İlçelerHaber Girişi : 18 Ocak 2012 13:15

Narmanlı çiftçi'den örnek çalışma

Narmanlı çiftçi'den örnek çalışma
Narman ilçesine bağlı Kırkevler Mahallesi’nde hayvancılık yapan Mustafa Turan, kendi imkanlarıyla yaptığı ot silajıyla hayvanlarını besliyor.
Erzurum Ajans-Narman ilçesine bağlı Kırkevler Mahallesi’nde hayvancılık yapan Mustafa Turan, kendi imkanlarıyla yaptığı ot silajıyla hayvanlarını besliyor. Turan, ilçede normalde hayvanlarına kuru ot balya ve samanla besleyen çiftçilerin aksine kendi imkanlarıyla hazırladığı ot silajıyla hayvanlarını besliyor.

M
ustafa Turan yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır hayvancılıkla uğraşıyorum malum burası Erzurum burada kış ayları çetin geçer hayvanlarımız yılın 7 bilemedin 8 ayı içeride besleniyor yaz aylarındaki kadar verim alamıyoruz. Yeşil otla kuru ot bir olmuyor oğlumla beraber böyle bir silaj türü denemeyi düşündük odluda ilk önce çayırı biçerek yeşil olan otları yem çuvallarına dolduruyoruz doldurduktan sonra ağzını sıkıca bağlayarak diğer bir çöp poşetine koyarak ağzını da tekrar sıkıca bantlayarak istifliyoruz. Bu istiflediğimiz otları kendi imkanımızla yaptığım makineyle parçalayarak veriyorum. Kışın çıkana kadar yetiyor öyle ki hayvanlarımız yeşil otla beslenmiş oluyorlar ayrıca verimde artıyor kuru otla beslenen inek günde bir kilo süt veriyorsa ot silajından yiyince ise üç katı süt veriyor. Bu yıl toplam 300 çuval ot silajı yaptık diğer çiftçi arkadaşlara da öneririm” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.