BölgeHaber Girişi : 09 Aralık 2010 02:04

Nazım Hikmet paneli!..

Nazım Hikmet paneli!..
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Nazım Hikmet paneli düzenlendi.

Rabia ÇETİN-(Erzurum Ajans)-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Okuma ve Düşünce Kulübü tarafından Nazım Hikmet paneli düzenlendi. İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Nazım Hikmet'in hayatı belgesellerle anlatılıp, Nazım Hikmet'e ait şiirler öğrenciler tarafından okundu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okuma ve Düşünce Kulübü'nün akademik danışmanı Doc. Dr. Hüseyin Köse Nazım Hikmet'in edebi yönünü tüm detaylarıyla ele aldı. Köse Nazım Hikmet'in Anadalu'ya geçtikten sonra hece ve aruz vezni ile yetinemeyeceğini anlayıp şiirde yeniliğe gittiğini söyleyerek "Nazım Hikmet şiirde yaptığı bu yeniliklerle kendisinden sonra gelen birçok şairi etkileyebilmiştir" dedi. Nazım Hikmet'in şiir dilindeki açıklık ve sadeliğe de değinen Köse "Nazım Hikmet'in dili duru, açık, işlek ve herkesin kolayca anlayabileceği bir dildir" diye konuştu.

Köse ayrıca Nazım Hikmet'in şiirlerinde halkın dilinden de yararlandığını sözlerine ekledi. Hüseyin Köse'nin konuşmasından sonra öğrenciler Nazım Hikmet'in ( mavi gözlü dev, güneşi içenlerin türküsü, yaşamaya dair, piraye için yazılmış 21 - 22 şiirleri, saman sarısı, bir ayrılış hikayesi, ceviz ağacı, kadınlarımız, bulutlar adam öldürmesin, kız çocuğu, vera için) şiirlerini okudu. Şiir aralarında ise Nazım Hikmet'in bestelenen şiirlerinden  türküler söylediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.