Rektör kim olacak?

 

Sorunun cevabı basit. 

 

Sırtını AK Parti’ye dayayan koltuğa oturacak.

 

Aynı muhtar, meclis üyesi, belediye başkanı, milletvekili belirleme süreci gibi! Öyle planmış, projeymiş, hedefmiş yok böyle şeyler.

 

İşte en yakın örnek Ömer Çomaklı. ‘Yeni Nesil Üniversite’ safsatasıyla 8 yıl geçirdi.

 

Hatırlayın, o dönem ‘seçim’ vardı. 1453 akademisyenden sadece 124’ünün oyunu aldı. Dördüncü sıradan rektör atandı.

 

Kendisi bile beklemiyordu. Piyangonun kralı ona vurdu.

 

İlk yıllarda ‘Yeni Nesil Üniversite’ deyip çalıştaylar düzenliyor, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek ‘ayağına yer’ ediyordu.

 

Çünkü aklı fikri siyasette olan Çomaklı, koltuğu fırsata çevirmek istedi, yapamadı.

 

Beceremedi!

 

Ama Allah var söz dinledi! Koltuğa oturur oturmaz AK Parti’den gelen her talebi anında yerine getirdi.

 

Kadro istediler verdi, arazi istediler verdi, kafeterya istediler verdi. Oturduğu konutunun arazisini bile verdi.

 

Tabi bal tutan parmağını yalamayı da ihmal etmedi hısım, akrabayı kadroya geçirdi.

 

O, siyasilerden gelen taleplere “baş üstüne” derken Türkiye’nin en büyük döner sermayelerinden birine sahip Atatürk Üniversitesi zarar ediyordu.

 

Daha önce yazmıştım, merak edenler Sayıştay raporlarına bakıp rezaleti görebilir. 

 

Olan oldu ve kayıp yıllar geri gelmez. Kimse de ‘arkadaş sen 8 yıl ne yaptın, bu üniversite niye zarar etti’ demez.

 

Haliyle gelin yeni dönem için kulislerde rektörlüğe adı geçen isimlere bakalım. Biraz da gelen isim zaman geçirsin!

 

5 Temmuz’da son bulacak başvurular öncesinde camianın konuştuğu isimlerin başında Rektör Yardımcısı Atilla Keskin geliyor.

 

İddialara göre Ömer Çomaklı’nın ‘veliaht’ olarak belirlediği ve Ankara’da ismini pompaladığı Keskin, şimdilerde nabız yokluyor.

 

Bir diğer Rektör Yardımcısı Medine Güllüce. Üniversite camiasının şans tanımadığı Güllüce’yle birlikte Turgut Göğebakan’da adaylar arasında gösteriliyor.

 

Camianın yakından tanıdığı ve sevilen bir isim olan Ömer Selim Yıldırım ise bir kez daha şansını deneyecek. 2016 yılında yapılan seçimde 366 oy alan Yıldırım’ın başkentte de hatırı sayılı bir çevresi bulunuyor!

 

Ahmet Hacımüftüoğlu, Sezai Ercişli, Yüksel Özdemir gibi isimlerin de adaylığının konuşulduğu üniversitede öne çıkan akademisyenlerden biri Abdülmecit Kantarcı oldu.

 

Radyoloji alanında uluslararası ödüllere sahip olan Kantarcı ismini, şu sıralar AK Partililer de dillendiriyor.

 

Yasin Kurban, İlhami Gülçin’le birlikte öne çıkan bir diğer akademisyen Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Necip Fazıl Kishalı. Kentte başta kayak olmak üzere spor camiasının da yakından tanıdığı Kishalı, adaylık başvurusu yapan isimler arasında yer alıyor.

 

Şimdilik bu kadar. Daha bir yığın aday çıkacak.

 

Önümüzdeki hafta sonu yani 5 Temmuz’a kadar yeni isimlerle birlikte sürprizlere de hazır olun.

 

Öyle ki, Ankara’nın da ‘planları olduğu’ gerçeğini unutmamak gerek.

 

Unutmayacağımız bir gerçek daha var ki, o da Ömer Çomaklı yönetiminde geçen 8 yılda üniversitenin ve de araştırma hastanesinin ciddi yara aldığıdır. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Akademisyen 14 Ağustos 2024 19:00

    Vasıfsız, kifayetsiz, liyaktsiz, yağmacılarla; Kaybeden koskoca bir ERZURUM oldu.

  • Dipnot 04 Ağustos 2024 16:44

    Genel Sekreterlik yapmıştı ama kısa bir dönem, sağ kolu sol kolu Atilla Bey olur olsa olsa.

  • Eski Müdür 03 Ağustos 2024 17:31

    Son bir not daha olsun, Remzi Şahin in adının YÖK e gittiğini gördüm aklıma bir anda bu hocanın Ömer Çomaklı nın sağ kollarından biri olduğu - sanırım personel daire başkanıydı aklıma geldi... Ayrıca o saçma Mühendislik ek binasını da bunlar yaptırmıştı... (ses izolasyonu yoktu, dersaneler arası gürültü oluyordu)

  • Eski Müdür 03 Ağustos 2024 17:13

    Son bir not daha olsun, Remzi Şahin in adının YÖK e gittiğini gördüm aklıma bir anda bu hocanın Ömer Çomaklı nın sağ kollarından biri olduğu - sanırım personel daire başkanıydı aklıma geldi... Ayrıca o saçma Mühendislik ek binasını da bunlar yaptırmıştı... (ses izolasyonu yoktu, dersaneler arası gürültü oluyordu)

