BölgeHaber Girişi : 27 Aralık 2010 00:02

Polislerden örnek davranış!..

Polislerden örnek davranış!..
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) polisleri, öğrencilerle beraber Sarıkamış şehitlerini anmak için Allahuekber dağlarına tırmandılar.

Erzurum Ajans-TDP Şubesince "Toplum Destekli Polislik Milli Bilinç Projesi" kapsamında il genelinde ilköğretim okullarından belirlenen öğrenciler polis yeleği giyerek görevli polislerle beraber Bardız köyünde gerçekleştirilen Sarıkamış şehitlerini anma programına katıldı.

Düzenlenen programın ardından TDP Şube Müdürlüğünde görevli polisler, öğrencilerle beraber Allahuekber dağlarına tırmandılar. Toplumdaki milli, manevi bilinci uyandırmak ve güçlendirmek için "Toplum Destekli Polislik Milli Bilinç Projesini" geliştirdiklerini ifade eden Erzurum Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Kaya Gezeker, "Bu proje kapsamında ilk olarak tarihimizde çok büyük bir yeri olan ve dönüp baktığımızda 'Bu vatan hiçte kolay kazanılmamış' dedirtecek.

O büyük tarihin yaşandığı Kars Sarıkamış'taki 90 bin şehidimizi anma etkinlikleriyle başlanmıştır. İlimiz genelinde belirlenen öğrencilerle beraber Sarıkamış harekatının başlamış olduğu ve aynı zamanda 90 bin şehit verdiğimiz Şenkaya ilçemizdeki Allahuekber dağlarına yürüyüş planlandı. Amacımız 1914 yılındaki binlerce askerimizin o dağlarda şehit olduğu havayı, o dağlarda yürüyerek hissedilebileceği düşüncesiyle gençlerimize oradaki tarihi yerinde göstermek, milli bilinci aşılamak, tarihten güç alarak yarına daha güçlü yürümelerini sağlamak ve tarihini bilen, tarihten ders alarak geleceğe daha sağlam yürüyen bir toplam oluşturmak öncelikli amaçlarımız arasındadır" dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.