Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre öğrencileri ilgilendiren birçok yeni karar alındı.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre öğrencileri ilgilendiren birçok yeni karar alındı.
İŞTE ALINAN KARARLAR!
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; liselerde 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik çerçevesinde, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek. İHA
Eğitim önce okul müdüründen, öğretmenden başlamalı öğrenci yani çocuk psikolojisini bilmesi lazim .sınıf tekrarı yapan cocuk ne kadar başarılı olur iyice okuldan nefret eder, bu başarısızlığın sebebi nedir okuldaki duzenmi , ailevi sıkıntımı veya baska bir seymi var bu arastirilmali.okullarda düzen sağlanmalı basibosluk var.cocuklari dışlamak sinifta bırakmak, sokak serserisi diye Okuldan atmak çözüm degildir. Cocuklarimiza yazık etmeyin.Basarisizligin en büyük nedeni milli eğitimdir.
Sınıf tekrarı çözüm değil , bunu bir türlü. anlatamadik kizlari zorla okutuyorlar. Erkek leri sokağa saliyorlar. Sokağa salmak suça davetiye çıkarmaktır. Siz önce milli eğitimde kafa yapinizi degistirin eğitimi düzeltin, öğretmeni düzeltin devamı zaten kendiliğinden gelir.tabi canım vatandaş cahildir ne anlar okuldan egitimden çok bilmiş öğretmenleri eleştirmek, öneri sunmak bizim haddimeze değil.
Ne yaparsaniz yapin egitimde, öğretimde ,ogretmende, ogrencide ,velide bitmiştir.
Sınıf tekrarı çözüm değil. Öğrencilerin yetenekleri keşfedilip ona göre okula verilmeli. Sanata yeteneği olan sanata okuma yeteneği olan okumaya mesleki liseler geliştirilmeli. Yoksa sınıf tekrarı öğrencinin psikolojisine uygun durum değil.