  • Eski Müdür 03 Ağustos 2024 16:53

    Unutmadan aklıma gelen önemli bir noktayı da paylaşmak isterim. 2020 li yıllarda Atatürk Üniversitesinin yıllık döner sermaye geliri (yaklaşık 300.000.000 TL hastane ve yaklaşık 200.000.000 TL açık öğretim olmak üzere) yaklaşık 500.000.000 TL civarındaydı. (bu paranın ne yapıldığını İnşallah yeni yönetim araştırır) Bu para ile ne yapılabilirdi buna karşın ne yapıldı taktir sizin. Ama ne oldu YÖK bunların parayı nasıl hiç ettiklerini tespit edince Açık öğretim gelirlerinin %80 ine el koydu (0 zamanın parası yaklaşık 180.000.000 TL). Kimse beceriksiz Ömer Çomaklıyı Atatürk Üniversitesini Araştırma Üniversitesi yaptı diye alkışlamasın, Ömer Çomaklının ekibinden kimseyi de kurtarıcı olarak görmesin. Atatürk Üniversitesi her zaman ilk on içersindeydi. Başka bir durum olarak Yüksel Özdemir de bir zamanlar bunun müdürüydü, Mutlu hoca da. Serkan Yıldırım da müdür dü, Sezai Ercişli rektör yardımcısıydı vs vs. Özellikle bunlar Atatürk Üniversitesinde dönen parayı çok iyi bilenler. Bu yüzden rektör adayları. Yoksa memlekete hizmet aşkı en son bunlarda vardır. Bazıları olayı trabzonlu rektör olmasın vb. yorumlar yaptı. Çomaklı Erzurumluydu ama bu üniversiteye çok fazla zarar verdi. Artık benim söyleyeceklerim bu adar. Bazıları abarttığımı düşünebilir ama ben de üst düzey yöneticiydim tüm bu konuları bu yüzden biliyorum. Vicdanım o kadar rahat ki asla bundan - bunlardan olmadım. Ve son sözüm ALLAH ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNE VİCDANLLI, AHLAKLI VE BİLİMSEL BİR REKTÖR NASİP ETSİN. Bu üniversite anca böyle eski günlerine döner.

  • Eski Müdür 03 Ağustos 2024 11:49

    Erzurum için en büyük tehlike bu adamların devamının tekrar Atatürk Üniversitesinde yönetici durumuna gelmesidir. Yoksa Bingöl yada Ağrı Üniversitesinden bir farkı kalmayacaktır. Artık batıdaki öğrenciler küçük yada yeni dahi olsa batı Üniversitelerini tercih etmektedir. Yine Atatürk Üniversitesi gibi doğu üniversitelerinden Batıya çok iyi hocaların göçüne şahit oluyoruz. Bu durum böyle devam ederse çok kısa bir zamanda Atatürk Üniversitesi sıradan bir üniversite haline gelecektir. Bu durumun da en büyük sebebi Ömer Çomaklı, rektör yardımcıları, dekanları, senato üyeleri vs. dir. Artık Erzurum halkının bu duruma çok büyük tepki göstermesi gerekiyor. Çünkü Atatürk Üniversitesi elden gidiyor.

  • Eski Müdür 03 Ağustos 2024 11:41

    Bazı yorumcuların söylediği gibi Atatürk Üniversitesinde kaliteli rektör problemi yaşanmaktadır. Rahmetli Yaşar Sütbeyaz hocadan sonra iyi yönetim olmamıştır. Şu an Atatürk Üniversitesi bölgesel üniversite statüsündedir, Ağrı ya Trabzon a Bingöl e vs hitap etmektedir. Beceriksizlik yüzünden Yaşar Sütbeyaz hoca zamanında Türkiye nin her yerinden öğrenci gelen Atatürk Üniversitesine artık Batı illerinden öğrenci gelmemektedir. Atillanın başını çektiği ekip Atilla Prof olduktan sonra atama ve yükseltme şartlarını saçma bir şekilde ağırlaştırmıştır. Adım gibi eminim o kararı alan senatodaki 1-2 kişi hariç bugün tekrar Prof luğa başvursalar atanamazlar.

  • Eski Müdür 03 Ağustos 2024 11:35

    Ömer Çomaklının eski ekibi öyle ilginçtir ki mesela Atillayı Prof. yapan Sezai Ercişlidir. Arkadaşının editör olduğu dergide Atilla yayın yaparak anca şartları sağlayabilmiştir. Tabi bu süre 6 ay kadar sürmüş ve o dönem üniversitede Prof atamaları 6 ay bekletilmiştir. Yine telefon ederek bazı akademilere milyonluk proje yaptırmışlardır. Çoğu akademisyenin bunlardan dahi haberi olmamıştır.

  • Eski Müdür 03 Ağustos 2024 11:32

    Atatürk Üniversitesi eski rektörü Ömer Çomaklı, yardımcısı Atilla ile şeytanın aklına bile gelmeyecek bir sistem kurdular. Üniversitedeki bütün birimleri döner sermaye işletmesi haline çevirdiler. Bu durumda rektör ve rektör yardımcıları tıp fakültesi , açık öğretim gelirleri başta tüm hizmetlerden nemalanır oldu. Yeni gelecek yönetim araştırsın Ömer Çomaklı ve üst yönetimin varlıkları araştırılsın bakalım ne kadar gelirleri varmış.

