EğitimHaber Girişi : 05 Mart 2013 13:50

ÖZEGEP İl bilgilendirme toplantısı

ÖZEGEP İl bilgilendirme toplantısı
Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yürütülmekte olan "Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi (ÖZEGEP)" İl Bilgilendirme Toplantısı Samsun'da yapıldı.
Erzurumajans-Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yürütülmekte olan "Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi (ÖZEGEP)" İl Bilgilendirme Toplantısı Samsun'da yapıldı.

Amisos Hotel'de düzenlenen İl Bilgilendirme Toplantısı'na, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Alican Usta, Tahsin Nas, MEB Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme Grup Başkanı Mehmet Ata Öztürk, ÖZEGEP Uluslararası Proje Uzmanı Mattheww Griffiths, okul müdürlerin, öğretmenler, veliler, öğrenciler, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, "İlimizde bu projenin uygulanmasında 3 pilot okulumuz vardı. Bu okullarımızda 2012 yılından itibaren bu projeler yürütülmeye devam ediyor. Bu noktada yaklaşık olarak 69 öğretmenimizi, 18 yöneticimizi ve bunlarla ilgili projede dışındaki diğer okullarda da özel eğitimi güçlendirme çalışmalarını devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Engelsiz bir yaşam arzu eden bizler, engelsiz yaşamı sadece toplumda, caddelerde, sokaklarda, apartmanlarda değil aynı zamanda çocuklarımızın eğitim yuvalarında da engelsiz bir eğitim, engelsiz bir okul hizmeti ve aynı zamanda bu engelsiz okul hizmeti içersinde öğrencileri diğer engelli olan öğrencilerimizle bütünleştirerek eğitime devam etmelerini sağlamak bizim asli görevlerimizden bir tanesidir" dedi.

Toplantı, projenin kalite, güvence, izleme ve değerlendirme kapsamındaki faaliyetleri yerinde gözlenirken, proje kapsamında yapılan eğitimler hakkında MEB Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme Grup Başkanı Mehmet Ata Öztürk bilgi verdi. Öztürk, toplantıda proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra planlanan çalışmalar hakkında katılımcılara sunum yaptı.
İki oturum olarak gerçekleşecek toplantıların sabahki oturumunda katılımcılara projenin amacından bahseden Öztürk, Türkiye'deki mevcut yasaların AB mevzuatına uyumlu hale getirilmesi için proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, Engelsiz Okul Modeli ve MEB'in bu konuda yürüttüğü çalışmalar, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin proje kapsamındaki rolleri ile illerde verilen eğitici eğitimlerine ilişkin bilgiler de katılımcılarla paylaştı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında planlanan Engelsiz Okul Modeli Bilgilendirme toplantıları Samsun'un yanı sıra, Kahramanmaraş, Gaziantep, Zonguldak, Siirt, İstanbul, Erzurum, İzmir, Ağrı ve Ankara'da gerçekleşecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.