ErzurumHaber Girişi : 11 Mart 2013 15:57

Muhtarlardan birleştirme tepkisi

Muhtarlardan birleştirme tepkisi
Erzurum'da bir araya gelen muhtarlar köylerin birleştirilerek mahalle statüsüne çevrilmesine tepki gösterdi.
Erzurumajans-Erzurum'da bir araya gelen muhtarlar köylerin birleştirilerek mahalle statüsüne çevrilmesine tepki gösterdi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Erzurum Şubesinde bugün mahallelerin birleştirilip muhtar sayısının azaltılması ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Nevzat Tunga, "Erzurum tarihinde her geçen gün şehrin genişlemesi ve yeni alanlar açılması sonucu, ihtiyaca göre mahalleler kurularak günümüze kadar 154 mahalleye ulaşmıştır. İhtiyaçtan doğan bu mahalleler Erzurum Büyükşehir belediyesi ve alt belediyeler tarafından hiçbir araştırma, soruşturma ve anket yapılmadan hiçbir geçerli dayanak bulunmadan keyfi bir uygulama neticesinde 154 olan mahalle sayısı bir anda 16 mahalleye düşürülmüştür.

Bu uygulamanın iptali noktasında gerek belediyelere, gerekse parti yöneticilerine ve milletvekillerine müracaatlarımız sonuçsuz kalmıştır. Bu uygulama başladıktan sonra mahalle halkı muhtarı bulmakta güçlük çekecektir ve muhtar yerine Belediyelere akın edeceklerdir. Muhtarlarla konuşmaktan kaçınan başkanlar bütün mahalle sakinleriyle görüşmek zorunda kalacaktır." dedi.

Öte yandan muhtarlar imza toplayarak köylerin eski statüye yeniden geçilmesi talebinde bulundular. Toplanan imzaların siyasilere iletileceği belirtildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.