Magazin Haber Girişi : 29 Mayıs 2020 14:15

Nostalji Fırfırik

Nostalji Fırfırik
Fırfırik Mizah Gazetesi’nin son sayısı eskiden yayınlanan esprilerin de yeraldığı bir nostalji sayısı oldu.
Erzurumajans-Erzurum’da ayda bir yayınlanan Fırfırik’in yeni sayısı çıktı.
 
1 Ocak 2003 tarihinde yayın hayatına başlayan Fırfırik’in bu son sayısında geçmişte yayınlanan espriler de yeraldı. Vedat Refayeli’nin sahibi olduğu ve yayın yönetmenliğini Selahattin Şener’in yaptığı Fırfırik Mizah Gazetesi’nin bu sayısında yine birbirinden komik ve ince göndermelerin olduğu espriler var. Şehrin gündemi ile ilgili konuların ağırlıklı olduğu esprilerin yeraldığı gazetenin 17 yıl önceki ilk sayısının kapağına da yer verildi. Bölge Gazetesi PUSULA’nın okuyucularına ücretsiz dağıtılan ancak abonelerine 10 liradan satılan Fırfırik’de siyaset, iş dünyası ve spor aleminde yeralan kişilerin esprileri de bulunuyor. ‘’Beleş okuyanlara haram olsun’’ sloganı ile yayınlanan gazetenin esprilerinde Murat Balkuş ile Zafer Taş’ın da katkıları var. 

Eskiden yayınlanan ve unutulmuş esprilerin yeraldığı nostalji sayısını okuyucuların isteği üzerine yaptıklarını söyleyen gazetenin sahibi Vedat Refayeli, ‘’Öteden beri böyle bir arzu vardı. Özellikle gazetenin müdavimi olan okuyucular ısrarla istiyordu. Gerçekten duygusal bir sayı da oldu. Geçmişi bir kere daha yadettik, çok iyi ettik. Bu sayede de Erzurum’un 17 yıllık kronolojisi ortaya çıktı’’ diye konuştu.








Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Kusura bakılmasın ama Erzurum u yansıtan bir yayın değil kesinlikle.Bir Erzurumlu olarak bizim espiri anlayışımızın bu kadar seviyesiz olduğunu düşünmüyorum ve bu şekilde yansıtıldığı için teessüf ediyorum.