İlçelerHaber Girişi : 05 Mart 2013 13:56

Oltu kitap fuarına hazırlanıyor

Oltu kitap fuarına hazırlanıyor
Oltu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlemiş oldukları öğrenciler için "Benim Kitap Kumbaram" adlı projenin ilk ayağı olan "Her öğrenciye bir kitap kumbarası" dağıtımı gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Oltu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlemiş oldukları öğrenciler için "Benim Kitap Kumbaram" adlı projenin ilk ayağı olan "Her öğrenciye bir kitap kumbarası" dağıtımı gerçekleştirildi.

İlçe genelindeki tüm öğrencilere yönelik gerçekleştirilen proje ile her öğrencinin kitaplarla tanışmalarının sağlanacağını dile getiren organizasyon sorumlusu Coşkun Aksu, "Her öğrencinin hem kumbarasında para biriktirmesi ve tutumlu olması hem de çikolata, şeker yerine kitap alma alışkanlığı kazandırılacaktır. Öğrenciler kendilerinin seçip beğenebilecekleri kitapları alabilecekler." dedi.

18 -22 Mart tarihleri arasında ilçe kapalı spor salonunda gerçekleştirilecek kitap fuarında kumbaralarında biriktirmiş oldukları harçlıklarla istedikleri kitapları alabilecek olan öğrencilere kumbaraları şimdiden dağıtıldı.

Cumhuriyet Ortaokulunda düzenlenen kumbara dağıtımı sırasında konuşan ve aynı zamanda proje ortağı da olan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün başlatmış olduğu "Türkiye Okuyor" kampanyası çerçevesinde ilçe Kaymakamlığımızla birlikte müştereken bu projeye katkı sağlamak adına bir araya geldik. Proje sayesinde öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmaya ve tutumlu olmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu etkinlik adeta bir kitap şenliği şeklinde gerçekleştirilecek. İlçemizdeki tüm okullara bu kumbaralardan dağıtıyoruz. Kumbaralarıyla birlikte kitap fuarına katılan öğrencilerimize maddi destekte vereceğiz ve öğrenciler istedikleri kitabı alabilecekler." şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.