  • Eski Müdür 03 Ağustos 2024 11:27

    Ömer Çomaklı ne ise Atilla keskin, Medine Güllüce, Sezai Ercişli vs. odur. Atatürk Üniversitesini mahvetmişlerdir. Rektör olma sevdasının ardında ise en az 500.000 TL olması muhtemel Rektör maaşıdır. Çünkü Atatürk Üniversitesi rektörü kantinde satılan yumurtadan daki döner sermaye almaktadır.

  • Beyza Kasap 26 Temmuz 2024 21:55

    Çöğenderli Hacı Salih efendi gibi Erzurum?un muhterem büyüklerinden önemli bir ismin torunu olan sayın Ahmet Hacımüftüoğlu hoca rektörlük görevi için biçilmiş bir kaftan. Üniversitemizin rektörü olduğu zaman yaşanacak güzel şeyleri görünce hepiniz hak vereceksiniz?

  • Bir Dadaş 26 Temmuz 2024 13:26

    Şu Ömer Selim'i, Serdar'ı ve diğer aday doktorları ovmeyi bırakın bu adamlar asıl rektörlük yaparsa şehre zarar verir ya bu kişiler doktor bu kişilerden birisi rektör olursa mi daha faydalı olur doktor olarak kalırsa mi faydalı olur bu kişilerin hasta bakarak ki birgün biz de hasta olacağız bu memlekete daha çok faydaları olacak. Önceki rektör bunun örneği iyi bir cerrahken hikmet hoca şimdi ameliyatlara giremiyor bile yeteneğini kaybettiği için siz zannediyor musunuz bu kişiler rektörlük yaparken aynı zamanda hasta bakacak hayal dünyasında yaşamayın biraz gerçeğe odaklanın doktor olan kişiler hangi kurumda olursa olsun yöneticilik yapmamalı...

  • Pasinler 25 Temmuz 2024 22:40

    Prof.Dr.Ahmet HACIMÜFTÜOĞLU BİR DÖNEMDE BU İSİİME ŞANS VERİLMELİ. Herkese saygım sonsuz fakat Bir erzurumlu olarak ben birçok bilimsel çalışmasına şahidim. Ortak bir isim kamoyunda ve bilimde araştırın gerçekten bu işi yapacak kapasitede bir adam

  • 25 dadaş 25 Temmuz 2024 22:24

    Çöğenderli Hacı salih efendinin torunu prof.Dr.Ahmet Hacı Müftüoğlunun hakkı ilim ve bilim olmayan bir akademiden birsey çıkmaz duruşunu bozmadan siyasete girmeden çizgisini bozmadı. Atatürk üniversitesinin çıtasını yükselten en önemli değerdir. Kendi alanında ve corona döneminde ciddi aşı çalışmaları yaptı anadolu ajans haberleri mevcut. Velhasıl kelam peygamber efendimiz buyurmuşki işi ehline vermeyince kıyamet gününü bekle?

  • Durak 24 Temmuz 2024 13:37

    Yahu akademisyenlerin 50 yıl önce alınanı da torpil, chp den alınanıda , mhpden alınanıda. İşçi olup kadroya geçirilen taşeronlarda aynı, ak partide elbet kendi torpillilerini alır, yeni gelen ne yapacak, tüm üniversitelerde alımlar budur, ÖYP diye birşey çıktı sonra kalktı, binde bir torpilsiz,

  • Mr. Vicdan 24 Temmuz 2024 01:35

    Kimin hakkı derseniz, geçen seçimde en çok oy aldığı halde, hakkı verilmemiş Ömer Selim Yıldırım. Yapılır mı sanmıyorum. Sonra kimin hakkı Serdar Sevimli. Yapılır mı sanmıyorum. Kendilerinin işlerini zorlaştırmayacak biri atanır, o da milli görüş tabanlı, her emri yerine getirebilecek kişi, var mı bu adaylardan, elbette çok var (isimlerini yazıp reklamlarını yapmak istemiyorum). Trabzonlu bir kaç aday var, bunlar olur mu olmaz, çünkü ETÜ'nün rektrörü de Trabzonlu. Bilimsel anlamda öne çıkan isim İlhami Gülçin. Yaparlar mı, çok zor, çünkü asıl kriter bu değil. Gerçekten nitelikli, fakat siyasi güçleri olmayan iki isim dışında, adayların hepsi verilen tüm emirleri tam olarak yerine getirir ve sorun çıkarmaz. Ama yine her şeye rağmen mutlu olabileceğimiz bir şey söyleyeyim mi?: Ankara'ya çağrılan adaylar içerisinde iki isim dışındaki tüm adaylar mevcut rektörden birçok açıdan daha nitelikli..

  • Dadaş 23 Temmuz 2024 20:47

    Torpil adam kayıtmaya kim karşıysa o olsun çiftliğe çevirdiler millet akp den küstü. Rezil ettiler atatürk üniverstesi torpille anılır oldu .

  • Vatandaş 20 Temmuz 2024 11:47

    Kıymetli vatandaşlarım atama prosedürü bellidir. Gerek siyasiler gerek diğer referans kaynakları bilmelidir ki ref olduğunuz kişinin atanması durumunda doğru yaptıklarının sevabına, bilerek yapılan yanlışlarının günahına ortak olarak Allahın huzuruna çıkılacaktır. Herkes bilir elbet, hatırlatmak insani vazifemiz. Saygılarımla

  • Gökhan Keskin 20 Temmuz 2024 01:54

    Hep aday olacak denilen rektör yardımcısı Atilla Keskin nedense geri çekilmiş. Haktan Ömeroğlunun kardeşi 4 yılı yardımcılık 8 yılı rektörlük olan Ömer Çomaklının veliahtı asistanı açıköğretimin dekanı Gökhan Ömeroğlu aday yapılmış. Belli Erzurum parti teşkilatı bunlara çalışıyor. Belki bu kısmet bir daha ayağa gelmez diye düşünüyor olabilirler. Dikkat etmek lazım bunlara. Keskin ile hısım akraba olduklarına göre bir pislik dönüyor demektir. Erzurumu ve üniversiteye bir türlü doyamadılar. Allah ıslah etsin.

