"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz"

 

Kara Harp Okulu'ndaki diploma töreni sonrası Teğmenlerin "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganının ardından "Ne mutlu Türküm diyene" diye biten subaylık yemini sağ ve sol kesimlerde polemik konusu yapılmamalı.

 

Yıllarca yapılan ve Atatürk'e sevgi ve bağlılığın, Türk milletine ait ve mensup olmanın ifade edildiği ortak bir yeminin tekrarı. Hepsi o kadar. Bunda garipsenecek bir durum olmadığı gibi, bu yemin metninden bir siyasi çıkarım veye siyasi karşıtlık elde etmeye kalkışmanın bir anlâmı da yok, bir gereği de yok.

 

Türk milleti'nin evlatları ve Türk devletinin ortak ve eşit yurttaşları olarak Atatürk'ün tarihsel kişiliğine ve tarihsel hatırasına her hal ve şart altında saygıda asla kusur etmeyiz. Mustafa Kemal Atatürk örnek müstesna kişiliğiyle, devlet adamlığıyla bizim  ortak değerimizdir ve kurucu liderimizdir. Gerisi boş lakırdıdır, lâf ü güzaftır. 

 

Gayrı Mustafa Kemal Atatürk istismarından da, düşmanlığından da bir vazgeçelim ve makulda birleşelim. Atatürk Türk Milleti'ne karşı görevini yapmış ve tarihe mal olmuş çok büyük bir lider.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • memet 03 Eylül 2024 14:11

    hepimiz mustafa kemalin askerleriyiz.kimsenin kulu kölesi olamayız.rabbim rahmeti ve merhametiyle muamele etsin.siyaset işleri başkanını bir araştırmak lazım.geçmişi kendini gösteriyor.

  • Elanur Çiftçi 03 Eylül 2024 00:37

    ????????30 Ağustos zafer bayramında cuma hutbelerin de Atatürk e minnet duymalı bu millet bu ülkenin başına gelmiş en büyük Aydın ve komutandır?