BölgeHaber Girişi : 10 Ağustos 2011 14:53

Palandöken'de zabıtadan fırın denetimi!..

Palandöken'de zabıtadan fırın denetimi!..
Palandöken Belediyesi Zabıta Ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte başlattığı fırın denetimlerini sıklaştırdı.

Erzurum Ajans-Palandöken Belediyesi Zabıta Ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte başlattığı fırın denetimlerini sıklaştırdı. Ramazanın onuncu gününde 14 fırın denetleyen zabıta ekipleri 117 pide ekmeğine el koydu, 3 fırına ceza işlemi uyguladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ekmek fırınları ve ekmek satış yerlerini denetleyen ekipler, genel temizlik, portör muayeneleri, gramaj kontrolleri, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını kontrol etti.

Denetimler hakkında bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, denetimleri belli aralıklarla yaptıklarını, Ramazan ayı nedeniyle sıklaştırdıklarını söyledi. Başkan Bulutlar, “Denetleme yaptığımız fırınlarda görünen bazı küçük eksiklikleri sözlü olarak uyarıp tamamlamalarını istiyoruz. Fakat insan sağlığını ve diğer büyük eksikliği görülen aykırı olanlara göz yummuyoruz. İlçemiz de bulunan işletmelerimiz de bu konu da asla taviz vermeyeceğimizi söylüyoruz. Son yapılan zabıta ekiplerimizin denetimlerin de Başkan Yardımcımız Doğan Alp’inde katıldığı kontrollerde Yenişehir ile Yıldızkent semtin de Osman Gazi, Hüseyin Avni Ulaş, Adnan Menderes, Hacı Salih Efendi mahallelerin de faaliyet gösteren 14 fırın ve satış işletmesinde yapılan denetimlerde genel temizlik, portör muayeneleri, gramaj kontrolleri, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını kontrol etti. Yapılan kontrollerde 117 pide ekmeğin gramaj düşüklüğü nedeniyle el konularak tutanak karşılığı hayır kurumlarına verildi. Ayrıca 3 fırına un eleme makinesini olmayışından dolayı cezai işlem uygulandı. Bu kontrollerde amacımız işletmelere ceza vermek değil halkımızın daha sağlıklı ve standartlara uygun besinler yemesini sağlamak” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.