  • Sabır 19 Temmuz 2024 20:31

    Gelenlerin hepsi bu rektörden iyiler iyi iş yaparlar inanıyorum hastanede Dr kalmadı üniversite köy gibi 8 yıl ne yaptı iyi kendi akrabalarını çevresini üniversiteye doldurdu Allah hak hukuktan onlardan dürüst kimse yoktur.

  • Velhasıl 19 Temmuz 2024 13:55

    Narmanlılar iş başındadır, kim gelirse ben ne olurum, Ankara daki dayımdan şimdi ne istesem,

  • Aliş 19 Temmuz 2024 08:32

    bunların hiç birinden olmaz . kardeşim dışarıdan getir gerekirse yurt dışından getir liyakatsiz hırsız torpilcileri getirip koyarcan basiretsiz adamlarla işyaparsan sonra tek oy alamazsın. akp nin kalesi olan erzurum akp düşmanı bir şehir oldu büyük şehir belediyesi şehri sattı rektör üniversiteyi sattı torpil torpil torpil yuvası oldu allah bunlşardan hesap sorsun bu halk salak oldukca bunlar daha çok soyarlar milleti

  • Yeni Rektör 18 Temmuz 2024 13:08

    Not edelim soyadı K harfi ile başlıyor

  • Safinaz 17 Temmuz 2024 21:04

    İktidarda CHP olaydı MHP liyimi koyardı başka sağ partiyi mi yoksa DEMden mi, eğri oturup doğru konuşalım.

  • Eski son durak Yenişehirli 17 Temmuz 2024 12:14

    Gelen gideni aratacak belli ki aday olanların hepsi akpli; Onur bey sizin de dediğiniz gibi "Sırtını AK Parti?ye dayayan koltuğa oturacak." yaşasın ağğparti,!!! yorumlar da tavsiye edilen veya bahsedilmeyen tiplemeler ile de arzu edilen bir rektör zor.

  • Ne Ülkücü Ne Akpli 17 Temmuz 2024 09:22

    Ne ülkücü ne, akpli istiyoruz. Düzgün insan istiyoruz. Özel üniversitelerden Diş Hekimliği Fakültesine bir sürü yandaşın çocuğunu 2.1 agno ile doldurdunuz. Üniversite sınavına bile girmeyen 3.000 dolar ile Azerbaycan'daki özel üniversiteden yatay geçiş yapan bir sürü öğrenci var. Diş hekimliğinden bir hekim olarak söylüyorum fakülteyi kazanan kadar kazanmayan öğrenci var. Bu kadar rezillik olmaz. Toplama çıkarma yapmayan adamları hekim yaptınız, umarım hesabını veririsiniz.

  • Şehriban 16 Temmuz 2024 10:48

    Kendi de biliyordur olamayacağınıda, rektör yardımcısı, dekanlık için bu mücadeleler

  • Gavurbaoganlı 16 Temmuz 2024 10:39

    Bu işin ehli sadece SERDAR HOCADIR Gerisi hikaye

  • Bir Dadaş 14 Temmuz 2024 22:19

    Herkesten Rektör olur da bu Aşkale meslek yüksek okulu müdürü mutlu kundakcidan olmaz yav arkadaş tamam kendini oveceksin anladık da farklı isimlerle kopyala yapıştır mesajlarla birde mesaj atma süreleri belli bu kadar mı basit reklam yapılır bir tane yorum yap ismini yaz bitir bunu bile becerememissin birde rektörlük yapacaksın günün en kısa fıkrası :-)

  • Bozkurt 25 14 Temmuz 2024 13:47

    Genç, dinamik, liyakatli, akademik ve idari donanıma sahip, kul hakkı yemeyeceğine inandığım, adam gibi adam Prof.Dr.Eyup Şimşek hocamıza başarılar dilerim.

  • Dadaş Köylü 14 Temmuz 2024 11:06

    Partinin içinden değil Erzurum içinden gelen biri olmalı Vallahi de bu kişi de mutlu Kundakçı Hoca olmalı genç dinamik projelerle sürekli Gündem yaratan kişiye şu an kendisi Aşkale Meslek Yüksekokulu müdürü İnşallah Atatürk Üniversitesi Rektörü olmayaydı Allah'ım nasip eder

  • Dadaş Köylü 14 Temmuz 2024 11:05

    Partinin içinden değil Erzurum içinden gelen biri olmalı Vallahi de bu kişi de mutlu Kundakçı Hoca olmalı genç dinamik projelerle sürekli Gündem yaratan kişiye şu an kendisi Aşkale Meslek Yüksekokulu müdürü İnşallah Atatürk Üniversitesi Rektörü olmayaydı Allah'ım nasip eder

  • Ilıcalı 14 Temmuz 2024 11:02

    Partinin içinden değil Erzurum'un içinden gelen biri olmalı bu kişide Aşkale Meslek Yüksekokulu müdürü mutlu Kundakçı olmalı genç dinamik çok başarılı projeleri ile sürekli Gündem olan başarıdan başarıya koşan kişi

