ErzurumHaber Girişi : 19 Ekim 2016 18:48

Öğrencilere turizmin püf noktalarını anlattı

Öğrencilere turizmin püf noktalarını anlattı
Erzurum, Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gürbüz, düzenlenen 'Kariyer Günleri'nde Palandöken Dedeman Otelleri Genel Müdürü Gündüz Yeşil'i öğrencileri ile buluşturdu.
Erzurumajans-Erzurum, Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gürbüz, düzenlenen 'Kariyer Günleri'nde Palandöken Dedeman Otelleri Genel Müdürü Gündüz Yeşil'i öğrencileri ile buluşturdu. Yeşil, geleceğin turizmcilerine mesleğin 'püf noktaları'nı anlattı.

Dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri olan Palandöken'deki Dedeman Otellerinin Genel Müdürü Gündüz Yeşil, Turizm Fakültesi öğrencilerinin konuğu oldu. Düzenlenen, kariyer günlerinde Yeşil, öğrencilerin beklentilerini dinledi, sorularını yanıtladı. Özellikle son sınıf öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği ve can kulağı ile dinlediği Gündüz Yeşil, şunları söyledi:

"Eğer mezun olduktan sonra bu mesleği seçerseniz yeniliklere açık, insan ilişkileri kuvvetli ve sabırlı olmalısınız. Her zaman kendinizi otele gelen misafirin yerine koyun. Birçok kişi meslekte hemen müdürlük koltuğuna oturmak istiyor. Ama her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de önemli olan yüksek pozisyonlara geldiğinizde yeterli alt yapınızın olmasıdır. Yani her bölümde çalışarak yukarılara çıkabilmek otelcilikte çok önemlidir." 

Mesleğinin 25 yılını Dedeman Otelinde çalışarak geçirdiğini sözlerine ekleyen Yeşil, öğrencilere Dedeman Grubu hakkında da bilgiler verdi. Yeşil, öğrencilere, kişisel ve mesleki olarak kendilerini nasıl geliştirebileceklerini örnekler vererek anlattı. Yaklaşık 2 saat süren sohbet sonunda öğrenciler Dedeman Otelleri Genel Müdürü Gündüz Yeşil'e teşekkür etti ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirlerler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.