BölgeHaber Girişi : 25 Aralık 2010 02:14

Said-i Nursi Atatürk'e nasıl davranıyor?..

Said-i Nursi Atatürk'e nasıl davranıyor?..
Said Nursi'nin hayatını konu alan 'Hür Adam' filminin en çok tartışılacak sahnesi, Atatürk ile Said-i Nursi'nin tartıştığı sahne.

Erzurum Ajans-Said-i Nursi'nin hayatını anlatan ve 7 Ocak'ta gösterime girecek olan 'Hür Adam' filminin en çarpıcı sahnesinin, "Said-i Nursi ile Atatürk'ün karşı karşıya geldiği sahne" olduğu iddia ediliyor.

Tarihi kaynaklarda söz konusu olayın 9 Kasım 1922'de Said-i Nursi'nin Meclis'i ziyareti ile başladığı belirtiliyor. 

Said-i Nursi'nin Ankara'da dinden uzaklaşıldığını, milletvekillerinin çoğunun namaz kılmadığını gördüğü ve 19 Ocak 1923'te yayınlayarak milletvekillerini dine ve namaz kılmaya davet etttiği, Atatürk'ün de bu bildirinin yayınlanmasından rahatsızlık duyup Said-i Nursi'yi odasına çağırdığı ve ikili arasında şiddetli bir tartışma yaşandığı belirtiliyor. İşte filmde bu meşhur tartışma perdeye taşınıyor. 



KAPIYI ÇARPIYOR

Bu sahnede Said-i Nursi'nin Atatürk'ün karşısında bacak bacak üstüne atması ve Atatürk'ün tartışma sırasında sinirlenip masaya vurması dikkat çekerken, Said-i Nursi'nin Atatürk daha sözlerini bitirmeden hışımla yerinden kalkıp odadan kapıyı sertçe vurup çıkması ile gerilim doruğa ulaşıyor. 7 Ocak'ta vizyona girecek olan filmin bu sahnenin gölgesinde kalmasından endişe edilirken, filmin yaratacağı etki merakla bekleniyor.(Kaynak:Radikal)


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.