  • Öz Erzurumlu 14 Temmuz 2024 11:00

    Parti'nin değil Erzurum'un adamı olmalı Herkes kendi yakınını yazıyor övüyor ama işi bilen işi bitiren genç dinamik yaptığı projelerle sürekli başarılı olan birisi olması lazım yapmış olduğum araştırmalara göre de buna en yakın kişi Aşkale Meslek Yüksek Okulu Müdürü mutlu Kundakçı artık böyle emekli yaşına gelmiş rektör olmasın koşuşturan rektör olsun mutlu kundakçı'yı araştırırsanız Sizler de hak vereceksiniz

  • Akademisyen = Şahısa açılmış kadro 14 Temmuz 2024 09:15

    Herkes kim rektör olursa ben şu olurum bu olurum ayağına, şundan harika rektör olur bundan harika rektör olur.. Sanki rektör adayları prof oldukları sürece kadar şahıslarına açılmış kadrolarla akademisyen olmadılar da.. Bu rahatsız olunanlara meydan okuyacaklar.

  • Genç Erzurumlular 13 Temmuz 2024 20:57

    Parti içinden değil de Erzurum'un içinden gelen biri olmalı kendi çevresini genişleten değil de Erzurum'un ismini üniversitenin ismini yapacağı projelerle gündemde tutacak birisi lazım Aşkale Meslek Yüksekokulu müdürü Mutlu kundakçı'nın Bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum gerçek bir Erzurumlu başarılı bir Erzurumlu üretken bir Erzurumlu

  • Atatürk Üniversitesinin Sesi 13 Temmuz 2024 12:42

    Üniversitemize hakkıyla rektörlük yapacak bir hocamız olan Prof. Dr. Eyüp Şimşek hocamıza başarılar dilerim. Üniversite Her şeyden önce bir Eğitim Yuvası Bu yüzden eğitimci bir hocamızı rektör olması gerekiyor. Eyüp hocamız hem eğitimci hem de liderlik ve yöneticilik becerileri ile bu iş hakkı ile yapabilecek birisi. Kendisine başarılar diliyorum.

  • Emre erkal 12 Temmuz 2024 11:45

    Bence prof.dr.serkan yıldırım olmalı bu kadar başarıli bir akademisyen bir hoca ilmine bilgisine vatan severligiyle tam rektör olacak bir profil Allah hakkıyla yapabilecek bir hocamızı nasip etsin.

  • Ziyaretçi 12 Temmuz 2024 10:34

    Kendi kafalarına göre kriter koyup birçok insanın hakkını yiyip yeni nesil üniversite safsatası ile istediğine kadro verip istediğine vermeyenler gelmesin göreve. Puan iste ama neden illa ki şu çalışmayı da yap diyen anlayış gider inşallah. Bazı bölümlere kadroları verip bazılarını hiç görmeyenler gelmez inşallah. Böylece birçok insanın hakkını yemiş oluyorlar. Bu yönetim ve evanesi inşallah bir daha gelemezler. Buradan akrabaları elbette istiyorlar aynı yönetim devam etsin diye tabi isteyecekler. Çünkü her şey onlar için. Profluk suremin dolmasına üç ay kala kriterleri koydu Yüce Allah sorsun hakkımı helal etmiyorum ama verdiklerine verdi kritere bakmadan hep şeytani icraatlar yaptı. Sonuç daha çok oy kaybedecekler. Çünkü her şey çığırından çıkmış.

  • Selda K 11 Temmuz 2024 18:56

    Üniversitelere, çikolata dağıtır gibi rektörlük makamı dağıtılmasın, ne de olmasa bir üniversite!

  • Hakan Çomoğlu 11 Temmuz 2024 12:24

    Metehan D evet vatan millet devlet için kim daha iyi çalışacak güzel işler yacaksa Allah ona nasip etsin.

  • Metehan D 11 Temmuz 2024 11:08

    Hakan Çomoğlu herkes kendi istediğinin adini söylüyor başta Erzurum olmak üzere vatanımızı milletimize hayırlısı kimse o olsun inşallah.

  • Hakan Çomoğlu 10 Temmuz 2024 23:35

    Metehan D varanı için milleti için kim çalışıp güzel işler yapııyorsa Allah onların sayısını artırsın yoksa gerisi boş Hocamızda üniversitemiz adına bir çok güzel işler başarılmışt8r bunları görmezden gelmeyelim gelin hep beraber çalışanın yanında olalım üçüncü dönem içinde inşallah Ömer Çomaklı hocamız devam eder diye temenni ediyorum hayırlısı olsun.

  • Selim 10 Temmuz 2024 12:30

    Prof. Dr. Serkan YILDIRIM bu görev için en uygun adaylardan birisi. Gerek bilimsel oluşu gerek vatansever oluşu ile bu görevin üstesinden gelecektir.

  • Kayınpeder 10 Temmuz 2024 00:51

    Babanız rektör olamayabilir ancak atanacak rektörün kayınbabanız olmaması sizlerin üzerine vebal olacak Atatürk Üniversiteliler. Çomaklıya bu 8 yılda damat ya da gelin olanlar varsa helal olsun dayı oğlu ve tabiiki dayı kızı diyesim var:)

  • Metehan D 09 Temmuz 2024 18:45

    @HakanÇomoğlu soyadinizdan da belli Ömer Çomaklı ile akrabasınız.(Bknz.Çomoglu Derneği). Aynen katılıyorum Atatürk Üniversitesini Araştırma Üniversitesi yaptığı için kesin 3. Dönem Rektör olacak:) asdfghjkl

  • Barış 09 Temmuz 2024 17:38

    Prof.Dr.Yüksel Özdemir hocamız olur inşallah.Röktörlük makamını hakkıyla verecektir.

