BölgeHaber Girişi : 30 Haziran 2011 11:55

Narman peribacaları turistlerin gözdesi!..

Narman peribacaları turistlerin gözdesi!..
Erzurum'un Narman ilçesinde bulunan kırmızı peri bacaları, ilkbahar mevsimiyle birlikte ziyaretçilerin akınına uğruyor. Peri bacaları, yerli turistlerin yanı sıra yurt dışından gelen turistlerin de uğrak yeri oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Narman ilçesinde bulunan kırmızı peri bacaları, ilkbahar mevsimiyle birlikte ziyaretçilerin akınına uğruyor. Peri bacaları, yerli turistlerin yanı sıra yurt dışından gelen turistlerin de uğrak yeri oldu.

Erzurum’un Narman ilçesinin güneyinde, Narman - Pasinler karayolunun 7’nci kilometresinde Ağcuva mevkisinden başlayarak Yoldere Köyünde son bulan peri bacaları 2-3 milyon yıl önce çevre kayaçlardan kopan parçaların bu bölgedeki bir gölün içinde çökelmesi, zamanla bu gölün çekilmesi ve akarsularla rüzgarın bu bölgeyi aşındırmaya başlaması sonucu oluştuğu tahmin ediliyor. Bulunduğu vadi renk itibariyle Amerika'daki Colorado kanyonuna benzeyen ve 'kırmızı periler diyarı' olarak anılan peri bacaları, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Narman’daki peri bacalarına hayran olduklarını söyleyen turistler, bu oluşumların çok yağmur ve rüzgardan meydana geldiğini ve şu ana kadar bir benzerini görmediklerini kaydettiler. Narman’da doğanın çok güzel olduğunu anlatan turistler, Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkesi olduğunu ama bunu yeterince tanıtamadığını dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.