Doğu Anadolu'da örgütlediği çitfçilerle birlikte organik tarım seferberliği başlatan Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜBB) Başkanı Nazmi Ilıcalı öncülüğünde, Organik Gıda Üreticileri Federasyonu kuruldu.
Erzurum Ajans-Doğu Anadolu’da örgütlediği çitfçilerle birlikte organik tarım seferberliği başlatan Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜBB) Başkanı Nazmi Ilıcalı öncülüğünde, Organik Gıda Üreticileri Federasyonu kuruldu.
Federasyon Yönetim Kurulu Başkanı Ilıcalı, halkı bilinçlendirmek için çalıştıklarını söyledi.
Organik tarım ve hayvancılık konusunda uluslararası üne sahip DATÜB Başkanı Nazmi Ilıcalı, hormonlu ve katkı maddeli hayvansal ve tarımsal ürünlere karşı sürdürdüğü mücadeleyi Organik Gıda Üreticileri Federasyonu altında kurumsallaştırdı. Yıllardır organik tarımsal ve hayvansal gıda üretimi ve hileli gıda ürünlerle ilgili halkı bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirten Organik Gıda Üreticileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ilıcalı, özellikle hayvansal ürünleri mercek altına aldıklarını söyledi. Rennet, kazein, nişasta ve palmiye yağından peynir üretimi yapıldığını iddia eden Ilıcalı, maliyeti düşürme adına besi süresinin kısaltılarak hayvanlara hormonla kilo aldırılarak sağlıksız kırmızı et üretimi yaptığını söyledi.
Tüketicinin, bu ürünlerle doğal et ve süt ürünleri arasındaki farkı anlayamadığını anımsatan Ilıcalı, “Hiç süt kullanılmadan elde edilen kaşar ve beyaz peynirin tat olarak normal peynirden farkı yok. Yaptırılan araştırmalarla bu görülebiliyor. Halk salığını tehdit eden bu durum çiftçiyi de zor durumda bırakıyor. Yıllardır organik tarımsal ve hayvansal gıda üretimi ve hileli gıda ürünlerle ilgili halkı bilinçlendirmek için çalışıyoruz. Ancak istenilen sonucu elde edemedik” diye konuştu.
Doğal olmayan ve halk sağlığını tehdit eden tarımsal ve hayvansal ürünlerin üretiminin giderek arttığını vurgulayan Ilıcalı, “Katkı maddeli ve hormonlu ürünlere karşı daha etkin mücadele etmek için federasyon kurduk. 38 ile ulaşan federasyonun üyesi sayı 40 bine ulaştı. İlk etapta halkı hileli et ve süt ürünleriyle tarımsal ürünler konusunda bilgilendirmek için broşürler hazırlardık” diye konuştu.