  • Hakan Çomoğlu 09 Temmuz 2024 09:12

    Metehan D araştırma üniversitesi ünvanı var Atatürk üniversitesinin yapılan bir çok ülkemiz ve üniversitemiz menfaatine bir çok güzel işler yapıldı araştırma üniversitesi olduğu için üçüncü dönemde Cumhurbaşkanımız onaylarsa olur sence kim olur.

  • Metehan D 08 Temmuz 2024 23:04

    Hakan Çomoğlu sende bu inanmışlık varken kesin ömer çomaklı yine rektör olur:) yada rektörlük az olur Büyükelçi olsun ahsgshfkf

  • Hakan Çomoğlu 08 Temmuz 2024 14:32

    Bence yine rektörümüz prof.Dr. Ömer Çomaklı hocamız olur

  • ÜLKÜ ERİ 08 Temmuz 2024 00:36

    4 Yıl rektör yardımcılığı 8 sene rektörlük yaptı Ömer bey. Benim iki sorum var 1. görev yaptığınız sürede üniversite dışından kaç kişiyi üniversiteye yatay geçiş ile aldınız 2. Allah'ın rızasını gözeterek yaptığınız bir iş var mı. yeter yeter yeter üniversiteye ÜLKÜCÜ bir isim istiyoruz. Geçen dönem hakkı yenen ÖMER SELİM YILDIRIM VEYA TURGUT GÖĞEBAKAN'ı istiyoruz.Eğer akp ile MHP ortaksa bu sefer rektör ÜLKÜCÜ olacak

  • Hakan Çomoğlu 07 Temmuz 2024 22:30

    Yeni rektörümüz Ömer Çomaklı hocamız bence yine durmak yok yola devam.

  • Erzurum vekillerinin dikkatine 07 Temmuz 2024 03:00

    Ömer çomaklının Atilla Keskin için çalışması çok normal. Çünkü bu ziyan olan 8 yılın aklı, sevk ve idaresi ona ait. Atanırsa bir 8 yıl daha doğrudan nefretin odağında olacak. Yani keskin üniversiteyi 16 yıl yönetmiş olacak. Buyurun hanımlar, buyurun beyler. Özellikle Erzurum vekilleri siz yine bu akla tamam deyiverin. Oy kaybetmeye devam anlayacağınız.

  • Zirve 06 Temmuz 2024 15:49

    Rektör kim olacak bilmiyorum da, Genel Sekreter ben olucam.

  • Ahmet erd 06 Temmuz 2024 09:42

    Seçim olsun atama rektörle bu iş olmuyor.

  • Dadaş25 05 Temmuz 2024 16:33

    ALES?e girsinler. En yüksek puanı alan atansın.

  • adem k. 05 Temmuz 2024 07:59

    rektör olmak bu devirde bir izzetsizlik makamıdır. nerede bir hurşit bey nerede erol oral nerede böyle klas adamlar. atama memeur üniversite noteri ile bu üniversite ilerlemez. yeni nesil tasarım üniversitesi dediler tam 8 senedir kampüsün hali eski üniversiteyi aratıyor. giren çıkanın belli olmadoığı atlatmalar ile dolu off road üniversitesi olmuş.

  • Aytekin Çapkın 04 Temmuz 2024 10:19

    Prof.Dr. Yüksel Özdemir Hocamız yakışır koltuğa.

  • Sabiha 03 Temmuz 2024 09:30

    Bence de yeni rektörümüz Emmanuel Macron olsun..

  • Gerçek Dadas 03 Temmuz 2024 07:02

    Bir Dadaş isimli yazar Trabzon lobisi diye laf atmış ama biz Erzurumlular, Erzurum lobisi bu şehir için ne yapmış? Şehrin bircok yöneticisi yerli hangisi ne kadar fayda sağlamış? Birçoklarının şikayetçi olduğu şu anki üniversite yönetiminin kaç tanesi Erzurumlu değil. Kim gelirse gelsin de şehre, üniversiteye katkı sağlasın. Burayı batirdiktan sonra bir Erzurumlu, Erzurum diye bir yer kalmaz.

  • Öz Dadaş 03 Temmuz 2024 02:26

    Sakarya, Kırşehir, Ağrı, Ankara Güzel Sanatlar, Ardahan, Elazığ ve daha bir çok üniversitede liyakatli dadaş rektörlerimiz var. Ve çok başarılılar. Şimdi biz bu rektörlerimize görev yaptığınız ve rektör olduğunuz üniversiteleri bırakın memleketiniz Erzurum?da rektörlük yapın mı diyelim? Yani bazı yorumları okuyorumda ilginç gerçekten?

  • Dadaş 02 Temmuz 2024 17:00

    Gerçek bilim insanı Kimya bölümünden öz be öz dadaş dürüst çaliskan Murat Çelik üniversiteyi bilimde üst düzeylere çıkarabilir şahsi düşüncem.

  • Garip 02 Temmuz 2024 13:00

    Kan emiciler partiyi yiyip bitiriyorsa, liyakat menfaatlere peşkeş çekiliyorsa, bunun Cumhurbaşkanı ile ne alakası var, en çok zarar verenler bunlar,

  • ahmet şen 02 Temmuz 2024 09:08

    üniversiteye rektör değil cumhurbaşkanına emir eri atanacak. açılan kadrolara bakın. hepsi eski akp bakanların kızları oğulları yegenleri. şimdi rektörlük için evet efendim diyecek üniversite noteri atanacak. Bu kişi ne isterlerse verecek böyle rektör lazım onlara. en son öğr. üyesi ilanlarına bakın eski milletvekilinin kızının alundığını göreceksiniz. sizin oğlunuz kızınız sürünsün siz oy verin devam edin.

