BölgeHaber Girişi : 02 Ocak 2010 13:01

Rektör Koçak Horasan'da!..

Rektör Koçak Horasan'da!..
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Horasan’da açılan Meslek Yüksek Okulu için tahsis edilen binaları yerinde inceledi.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Horasan’da açılan Meslek Yüksek Okulu için tahsis edilen binaları yerinde inceledi.

Horasan kaymakamı Mahmut Ağbal’ı makamında ziyaret eden Rektör Prof Dr. Koçak, temasları sırasında ilçe yöneticileriyle bilgi alışverişinde bulundu.

Rektör Koçak, Horasan ilçesinin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınabilir bir durumda olduğunu belirterek, “Horasan, hem kozmopolit hem de ulaşım noktaları itibariyle önemli bir coğrafi yapıya sahip. Ekonomik olarak kalkınmasında bu iki etkenin doğru ve yerinde kullanılması halinde Horasan örnek yerlerden biri olabilir. Yüksek okulunda buraya konuşlandırılmasından sonra inanıyorum ki daha müreffeh bir yaşam standardına ulaşacaktır. Bunun için imkanlarımızı seferber ettik ve tüm imkanlarımızı kullanmaya hazırız“ dedi.

Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okulu Müdürü olarak göreve gelen Doç. Dr. Yüksel Özdemir’in de katıldığı incelemelerde açılması planlanan ve komisyondan geçerek senato onayını bekleyen sivil savunma ve itfaiyecilik programı, loborant veterinerlik sağlık programı, Çocuk Gelişimi programı, elektrik ve bilgisayar pragramcılığı, muhasebe vergi uygulamaları programı, bankacılık ve sigortacılık programı, büro yönetimi ve sekreterlik programı gibi bölümlerden oluşması planlanan faaliyetlerin ilçeye bir çok katkıda bulunacağını ve bu bölümlere alınacak olan öğrencilerin ilçeye büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Koçak ve beraberindeki heyet daha sonra Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem tarafından Horasan orman fidanlığı belediye başkanlık misafirhanesinde düzenlenen yemeğe katıldılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.