Sadece hıyar yetiştirmeyecek!

 

Bir Büyükşehir Belediye Başkanı düşünün!

 

Merak sarmış sera kuracak, tarım yapacak.

 

Tek derdi (!) kış döneminde domates, biber, fasulye, patlıcan, salatalık Antalya’dan, Adana’dan gelmesin.

 

Halkına en ucuzundan taze taze yedirsin!

 

10 yıldan sonra aklına gelen bu eşsiz fikri hayata geçirmek için finans sorununu da çözmüş.

 

“Bankalar şu anda sera kuranlara faizsiz 7 yıl vadeli kredi veriyor. 2 yıl ödemesiz, geri kalan 5 yıl da taksitle ödeniyor” diyor.

 

E tabi kasa tamtakır olunca banka kredisinden başka çare yok.

 

Olsun, buna da tamam diyelim.

 

Peki nereye kuracak serayı?

 

Onun da yeri hazır. 25 bin kilometrekarelik şehirdeki Ilıca’ya…

 

Sıkı durun.

 

Milletin gözünün içine baka baka aynen şu açıklamayı yaptı, itiraf etti.

 

“Belirli bir alanın tarıma açılması için turizm statüsünden çıkarıldı. Tarım yapılabilmesi için de oranın turizmden çıkması lazım. Bizim orada 100 dönüm bir sera yapma girişimimiz var…”

 

Evet… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Aziziye ilçesine bağlı Ilıca’nın ‘Termal Turizm Merkezi’ statüsünün iptal edilmesinin nedeni işte bu!

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, özetle hıyar yetiştirecek. Pardon domates, biber, fasulye, patlıcan da var.

 

Akıl alır gibi değil.

 

Ilıca Termal markasını yok edecek, turizm mantığını ortadan kaldıracak, teşviklerin önünü kesecek ve tüm bunları hıyar yetiştirmek için yapacak…

 

İşte size ak belediyecilik.

 

Efendim bu akıl tutulmasından çok öte bir olay. Buyrun bu işin adını siz koyun. 

Bir de bu durumu savunuyor ve bakın ne diyor.

 

“Burada bir sera yapılmıştı. O seralar turizm alanı ilan edilmiş. Bataklık bir alan. Orada ancak tarım yapılabilir. Tarım yapılabilmesi için de oranın turizmden çıkması lazım… Orada mevcut çıkan 40 derece bir su var. Bundan çıkan bir buhar var. Bu buhar şu an boşa harcanıyor. Biz o buharı kullanmak suretiyle 100 dönümlük bir sera yapmayı hedefliyoruz. Arzumuz da sebzemiz kış döneminde Antalya’dan, Adana’dan gelmesin. Domates, biber, fasulye, patlıcan, salatalık gibi ürünler ekilecek. Onun için çıkarıldı… Banka kredisi alamıyorduk. Bankalar şu anda sera kuranlara faizsiz 7 yıl vadeli kredi veriyor. 2 yıl ödemesiz, geri kalan 5 yıl da taksitle ödeniyor. Bundan faydalanmak için orayı turizm statüsünden çıkarttık. Çıkarılan da tarım alanı. Tarım alanı geçmişte turizm alanı ilan edilmiş…”

 

Yahu kanun bu konuda çok açık. Parsel parsel ‘Turizm Merkezi’ ilan edilmesi söz konusu değil ki! Açın bakın kanun ortada.

 

‘Bir kısmı hala turizm alanı’ falan yok böyle bir şey… Sekmen doğruyu söylemiyor. Buyursun belgesini göndersin anında yayınlayayım.

 

Sonuç itibarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Ilıca artık ‘Termal Turizm Merkezi’ değildir. Bu durum tamamen siyasi sebeplerle ki, 20 yıldan sonra Aziziye’yi kaybetmelerinin intikamıdır.

 

Mehmet Bey, o ki tarıma bu kadar düşkündünüz, şehirde birinci sınıf arazileri hobi bahçeleri ya da inşaatlarla katledilirken neredeydiniz?

 

Sizin gibi erk sahibi, kudret sahibi bir isim bu unvanı yok etmeden de o bölgede sera kurabilir, tarım yapabilirdi. Her şeye gücünüz yetti de buna mı yetmedi? 

 

Ayrıca en basitinden Atatürk Üniversitesi’nden aldığınız araziler tarım arazisi değil mi?

 

Geçin efendim geçin. Sizin niyetinizin halis olmadığını bu şehrin yüzde 50’si bildiği için size oy vermedi.

 

Ve işte siz bu politikalarınız nedeniyle kaybetmeye mahkumsunuz.

 

İşin kötü tarafı şu ki, şehrime dekaybettiriyorsunuz. Bakın bu kez de Aziziye'ye Ilıca'ya kaybettirdiniz. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adem Goncagül 25 Temmuz 2024 23:21

    Seçtiniz Erzurum?un başına musallat ettiniz vebali size olsun

  • Adem 19 Temmuz 2024 16:10

    Çok güzel bir yazı olmuş tesekkür ediyorum helal olsun

  • Cem ç 10 Temmuz 2024 22:59

    Sizi bu seller ala götüre. İşimiz gücümüz eksik gediğimiz yok bir seramız hıyarımız eksik. O hıyardan burada dolu 5 kuruş etmiyor.

  • Halis demir 09 Temmuz 2024 20:54

    Sera orda su orada hıyar domates patlıcanda sizindir hayırlı olsun.

