Siyaset Haber Girişi : 10 Ekim 2013 00:30

O madde Kasım'a kaldı

O madde Kasım'a kaldı
Erzurum'da tartışmalara neden olan 1/5000'lik nazım imar planı bugün bir kez daha Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine geldi.
Erzurumajans-Erzurum'da tartışmalara neden olan 1/5000'lik nazım imar planı bugün bir kez daha Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine geldi. Geçtiğimiz ay ertelenen planın görüşülmesi bir kez daha ertelendi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, Erzurumajans'ın gündeme getirdiği ve AK Parti'nin de karşı çıktığı 1/5000'lik nazım imar planının görüşülmesini bir kez daha erteleme kararı aldı. Geçtiğimiz ay "ilçe belediyelerinden rapor hazırlanması" amacıyla Ekim ayı toplantısına ertelenen nazım imar planı bu kez de "bazı eksikliklerin giderilmesi" maksadıyla Meclis'in Kasım ayı oturumuna ertelendi.

Erzurumajans, Erzurum'un geleceğine büyük darbe vurulacağı kanaati oluşan 1/5000'lik nazım imar planı ile ilgili endişeleri içeren haberleriyle konuyu kent gündemine taşımıştı. AK Parti milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları ile belediye başkanlarının da "yeni döneme bırakılsın" diyerek, görüşülmesine karşı çıktığı "nazım imar planı" Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un desteğine rağmen Meclis'ten bir kez daha geçmedi.

Erteleme kararının arkasında yine AK Parti yönetiminin olduğu ve önceki gün yapılan grup toplantısında da bu konunun bir kez daha konuşulduğu öğrenildi.

Başkan Küçükler'in ısrarla savunduğu 1/5000'lik nazım imar planında şehrin dört bir yanında binlerce dönüm arazinin imara açılacak olmasından rahatsız oldukları bilinen ve bu konuda Ramazan ayı içerisinde uyarılarını yapan AK Parti kurmaylarının, dün de AK Parti'nin belediye meclis üyelerini toplayarak, grup kararı aldıkları öğrenildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.