ErzurumHaber Girişi : 03 Temmuz 2013 19:51

Şantaj çetesine 138 yıl 6 ay hapis

Şantaj çetesine 138 yıl 6 ay hapis
Artvin'de çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan 6 çete üyesine 138 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Artvin'de çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan 6 çete üyesine 138 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÇIRILIKÇIPLAK SOYUNDURDU, SENET İMZALATTIRDILAR

Erzurum TMK. 10 madde kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Artvin'in Ardanuç ilçesinde öğretmenlik yapan M.Y. ile esnaf K.Ö.'yü 15 Mart 2012 günü saat 21.00 sıralarında tutuklu sanıklar Tarık D., Celal A., Tarık E. Mehmet İ. ve Erkan A. tarafından otomobilin arka koltuğuna yatırarak M.Y. ile K.Ö.'nün elbiselerini bıçak ve tabanca tehdidi çıkarttılar. Sanıklar, mağdurlar M.Y. ile K.Ö'yü "Sizi ilçeye rezil ederiz, bu senetleri imzalayacaksınız, bu faturayı ağır ödeyeceksiniz" tehdidi ile 8 bin ve 7 bin TL'lik iki ayrı senet imzalattırdılar.

Mahkeme kararı ile iletişim tutanaklarına geçen telefon kayıtlarında tutuklu Erkan A. ile Tarık D., arasında geçen görüşmede Tarık D'nin Erkan A.'yı arayarak, "Ya hocayı dere kenarına getirin, kızlar ağlıyor yaa?","Ben de ne görüntüler ne fotoğraflar var. Ardanuç'a sizi rezil edeceğiz","Borçlu da memur, kefil de memur ikisinin de imzası T.C.'si her şeyi sağlam." şeklinde şantaj planladıkları belirlenmişti.

KİŞİ HAKKINDA 20-30 YIL ARASINDA HAPİS STENİYOR

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Tarık D., Tarık E., Mehmet İ., Erkan A. ve Birkan A. ile birlikte duruşmaya müşteki K.Ö.'de hazır bulundu. Tutuklu yargılanan 6 kişi hakkında Cebir, tehdit, kişiyi hürriyetten yoksun bırakma, silahlı yağma ve şantaj' suçlamalarıyla 20 ile 30 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı.

6 SANIĞA 138 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

M
ahkeme heyeti, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgütü üye olmak, örgütsel faaliyetler kapsamında, adam yaralama, birden fazla kişiyle silahlı gasp, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak ve zorla senet imzalatmak" gibi suçları işledikleri belirlenen sanıklardan  Erkan A'yı 37 yıl 11 ay, Mehmet İ.'yi 36 yıl 4 ay, Birkan A.'yı19 yıl 4 ay, Mehmet Y.'ı 18 yıl 4 ay, Tarık E.'yi 9 yıl 8 ay, Tarık D.'yi 9 yıl 4 ay 15 gün ve Celal A.'yı4 yıl 7 ay hapis  olmak üzere 138 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.