  • Beni övün 02 Temmuz 2024 06:21

    Narmanlılar, milli eğitimliler, yüksek yüksek tepelere ev kurarlar, alçak dağları yarattılar nasılsa

  • Şom aklı 01 Temmuz 2024 23:54

    Köye, mahalleye muhtar, Şehire Belediye Başkanı, Vekil, Ülkeye CB?ı seçebiliyoruz ama Ülke?nin en okumuş kesimi, kendilerine toplanıpta bir Rektör seçemiyor. Şu duruma, saygısılığa bak? Öyle atamayla Rektör atanırsa, iki cümleyi bir araya getirip konuşamayan, ağzından küfür, aşağılama eksik olmayan kişileri daha biz çok görürüz?

  • halisdemir 01 Temmuz 2024 17:19

    ömer selim yıldırım hocamıza hayırlı olsun. Allah yardımcısı olsun işi çok zor. ben şimdiden hayırlı olsun diyorum. hakkıydı sonunda hakkını aldı.

  • memet 01 Temmuz 2024 15:24

    ömer çomaklı ve ekibi liyakatsiz lik torpil adam kayırma kamu kuruunu zarar ettirme konusunda başarılı. bunların görevden alınarak ceza evine atılmaları lazım. bence akp yi bitirdiler millet akpden nefret ediyor kimse korkudan akp liyim diyemez durumda. artık kimgelirse gelsin farketmez bitmiş bir akp var ortada

  • Bir Dadaş 01 Temmuz 2024 15:01

    Trabzon lobisi çalışmaya başlamış herkes Ahmet Hacımüftüoğlu'nu övmüş gidin kendi üniversitenizde propagandanızı yapın burada değil gayet güzel işler yapacak burada Erzurum'lu bir sürü güzel hoca var.

  • Mustafa Saglamsoz 01 Temmuz 2024 11:43

    Asli görevi açısından Atatürk Üniversitesi, kağıt üzerinde en çok akredite programi olan üniversitelerden olmakla birlikte, içi boş akreditasyon, dostlar alışverişte görsün akademisyenliği ile bir sadre şifa olamamaktadır. Bu durumun asıl sebebi akademisyenliği kariyerinde bir sıçrama tahtası olarak gören haris kişiliklerdir. Ülkenin belki kaderini değiştirebilecek %3lük kısmını heder edip onların yerine bu haris kişilikleri doldurmak ülkeye en büyük ihanettir. Bir Erzurumlu olarak gerçek sınavlardan soru çalmadan geçen Profesörlerimizden Erzurumlu olmasa da Erzuruma en çok hizmet edebilecek kişilerin görevlendirilmesi en büyük temennimizdir. Böyle önemli bir konuda son 24 yıldır Erzurumlu rektörlerden bir fayda görmemiş Atatürk üniversitemizin kaderini değiştirme açısından mikro milliyetçilik yapmamak gerekir. Prof Ahmet Hacımüftüoğlu hocamız OSYM, TUS sinavlarindan başarıyla geçmiş tam Erzurumlu değerli bir akademisyendir. Zamanin muktedirlerine boyun egmeden mevcut rektörle neredeyse ayni oyu almistir. Hocamiza destek verilmesi memleketimizin menfaatinedir.

  • Ali er 01 Temmuz 2024 11:21

    Ülke de son durum diploması olmayan rektör atıyor . Başka söze gerek yok.

  • salmenezar 01 Temmuz 2024 10:03

    gidici

  • Hiç beklenmedik şekilde Çomaklı tekrar atanırsa şaşırmayalım. Bundan ayısını bulamazlar:) Adam mahalle ağzı ile şiveli konuşabiliyor, kendindne bile nefret edebildiğini defalarca ispatladı daha ne yapsın hanımlar beyler Sayın Cumhurbaşkanımız a Mehmet Sek 01 Temmuz 2024 00:25

    Üçüncü Dönem

  • Metehan 30 Haziran 2024 22:15

    Ahmet Hacimuftuoglu olsun yazmışsınız Erzurumda başka adam mi kalmadı da Etü gibi Atatürk Üniversitesinede Trabzonlu adamı rektör yapacaklar. Yapın bakalım ne tepki alacaksınız hep beraber göreceksiniz

  • .. 30 Haziran 2024 20:47

    Hülle atamaların gys atamalarına oranı nedir?

  • Mert 30 Haziran 2024 19:16

    Ahmet Hacımüftüoğlu rektör olarak atanırsa çok güzel olur, üniversite gerçek bir ilim yuvası haline gelir.

  • mehmet sen 30 Haziran 2024 17:39

    rektör seçimini akademisyenler yapmalıdır. dosyaya bakarak rektör seçilir mi. Üniversite pislik yuvası olmuş fare deliği gibi 80 yerden kampüse giriş çıkış var. kim giriyor niçin giriyor hiç kimsenin umrunda değil hırlısı hırsızı sarhoşu çapkını kampüsde ne işi var. binlerce kız öğrenci var namustur kampüse sahip çıkacaksın kardeşim. hergelen bariyri kaldırıp yollara saçma saçma atlatma koyarak bu işi yapamazsın. 8 senede hem biz hem araçlarımız hurdaya döndü. böbreklerimiz sırtımız fıtık oldu. günde 4 defa 8 tane atlatmaya can mı dayanır. defalarca söylrdik ameliyatlı olan var hamile olan var bunları kaldırın. girişte kontrol edip yabancı aracı içeriye almayın ama dinletemedik. Rektörlük değil despotluk düzeni sanki. verilen arsaların değeri trilyon dolar mertebesinde bedavaya verildi. bunlar sizin babanızın malı değil ki isteyene veriyorsunuz. devlet malına resmen ihanet ettiler. Verdikleri arsalar trilyoner hiltona otel oldu. inşallah hayırlı bir aday gelir. yoksa 4 sene sonra atatürk üniversitesi iflas eder.

