    Onur bey Tortum Gölü ve çevresindeki başarısızlıkların altında geçmiş dönemin rektörünün mobbing uygulayarak projelerden ve sahadan uzaklaştırılan hocaların yokluğunun etkisi çok fazla. O dönem valilerine bölgede kimlerin mihmandarlık yaptığını da hatırlamak lazım. Yine iyi niyetli ancak beceriksiz büyukşehir ve Tortum-Uzundere belediye başkanlarının vebali büyük. Milli Eğitim Bakanı alanı olan konuların dışında da Uzundereye nüfüs ve coğrafi büyüklüğünün dışında ulaşım ve Turizm dahil pekçok alanda hakkı ödenemeyecek destekler verdi. Kurumları harekete geçirdi. Kıymetini bilmeyenler utansın.

  • Ali 19 Eylül 2024 13:51

    Tortum lu dayanışması bu olsa gerek. Bu milleti zorla chp li yapacaklar. Yazık bu zihniyete ogrenci otobüs ücretleri 13 bin TL bu bunların uğraştıklari işe bak

  • brk 19 Eylül 2024 11:48

    Erzurum'a yazık günah! Koskoca Bakanın geldiği açılışa bak bir büfenin açılışı. bugün Erzurumda yeni yerleşim yerleri ile birlikte bir çok yerde okul eksikliği var. yıldızkentte okul mevcutları kırkın üzerinde. Bakan bey bugüne kadar neden bir okulun açılışına gelemedi. Erzurumda kamu kurumları, belediyeler, stklar vb kurumlar son derece köhne bir zihniyetin elinde.

  • Lütfü 19 Eylül 2024 11:18

    Bakanım bu işi bu aklı size kim verdiyse lütfen acilen yanınızdan kovun ! Bu işi kim projelendirdiyse hangi görevdeyse acilen görevinden alın! Büyükşehirde bunu kim yaptıysa onu da sekmene havale edin! Bu nasıl bir aymazlıktır...

  • Tortum Gölü 18 Eylül 2024 23:11

    Şelale ve Tortum gölü için uzmanları ile hiç görüştünüz mü Onur bey? Sadece sırası ile siyasetçi ve bürokratlara had bildirme derdindesiniz! Tortum Şelalesinin çevresinde kamu eli ile yapılan plansızlıkları onayladınız. İyi düşünün.

  • Rıza Vatandaş 18 Eylül 2024 21:56

    Siyaset gelir geçer ancak milli hazinelerimiz elimizden uçup giderse geriye hiçbir kuvvet getiremez Tortum Gölü erzurum halkı için bir gezi ve mesire alanı olduğu kadar bir de bu bölgede yaşayan insanlar var her hafta sonu binlerce insanımız bu bölgede güzel vakit geçirip evlerine dönüyorlar bunda zaten sorun yok sorun ise bu özel gölümüzün içindeki canlıların göle akan kanalizasyondan ciddi derecede etkilenmiş olması çevre ve şehircilik il müdürlüğü verilerine göre göle akan tortum çayında 1000 den çok kirletici kimyasallar ve hayvansal atıklara raslanılmıştır. Onur bey gibi çevik gazeteciler ile konu bir anda ilgi çekici hale geliyor. Kendisine bu hassas konuda gösterdiği çevreci ve milli davranışı için sonsuz şükranlarımı sunarım. Erzurumumuz da hiçbir göl kurumasın hiçbir doğal alan tahrip olmasın dilekleriyle Saygıılar

  • Vatandaş 18 Eylül 2024 21:49

    Sayın bakani biz milli egitim bakani olarak biliyorduk. Yoksa tarim bakanimi oldu. Ya bırakın bu hemsericilik ayaklarini. Hayatımız organik olmaktan çıktı. Ne yapacağım yöresel ürünleri. Bu halkın sorunları ile ilgilenin Erzurumda eğitim bitmiş hak etmediği halde antalyaya gorevlendirdiginiz müdür bu şehrin eğitimini bitirdi. Erzurum nüfusu göç veriyor. İşsizlik sebebi ile genç ler buralardan gidiyor. Erzurum nüfusu 750 bin altina düştü haberin varmi. Belediyenin borç durumundan haberin varmi. Yoksa erzurumla işimiz bitti artık umursamiyoruz modunami girdiniz. Benden uyarması vadesiz krediniz bitmek üzere bu saatten sonra siz düşünün.

  • Ali er 18 Eylül 2024 17:46

    Pehlivanlıda bir bakkal dükkanı açılışına bakan katılıyorsa daha ne diyem. O dükkanı niçin Erzurum?da açmıyorsunuz kim benzin mazot 50 lira olmuşken oraya gidip 1 kilo elma kurusu alabilir biraz akıl fikir yürütün

  • İlhami 18 Eylül 2024 14:09

    Bundan bilmem kaç sene önce 1 bakan 4 vekil 1 büyükşehir ve bilmem kaçtane alt belediye başkanının katılı ile şehrin en önemli problemi olan Lalapaşa caminin önündeki şadırvan hizmete açılmıştı. Ga(z)teciler büyük puntolarla afişe etmiş yağdanlıklar dolusu yağ akıtılmış çeşmenin musluklarından şerbet akıtılmıştı. Hatırladığım kadarı ile saadetin il başkanı bu konuyu eleştirmiş ama kimsede umursamamıştı. Şimdi yeni bir açılış yapılıyor gerçekten sevdiğimiz bir hemşehrimize Tortumda bir açılış yaptırılıyor afişe ediliyor! İyi güzel de bakanımız bu açılışa mı gelmeliydi? İspir Erzurum tünellerinin açılışına mı gelmeliydi, 10bin kişinin çalışacağı bir fabrika açılışına mı gelmeliydi? Yazıktır arkadaşlar hep darbeleri biz kendi kendimize vuruyoruz son 15 senede Erzurumdan 350bin kişinin göç ettiği açıklanıyor büyükşehir statüsünden düşeceğimiz dillendiriliyor ama biz ya çeşme açılışında yada böyle büfe açılışında bakanlarımıza kurdele kestiriyoruz. Ayıptır, bakın bizimle birlikte büyükşehir statüsüne geçen Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, İzmit, Mersin ve Samsun nerede ve hatta bizden sonra büyükşehir olan Şanlıurfa, Hatay, Manisa, Balıkesir,Kahramanmaraş, Van, Aydın, Denizli, Tekirdağ, Muğla, Mardin, Malatya, Trabzon, Ordu illleri nereden nereye gelmiş biz neredeyiz? iktidara hep tam destek veren muhafazakar, milliyetçi Erzurum bugün nerede? Ne ekonomik nede kültürel olarak gelişememiş bir şehir olmuşuz... Neyse bundan sonra sayın bakanımızı şabakhane çeşmesinin açılışına davet ederiz...