  • Zerzevat 09 Temmuz 2024 13:33

    Doğru bir karar hayvancılık bitti bari sebze üretimi ile insanlar ucuz kaliteli tuketim yapsın.Kombina tanzim satışlarda et yerine sebze satılsın vejetaryanlga geçilsin insanlar daha sağlıklı olur.Herkes barış Manconun şarkısını hatırlar Domates biber patlıcan...

  • Dadaş 09 Temmuz 2024 13:27

    Erzurum termal turizmde treni kaçırdı, batıda bu alanda çok sayıda tesis ve modern işletmecilikler var .Dolayısıyla bu ucak fiyatlarıyla termal için turist gelmez çünkü çok uzaktayız. En iyisi seracılık çünkü güneyde yaz aylarında sera yapılmaz sıcaktan, küresel ısınmadan dolayı yaz mevsimlerde uzayacagindan Erzurumda yapılacak seracılık bu boşluğu doldurur çok da para kazanır.Trabzon limanına yakın olması sebebiyle Rusyaya ihracat bile yapabilir.Bence geniş çaplı düşünülürse çok isabetli olur şehir adına.

  • ömer aydın 08 Temmuz 2024 09:35

    kabristanda sorumlu yok.Yolları Kazıp öylece bırakıyorlar.biz kazdık fen işleri kapatsın diyorlar.Telefonlarda gayri ciddi cevaplar veriyorlar.koordinasyon filan yok...

  • METEHAN GÖKTÜRK 08 Temmuz 2024 09:26

    Erzurumu nasıl bitirdiklerini gösteren acı bir haber. Daha da acı olanı ise bu haberin Erzurumda yaşayanlardan %50 sinin hiç umurunda olmayacağı ve ne yaparlarsa yapsınlar bu ak belediyecileri alkışlayacak olmaları. Sonuç olarak canım Erzurum'un kaybedecek olması, göç vermesi, hayvancılığın bitmesi ve büyükşehir statüsünden düşmesi. Yazıklar olsun bu zihniyete ve bu zihniyete koşa koşa oy vererek Erzurum'a kaybettirenlere.

  • Halis demir 07 Temmuz 2024 07:08

    O ilçemin kaderiyle oynuyor hıyar yetiştirmek için kanun değiştiren bir belediye başkanı olur mu. Tüm suç Recep Tayyip Erdoğan üstüne yıktı. Yollar rezalet hıyar yetiştirmenin ne yeri ne zamanı. Ayıp ve günah işinizi yapmayıp çiftçilik yapacaksanız buyurun Antalya?ya gidin. Hele şu işe bakın koskoca ılıcayı hıyara kurban ettiler.

  • Yener 06 Temmuz 2024 20:56

    Hıyarı bırakta şehri temizle her taraf leş gibi. Belediye niye kendi işini yapmıyor.

  • Mehmet 06 Temmuz 2024 20:53

    Halk tramvay, hızlı tren bekliyor bunlar hıyarla uğraşıyor. Sera kurulacak en son şehir Erzurum. Buraya harcayacağınız parayla hayvancılığı daha ileri taşısanız nasıl olur.

  • Ali er 06 Temmuz 2024 01:09

    Belediye başkanının yaptığı işe bakın. Sırf inat sebebiyle asırlık turistik ılıcayı yıkmaya çalışıyor bunlardan artık ülkeye fayda gelmez. İslama çok büyük darbe vurdular. Elimizden birsey gelmiyor Alaağaç sizden baş gele sizi Allah?a havale ediyorum. Domates hıyar için koskoca bir ilçenin kaderiyle oynuyorsunuz

  • Ersin ördikanlıoğlu 06 Temmuz 2024 00:30

    Erzurum tabiriyle, Bunlarla kulun baş etme şansı yok. Bunlarla Allah baş ede

  • Gerçekler 05 Temmuz 2024 21:39

    Erzurum deprem bölgesi. Beklenen büyük bir deprem var. Domatesi hıyarı bıraksanızda fay hattı üzerinde mantar gibi büyüyen binalarlamı ilgilenseniz. İnsan hayatı bu kadar ucuzmu. Erzurum depreme hazırmı. Ayrıca kimse sera sebzesi istemiyor. Herkes doğalından tarla domatesi istiyor. O yetiştirdiğiniz hormonlu sağlıksız sebzeler sizin olsun.

  • Turgay 05 Temmuz 2024 15:40

    İnsanların gözlerinin içine baka baka yalan söylüyorlar,, Sırf ordan oy alamadılar diye insanlara ilicaya ceza bu ...yakında dadaş kent ki başlamış hemen hemen hergun su kesintisi oluyor köyler sizmisiniz bize oy vermeyen coğu inanmış abdest alıp namaz kılan sözde Müslüman bunlar herkes size oy vermek zorunda değil.. Kalkmış birde para dilenmeye başlamış yok efendim neymiş tahtayı açacaz milletin parasını vermeyip çoğu ocağı bitirdiniz belediyenizde onlarca parasını bekleyen sayenizde iflasın eşiğine gelmiş insan var onların parasını ver eren. E yumluya gebe kalacağınıza kendi çocuklarınızla düşün küme bile düşeceksiniz siz sanıyorsunuz bu seneki lig geçen sene gibi yazın bu kendini bi halt sanan karekteri oturmamış topçularla olmaz bu iş hele birde hoca iz var bay botoks haşa küçük dağları hep o yaratmış geçmişine bakmadan hangi takımda 6 maçtan fazla kalmış ama burda kümede kalmak başarı ya alkışş devam edin şehri sömürmeye...