  • Suna Acar 30 Haziran 2024 10:38

    Çomaklı şehri de üniversiteyi de küstürmüş karanlık bir 8 yıla neden olmuştur. Unutulmamalı ki, bu başarısızlıkta ki rolleri olan yardımcıları bugün aday olarak aynı düzenin devamı için boy göstermekte... Keskin Erçişli Güllüce Göğebakan Veee Atadığı tüm dekanlar... YÖK ya halkla ve öğretim üyeleri ile barışık donanımlı bir hocayı bulup Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacak ya da bu gemi karaya oturacaktır vesselam

  • Halis demir 30 Haziran 2024 08:56

    Seçimle gelmeyen rektör herxaman Emre amade bir kukladır. İnşallah Ömer selim yıldırım 8 dene önce bileğinin hakkıyla kazandığı rektörlük seçimi sonucuna göre atanır. Rektörlük Ömer selim hocamın anasının ak sütü gibi hakkıdır. Rektörlük elinden alınmış hakkı gaspedilmiştir. Ömer Çomaklı hakkı bilen bir insan olsa retör olmayı reddeder benim hakkım değil ben en düşük oyu aldım derdi ama nerde ha ömer olmak. Ömer var ebru cahildir Ömer var hz Ömer?dir. Ebu cehil gördük sıra hz Ömer olan ömeri görmekte. Hadi hayırlısı

  • X-men 29 Haziran 2024 23:29

    8 yıllık rektörlük 4 yıl rektör yardımcılığı ile 12 yıl boyunca kendisi ve çevresi hüküm sürdü. Hatta o kadar iyi bir rektörlük yaptı ki çoğu akademisyene, kendi akademisyenine randevu bile vermedi. Ekip içerisinde akademisyenler tarafından gerçekten sevilen ve saygı duyulan tek isim Ayşe Bayrakçeken oldu. Sözbilirin ve Keskin in saçma sapan uygulamaları akademisyeni bıktırdı. Kriter diye belirledikleri şeyleri güya akademisyenlere sorup kendi bildiklerini uyguladılar. Sonra bazı şeylerde geri adım atmaya çalışsalar da yök izin vermedi. Korku ve baskı üzerine kurdukları şeylerin de sonu geldi. Eğer bir başka görev almadıkça hiçbirinin yüzüne akademisyenlerce bakılmayacağına eminim. Umarım yeni gelen kişi vizyon ve vicdan sahibi olur ve gerçek bilimden anlayan bir kişi olur. Gücünü CB?den değil akademisyenlerin sevgisinden alır. Umarım Ayşe hoca gibi hem bilimsel hem de insani yönden kaliteli bir rektöre bu üniversite kazanır ki, bahsi geçen isimlerden hatta ismi burada yazılı olmayan adaylardan da bahsettiğim niteliklere sahip adaylar bulunmaktadır. Ancak güç, makam o kişileri aynı despotluğa sokar mı, onu da zaman gösterir.

  • Safa 29 Haziran 2024 23:28

    Bakıyorum adayların içinde vizyon sahibi işini iyi yapabilen dürüst devletin bir kuruşuna tenezzül etmeyen tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan Abdülmecit KANTARCI bu işin üstesinden gelecek tek adaydır. İnşallah kazanırsa herkes görecek. Rabbim yolunu açık etsin.

  • Balık Baştan Kokar 29 Haziran 2024 23:14

    Olması gereken eski usulde ki gibi seçimin gelmesi en yüksek oyu alan kişi rektör olmalı bu isimlerin bir önemi yok cumhurbaşkanı kimi isterse onu atayacak çünkü bu durumda da gelenin de pek farklı şeyler yapacağı beklenemez umarım gelen gideni aratmaz....

  • Ali er 29 Haziran 2024 21:42

    Kim üniversiteyi yağmalatacaksa o rektörlük sözünü almıştır. Buradan soruyorum Ömer hoca 8 sene önce üniversitenin yüzölçümü kaç idi şimdi kaça düştü. Verilen arazilerin haddi var hesabı yok. İnanın üniversite resmen Rus yağmasına uğramış gibi darmadağın edildi. Rektörlük konutuna bile sahip çıkamayan üniversiteye mi sahip çıkacak. Yeni gelen inşallah iyi birisi olurda verilen arazileri geri alır. Resmen üniversitenin içine ettiler. Yeni tasarım üniversitesi dedikleri safsataya kimse inanmadığı gibi öyle birsey de yok. Amaç Atatürk üniversitesinin içini oymak arazilerini talan etmekmiş. Çomoğlu sülalesi kadro sahibi oldular. Haram olsun. Haksız alınan 1 kuruş haksız verilen 1 m2 toprak size ateş olsun kabirlerine dolsun. Alanda verende bu günaha ortaktır.

  • Baltacı Mehmet 29 Haziran 2024 20:46

    Kurban olayım siyaset katmayın şu üniversitelere ya. Bir kişi bile Çomaklının arkasından Allah razı olsun dememiştir. Yapmayın. Bitirmeyin eğitimi.