BölgeHaber Girişi : 05 Ekim 2010 00:00

Palandöken de kent konseyi kuruluyor!..

Palandöken de kent konseyi kuruluyor!..
Palandöken ilçesinde uzun süredir kurulması istenen Kent Konseyi için Palandöken Belediye Meclisi, 04 Ekim 2010 tarihli toplantısında gündemine alarak kurulması noktasın da ilk adımı attı.

Erzurum Ajans-Palandöken ilçesinde uzun süredir kurulması istenen Kent Konseyi için Palandöken Belediye Meclisi, 04 Ekim 2010 tarihli toplantısında gündemine alarak kurulması noktasın da ilk adımı attı.

Kent Konseyinin kurulması ile ilgili gündem maddesi hakkın da kısa bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Belediyeler Kanunu'nun 76. maddesine göre kurulması mecburi olan kent konseylerinin amacı, Kent Konseyi Yönetmeliği'nde, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek olarak belirtiliyor.

Bu amacı doğrultusun da Palandöken Belediyesi olarak üzeremize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Geniş tabanlı herkesi ve herkesimi kucaklayacak bir oluşum ortaya koymalıyız. Kadınlar meclisi, gençler meclisi, çocuklar meclisi, engeller meclis gibi meclisler oluşturarak aktif olmayız. Palandöken Kent Konseyimiz kâğıt üzerin de değil sahada bir konseyi olmalıyız ve oluşturmalıyız” dedi.

Kent Konseyi'nde, Palandöken Kaymakamı, Belediye Başkanı, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, İl Genel Meclisi üyeleri, esnaf ve sanatkar, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ile her kesimden ve çok sayıda üye yer alacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.