BölgeHaber Girişi : 30 Ekim 2009 08:09

Okul bahçesine dikilen mezar taşları kaldırıldı!..

Okul bahçesine dikilen mezar taşları kaldırıldı!..
Erzurum Veyisefendi Mahallesi'nde bulunan 54 yıllık 23 Temmuz İlköğretim Okulu bahçesine Kadiri Tarikatı Şeyhlerinden Ahmet Özyapar ile eşi İzzet Özyapar için yaptırılan ve öğrencileri endişelendiren sembolik mezarlar nihayet kaldırıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da Veyisefendi Mahallesi'nde 54 yıllık 23 Temmuz İlköğretim Okulu bahçesine Kadri Tarikatı Şeyhlerinden Ahmet Özyapar ile eşi İzzet Özyapar için yaptırılan ve öğrencileri endişelendiren sembolik mezarlar kaldırıldı.

Velilerin şikayeti üzerine eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Gök ile Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, okul bahçesine giderek incelemelerde bulundu. Okuln bahçesinde yaptırılan sembolik mezarların uygun olmadığını belirten Gök ve Budak, her iki mezarın kısa sürede kaldırılacağını açıkladı. Valilik, okulun bulunduğu alanın daha önceden mezarlık olduğunu ve aynı yerde bir türbenin bulunduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Yalçın Özyapar'a, türbenin bakım ve onarımı için izin istediği sanılarak olur verilmiştir. Kendiside aldığı bu izni okul idaresi ve belediyeye göstererek dedesi ile ninesinin mezarlarının bulunduğu okulun bahçesine sembolik mezar diktirmiş. Yanlış anlaşılma sonucu dikilen iki mezar taşı kısa sürede kaldırılacaktır."

Atalarından övgüyle bahseden 74 yaşındaki işadamı Yalçın Özyapar ise dedesi ile baba annesi için yaptırdığı anıt mezarın kaldırılması kararına üzüldüğünü belirterek, "Dilekçemde de belirtmişim. Okul yapılmadan önce bu alan mezarlıktı. Bazı mezarlar yıllar önce taşındı ama bizimkiler orada kaldı. Yerlerinin belirlenmesi için iki yıl önce çevresini demir tellerle çevirmiştim. Şimdi de bakım yapmak istedim. Ama baktım ki hiçbir işaret kalmamış, bende mezar taşı koydum. Okulun bahçesinde bir mezar taşının dikilmesi belki hata. Çocukların korkmasına neden olmuştur. Bir hata varsa onu düzeltmeye hazırız. Biz tarikat mensubu değiliz. Sadece dini eğitim almış kişileriz. Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde kız yurdu yaptırdım. Kuracağımız Şükrüpaşa Vakfı ile özellikle köylerdeki okulların bakım ve onarımı yapıp ihtiyaçlarını karşılayacağız. Biz kendimizi eğitime adayan bir aileyiz" diye konuştu.

Valilğin kararı doğrultusunda okulun bahçesindeki mezar taşları 27 Ekim akşamı saat 20.00 sıralarında belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.