ErzurumHaber Girişi : 26 Temmuz 2024 15:10

Rektörlük yarışında son viraj!

Rektörlük yarışında son viraj!
Atatürk Üniversitesi'nde beklenen Rektör değişimi için son viraja girildi. 70'in üzerinde adayın başvuru yaptığı Rektörlük için YÖK, çalışmasını henüz tamamlamadı.
Rektörlük yarışında son viraj!

Adayların kapı kapı gezdiği Ankara kulislerinde her gün bir adayın ismi öne çıkıyor.

 

Ancak YÖK henüz isimleri belirleyip Cumhurbaşkanına sunmadı. İsimlerin önümüzdeki hafta külliyeye gideceği, bu isimlerin ise üç kişiden oluşacağı bildirildi.

 

İki dönem Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü görevini yapan Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın görev süresinin dolmasına günler kayla üniversitede adeta aday enflasyonu yaşandı. 70’e yakın başvurunun yapıldığı Rektörlük için artık son viraja girildi. Yüksek Öğrenim Kurumu, tüm adaylar ile tek tek mülakat yaptı. Bir Rektör yardımcısı, 5 dekan, 9 da kadın adayın yarıştığı süreç hala tamamlanmadı. 

 

YÖK aynı anda görev süresi biten birkaç üniversitenin dosyasını tamamlayıp Cumhurbaşkanına sundu. Ancak Erzurum hala tamamlamadı. Diğer üniversitelerde üç aday ismi Cumhurbaşkanına sunuldu ve atamalar bu isimler arasından yapıldı. 

 

Adaylar Ankara’ya kamp kurdu

 

Ankara kulislerinde her gün bir adayın ismi ön plana çıkarken, adayların YÖK kanadından ziyade siyasette destek arayışları da devam ediyor. Yüksek Öğrenim Kurumunda ise hummalı bir çalışma var. Alınan bilgiye göre Atatürk Üniversitesi dosyasına önümüzdeki hafta son şekli verilecek ve üç isim Cumhurbaşkanına sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın on gün içinde bu üç isimden birinin atamasını yapması bekleniyor. Karar Resmi Gazetede duyurulacak. Kaynak: Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bilim mi Torpil mi 02 Ağustos 2024 14:23

    Bilim olması için, zekasına güvenenlerin yarıştığı yer olmalı, daha torpilsiz işe giremeyenlerden ne bilimi bekliyorsunuz.

  • Mustafa 30 Temmuz 2024 18:10

    Sanki bilim yuvası değil filim yuvası :( bahisler toto loto iddia sistemi açın oynayın bari rektör kim olacak diye ama haklısınız maaşı 1000000 tl olan tüm sülalesini kadroya alan olmadı yönetici yapan astığı astık kestiği kestik firavun gibi rektörü öğrenmek için bütün bunlar peki şeytanı kim taşlayacak

  • Murat 30 Temmuz 2024 10:40

    Benim tahminimce bu üç kişiden birisi rektör olacak ; Serdar Sevimli, Remzi Şahin veya Yasin Kurban bekleyin görün.

  • ALİ 30 Temmuz 2024 08:56

    inşallah bu göreve adam gibi adam gelir. torpilci biri gelmez erzurum nefret etti akp dende çomaklıdanda . mehmet emin özdenen şahıs inşallah bu işlere karışmaz mahvettiler erzurumu bu adam nasıl vekil olmuş anlamak mümkün değil il başkanıda değişmeli derhal erzurum da akp bitirilmek isteniyor bunlar ile ...

  • 25 dadas 28 Temmuz 2024 22:09

    Rektör Ömer Çomaklı ile devam edilecek bence.

  • Dadaş 28 Temmuz 2024 13:12

    Çöğenderli haci salih efendinin torunu Prof.Dr. Ahmet hacımüftüoğlu

  • Narman dan gel Narman dan 27 Temmuz 2024 10:48

    Narman lı olsa yıldız ı parlarda, Oltulu aynen zor..

  • Sırrı yılmaz 27 Temmuz 2024 05:23

    Bu kadar siyasete yakın aday arasında Remzi Şahin'in şansı yok. Oltulu ya da millî görüş kökenli olmak yetmiyor

  • Sedat 26 Temmuz 2024 17:26

    Rektör olacak en uygun aday bence sayın Remzi Şahin beydir liyakat ve yöneticilik arıyorsanız tam biçilmiş kaftan hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.