BölgeHaber Girişi : 21 Ocak 2011 15:33

Oyunlar köyü muhteşem törenle açıldı!..

Oyunlar köyü muhteşem törenle açıldı!..
Yaklaşık 3 bin sporcunun barınacağı 25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Oyunlar Köyü, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Erzurum Ajans-Yaklaşık 3 bin sporcunun barınacağı 25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Oyunlar Köyü, düzenlenen törenle hizmete açıldı.  

25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, Oyunlar Köyü düzenlenen törenle açıldı. Atatürk Üniversitesi içerisindeki Yurt-Kur kampusunde yaptırılan ve Kış Oyunları’na katılacak sporcuların barınmasını sağlayacak Oyunlar Köyü’nün açılış törenine Vali Sebahattin Bulut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı, 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Dünya Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Eric Saintfort, Oyunlar Köyü Başkanı Yurt-Kur Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, FISU yöneticileri, daire müdürleri, gönüllüler ve vatandaşlar katıldı.

MİSAFİRLERİ BEKLİYORUZ

Oyunlar Köyü Başkanı Yahya Pasinlioğlu’nun hoş geldiniz konuşmasının ardından konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum’un Türkiye adına böylesine büyük bir organizasyonu düzenlemeye hazır olduğunu belirterek, artık misafirlerin beklendiğini söyledi. Binlerce yıllık tarihi ile bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum’un aynı zamanda bir hoşgörü mekanı olduğunu da kaydeden Öztürk, 1890 rakımda kış sporlarının gözbebeği konumundaki Erzurum’un, bu oyunlar kapsamında yapılan tesislerle her türlü kış sporlarının yapılabileceği bir şehir olduğunu ifade etti. Vali Öztürk, oyunların alınmasından bugüne kadar geçen sürede başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile diğer ilgililere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı eşliğinde göklere Türk Bayrağı çekildi.

SPORCULAR FAHRİ KÜLTÜR BÜYÜKELÇİSİ OLUR

Törende daha sonra konuşan FISU Genel Sekreteri Eric Sainfort, katılımcıları Merhaba diyerek selamladı. Eric Sainfort, kış oyunlarının başlamasına çok az bir zaman kaldığını ifade ederek 58 ülkenin katılacak olmasının bir rekor olacağını bildirdi. Her şeyin yolunda olduğunu vurgulayan Sainfort, “Biz size güvendik. Bugün ne kadar doğru yaptığımızı görüyoruz.”ifadelerini kullanması katılımcılardan alkış aldı. Oyunlar Köyü’nün yarışmalar sonrasında öğrencilerin barınmasına hizmet verecek olmasından dolayı mutlu olduklarını kaydeden Sainfort, “Misafirperverliğiniz, cömertliğiniz, eşsiz kültür mirasınız ve oyunlar süresince göstereceğiniz sıcak ilişkiler, inanınki buraya konaklamaya gelen 3 bin kişiyi evlerine döndüklerinde birer fahri kültür büyükelçisi olacaktır. Biz Türkiye’ye ve Erzurum’a güvendik. Her şey mükemmel olacak. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler, Erzurum.”diye konuştu. Sainfort’un konuşmasının ardından FISU marşı eşliğinde bayrak alanındaki gönrdere FISU Bayrağı çekildi.

TESİSLER VATANDAŞ ZİYARETİNE AÇILDI

Törenin son kısmında ilgili detaylı bilgi veren Oyunlar Köyü Başkanı Yahya Pasinlioğlu, 11 bloktan oluşan oyunlar köyünde 3 bin kişinin barınacağını ve misafirlerin rahatı için her türlü detayın düşünüldüğünü ifade etti. Yahya Pasinlioğlu, FISU Genel Sekreteri Eric Sainfort’a günün anısına bir plaket sundu. Açılış töreni sonrasında katılımcılar, oyunlar köyündeki değişik mekanlarda incelemelerde bulundular. Bu arada dün yapılan Open Day (Açık gün) uygulaması ile 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamındaki tüm tesisler vatandaşların ziyaretine açıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.