BölgeHaber Girişi : 13 Ağustos 2010 11:46

Ramazan ayı zam ayı!..

Ramazan ayı zam ayı!..
Ramazan ayını fırsat bilen esnaf, yiyeceklere yüzde 20 ila 40 arasında 'oruç' zammı yaptı. Sofraların baş tacılan 300 gramlık ekmek 70 kuruşa, Ramazan'a özel olarak çıkarılan pideler 1 liradan satılırken, yumurta, kadayıf, et, meyve ve sebze gibi ürünlerd

Erzurum Ajans-Ramazan ayını fırsat bilen esnaf, yiyeceklere yüzde 20 ila 40 arasında 'oruç' zammı yaptı. Sofraların baş tacılan 300 gramlık ekmek 70 kuruşa, Ramazan'a özel olarak çıkarılan pideler 1 liradan satılırken, yumurta, kadayıf, et, meyve ve sebze gibi ürünlerde zamdan nasibini aldı.

İftar sofrasını süsleme isteğinin zamlara takıldığını belirten vatandaşlar, "Ramazan'a özel yapılan zamlar sonucu, yine bir çok yiyeceğe uzaktan bakmak zorunda kalıyoruz" dediler.

Aylardır durgunluk içerisinde olan esnafın yüzü, Ramazan ayı ile birlikte gülmeye başladı. On bir Ayın Sultanı olan ayda iftar ve sahur sofralarını zenginleştirmek isteyenlere, zam sürprizi yapan esnaf, bir çok yiyeceğin fiyatı artırdı. Yapılan zamlara rağmen küçük çaplı da olsa Ramazan alış- verişi yaparak sofralarını farklı yemeklerle süslemek isteyenler, Erzurum'a özgü gelenekleri devam ettirmek için yoğun çaba harcıyor.

İftarın vazgeçilmezlerinden olan hurma 3 YTL'den 6 YTL'ye çıkarken, pastırmanın kilosu 35 liradan 45 liraya çıktı. Yumurtanın kolisi 3.5 liradan 5 liraya, ceviz içi 15 liradan 24 liraya, dana kıyma 20 liraya, domates 75 kuruştan 1.5 YTL'ye, salatalık, 75 kuruştan 2 liraya çıktı.

Ramazan ayında yapılan zamların fırsatçılık olduğunu kaydeden vatandaşlar, inanan insanların duygularının paraya çevrilmeye çalışılmasının doğru olmadığını söyledi.

Erzurumlular’ın özellikle Ramazan’da sofralarından eksik etmedikleri kadayıf ise bu yıl zamlanmayarak geçen yıl olduğu gibi 4 liradan satılıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.