ErzurumHaber Girişi : 13 Eylül 2013 00:34

Nene Hatun heykeline ne oldu?

Nene Hatun heykeline ne oldu?
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Narmanlı Cami ve Kent Meydanı düzenlemesi kapsamındakaldırdığı Nene Hatun Heykeli, meydandaki çalışmalar tamamlanmasına rağmen yerine konulmadı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Narmanlı Cami ve Kent Meydanı düzenlemesi kapsamındakaldırdığı Nene Hatun Heykeli, meydandaki çalışmalar tamamlanmasına rağmen yerine konulmadı.

Rus işgaline karşı Aziziye Tabyalarını savunan ulusal kahraman Nene Hatun'un heykelinin bulunduğu kavşaktan kaldırılmasına rağmen aradan günler geçmesine rağmen yerine konulmaması vatandaşlarıtedirgin etti.

Kültür Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 2000 yılında Çifte Minareli Medresi'nin önündeki Tebrizkapı kavşağına konulan Nene Hatun heykeli, Temmuz ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Narmanlı Cami ve Kent Meydanı çalışmaları kapsamında "çalışmalar bittikten sonra yerine konulacak" denilerek kaldırılmıştı. Erzurum kamuoyu, meydanın hizmete açılmasına rağmen heykelin yerine konulmamasına tepki göstererek, "Heykelin akıbetini merak ediyoruz" dediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mehmet Emin DAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Heykel Nenehatun Milli Parkı düzenlemesi çerçevesinde tabyalara konulacak bildiğim kadarıyla.

  • barış mutlu 01 Ocak 1970 02:00

    gardaş ben igirmi yıldır erzurumdayım o heykele tapan görmedim,o vatan savunmasının bir temsili olarak orda durirdi,keşke gene dursa,daha sağa sola çekmenin bi anlami yoh,bide bu haberi yapan arkadaş bigünde anbu kaldırımları işgal eden dükkanları manavları yaz canın yiyim..

  • yavuz 01 Ocak 1970 02:00

    puta tapan bir toplum olmaktansa nenehatun için her yıl mevlit okutulup fatiha okunsa daha anlamlı olur..sanata karşı değilim ama insan heykelleri birer puttur putunda islamda yeri yoktur.. Onun yerine cansız varlıkları simgeleyen objeler yapılabilir örneğin.. çifte minareli medresi minyatürü...ağaç çicek böcek vs...

  • okan türk 01 Ocak 1970 02:00

    Ben diyorum bu adamlar vatan haini memleket düşmanı kimse inanmıyor site yönetimide inanmıyor sanırım inansa yazdıklarımın hepsini yayınlarlar...

  • Alparslan Kocabey 01 Ocak 1970 02:00

    valla kimsenin sorduğu yok...

  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Oraya ne yapılacak bilmiyor musunuz? Tabiiki, her zamanki gibi su fıskiyesi.. En iyi bildikleri şey, suyu havaya pompalamak..