EkonomiHaber Girişi : 31 Temmuz 2024 13:01

Rize TSO Başkanı, Dallıkavak ve Kırık Tünelleri için Erdoğan'dan destek istedi

Rize TSO Başkanı, Dallıkavak ve Kırık Tünelleri için Erdoğan'dan destek istedi
Yapımı yılan hikayesine dönen Erzurum ile İspir arasındaki Dallıkavak ve Kırık Tünel inşaatları için ses Erzurum yerine Rize'den geldi. TIKLA İZLE
Rize TSO Başkanı, Dallıkavak ve Kırık Tünelleri için Erdoğan'dan destek istedi

BU İŞ ERZURUM SİYASİLERİNE DÜŞER!

Yapımı yılan hikayesine dönen Erzurum ile İspir arasındaki Dallıkavak ve Kırık Tünel inşaatları için ses Erzurum yerine Rize’den geldi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı toplantıda kürsüye çıkan Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, bir türlü tamamlanamayan tünel ve bağlantı yolları için yardım istedi.

 

Erzurum’un sessizliğe büründüğü tüneller için mücadele veren Karamehmetoğlu, “Cumhurbaşkanımız talimatını verdi, takip artık Erzurum siyasilerinde” dedi.

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini Karadeniz ile buluşturacak olan Ovit Tüneli’nin en önemli bağlantı yollarından olan Erzurum - İspir arasındaki Dallıkavak ve Kırık Tünelleri, geçen 12 yıllık sürede hala ulaşıma açılamadı.

 

2018 Yılında Ovit Tüneli hizmete açılmasına rağmen, her iki tünel inşaatında yaşanan sorunlar nedeniyle birkaç kez yüklenici firma değişti. Proje tamamlanması durumda Rize- Erzurum arası 1.5 saate düşecek.

 

 

Erzurum sessizliğini koruyor

 

Erzurum ve Rize basınının sık sık gündeme getirdiği bağlantı tünellerine ilişkin bugüne değin hiçbir resmi açıklama yapılmadı. Dallıkavak’ta sona gelindi ancak Kırık Tüneli’nin akıbeti meçhul. İki yıldan bu yana enjeksiyon yapılan tünelin röntgenini çeken mühendislerin karşısına yeraltı suları, çamur ve bataklık çıktı. Şu ana kadar yaklaşık 20 milyar TL’ye mal olan projenin bu sorunlarla daha fazla ilerlemesinin mümkün olmadığı ileri sürüldü.

 

Erzurum’un yatırımı savundu

 

Hafta sonu baba ocağı Rize’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, STK temsilcileriyle biraya gelerek bölgenin sorunları hakkında istişare etti. 

 

 

Valilik tarafından organize edilen toplantıda kürsüye çıkan Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, 2012 yılında yapım kararı alınan ve bir türlü bitirilemeyen Erzurum İspir karayolundaki Kırık ve Dallıkavak tünellerini gündeme getirdi. ‘Hoşgörünüzü sığınıyorum’ diyerek söze giren Başkan, Karamehmetoğlu, Erzurumlulardan çok Erzurum’un yatırımı savundu. TIKLA İZLE

 

“İhalesini hemen yapıyoruz”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkatle dinlediği konuşmanın ardından söz alan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uralıoğlu, Dallıkavak ve Kırık Tüneli için tek kelime etmedi. Uralıoğlu, Dallıkavak ve Kırık haricinde ön görülen üçüncü bağlantı tüneli için ise, “Lojistik merkezden Erzurum’a kadar olan giden 19 kilometrelik kesimin henüz ihalesini yapmamıştık. Dün gelirken arz ettim, hemen ihalesini başlatıyoruz. Onunla ilgili problemimiz yok. Birde yeni bir tünelle ilgili talep oldu. Onu da inceleyelim yapılabilirliği noktasında ne olabilir değerlendirelim” diye konuştu. 

 

 

Takip Erzurum siyasetinde!

 

Bölgenin sorunlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bizzat anlatan Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Erdoğan’ın Kırık, Dallıkavak ve üçüncü bağlantı tüneli için Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere yüklenici firmaya gereken talimatı verdiğini söyledi.

 

Görüşmenin detaylarına girmeyen Karamehmetoğlu, “Biz bu kadarını yaptık bundan sonra bu projeleri takip etmek Erzurumlu siyasilere düşer. Yapılan projelerin amacına ulaşmasını istiyoruz. Bu tüneller iki kentin ticareti için olmazsa olmadır” dedi. Kaynak: Pusula - TIKLA İZLE

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer 15 Eylül 2024 13:51

    Helal olsun Rize?ye utanın Erzurum temsilcileri 19 km kesimden ve başka bir tünelden bahsedilmiş bunlar hangi tarafta olduğu hakkında bilgisi olan var mı

  • İsme gerek yok Erzurum nüfusuna kayıtlıyim 08 Ağustos 2024 21:55

    Erzurum milletvekillerine duyurulur özellikle il başkanlığı yapmış milletvekilimiz ilgilenir umarım

  • Ali cemil 04 Ağustos 2024 12:26

    Ovacık nahiyesinin 36 tane köyü var şimdilerde mahalle oldu hizmet yok aziziye ye bağlı ama ispir e bağlanmasını istiyorum belki hizmet gelir

  • Sss fff 02 Ağustos 2024 23:10

    Toprakkaleye günlük gidip geliyorum işkence gibi ya oraya memur atamayın ya lojmanı artırın ya orayı ispire bağlayın insanlar bilip gitsin merkez diye gidiyoruz ilçeden beter ya da bitirin şu dallıkavak ı

  • Helal olsun Rize. Erzurum ambu pısırıklıktan ne zaman kurtulacahh... 01 Ağustos 2024 14:21

    Helal olsun Rize. Erzurum ambu pısırıklıktan ne zaman gurtulacahhhh...

  • Kemal 31 Temmuz 2024 18:02

    Erzurumlular oturun. Bir hızlı treni getirtemediniz