Milliyetçi Hareket Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin ittifakı için her iki parti tabanından yükselen taleplerin son günlerde daha da yoğunlaşarak had safhaya ulaştığı belirtiliyor.
Erzurumajans-Milliyetçi Hareket Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin 7 Haziran seçimleri için ittifak etmelerine yönelik tabanda güçlü bir beklenti olduğu dahası, AKP ve PKK ittifakına karşı "MHP-BBP-SP-DP" şeklinde milliyetçi muhafazakar partilerin yer aldığı bir büyük ittifakın da konuşulduğu ifade ediliyor.
Milliyetçi Hareket Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin ittifakı için her iki parti tabanından yükselen taleplerin son günlerde daha da yoğunlaşarak had safhaya ulaştığı belirtiliyor.
Milliyetçi muhafazakar oyların AKP'yi terk etmeye başlaması üzerine AKP de sözkonusu ittifak ihtimallerinden dolayı endişeye kapıldı. Öte yandan "milliyetçi ve muhafazkar sağ cenahta" geniş tabanlı bir MHP-BBP-SP-DP ittifakının da konuşulduğu ve yine tabandan bu yönde güçlü sesler çıktığı ortada. Bu arada yapılan kamuoyu yoklamaları da olası bir MHP-BBP ittifakında bu iki partinin toplam oylarının yüzde 21 olacağını gösteriyor. Milliyetçi cenahın önemli gazetesi Yeniçağ'ın iki yazarı bugün "ittifak senaryolarına" dair iki önemli yazı kaleme aldı.
TIPKI RAHMETLİ TÜRKEŞ VE ERBAKAN GİBİ...
Yazdığı isabetli kulis bilgileri ile dikkat çeken Yeniçağ yazarı Ahmet Takan konuyla ilgili çok önemli tespitlerde bulundu. Takan, "Erdoğan'ın halen gölgesinden yürüyen AKP'ye yönelim giderek zayıflıyor. Kapalı devre anketlerden çıkan sonuç hiç iç açıcı değil belli ki, Erdoğan kürsüden "Kürt sorunu yoktur" demeye başladı.
Milliyetçi-Muhafazakar oylar AKP'yi terk ediyor. Bunun farkındalar..." tespitinden sonra, "Üstüne üstelik birde MHP öncülüğünde Milliyetçi-Muhafazakar oyları tek çatı altında birleştirmek için MHP-BBP-SP-DP ittifakına yönelik tabandan güçlü sesler yükseliyor.
Tıpkı, rahmetli Türkeş'in yoğun çaba harcayarak 1991'de MÇP-RP-IDP ittifakı gibi bir ittifak; AKP'nin tüm ayarlarını bozacak durumda." diyor. Takan sözkonusu partilerin olası ittifakının 1991 yılında rahmetli Türkeş'in ve Erbakan'ın, ANAP'a karşı MÇP-RP-IDP ittifakına benzer bir oluşum olacağını kaydediyor.
AKP/HDP/PKK'YA KARŞI MHP/BBP/SAADET/DEMOKRAT PARTİ
Takan, "Şimdi de durum farklı değil. İhanet çemberi içinde de sıkışmış vatandaş gidecek kapı arıyor. Bir sinerjinin oluşturulması şart. AKP/HDP/PKK/İMRALI/KANDİL/KCK birlikteliğine karşı MHP/BBP/SAADET/Demokrat Parti birlikteliği neden olmasın?.. Peki bu birlikteliğin olmasını arzu etmeyen AKP, ne tezgahlar çeviriyor farkında mısınız?.." diyerek AKP'nin aldığı önlemleri ise şöyle sıralıyor:
AKP'NİN İTTİFAKA KARŞI ALDIĞI ÖNLEMLER "MHP'YE YÖNELİK:
*Yine milliyetçi bir söyleme geçildi. Kürt meselesi bitmiştir falan denilerek PKK'ya karşı kağıttan kaplan görüntüsü sergilenmeye başlandı. Seçim stratejisini milliyetçi oylar üzerine kuran AKP, MHP'ye bu oyların gitmemesi için elinden geleni yapıyor. *Ülkücü ve MHP'li isimlere vitrin adaylığı için teklifler yağdırılıyor.
SP'YE YÖNELİK:
*Saadet tabanına büyük önem veren AKP, tıpkı 1991'deki gibi bir birleşmede kendisinden oyların kayacağını biliyor. Bu nedenle, Rahmetli Erbakan'ın çocuklarına vekillik önerisi geldi. Erbakan ismi üzerinden Saadet etkisizleştirilmek isteniyor.
*Mevcut genel başkan yardımcılarının önemli bir kısmının çocuklarına, torunlarına varana dek iş verilmeye çalışılıyor, başbakanlıkta ve bakanlıklarda. Amaç, torunlar ve çocuklar üzerinden Saadet Partisi'nin içinin boşaltılması.
BBP'YE YÖNELİK:
*BBP'nin Yazıcıoğlu ismi üzerinden sağladığı cazibeyi iyi bilen AKP, Rahmetlinin yakınlarına da teklif yağdırmaya çoktan başladı. *Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek'in yürüttüğü faaliyetlerde önemli. Osmanlı spor diye bir şey icat edildi. Her yere Osmanlı spor taraftar dernekleri açılıyor. Osmanlı Ocakları var...
ABD'de bile şubeleri olduğu konuşuluyor.. Oralara, iş sorunu yaşayan tüm "Alperen" ve "Ülkücüleri" doldurmaya başladılar. Tabii bunların ne kadarı gerçekte ülkücü emin değiliz ancak çevreye öyle lanse ediliyorlar. Amaç belli!.."
TARİH TEKERRÜR MÜ EDECEK?
Yine Yeniçağ'ın, Devlet Bahçeli ile Muhsin Yazıcıoğlu'nun biyografilerini kaleme alan önemli yazarı Arslan Tekin de MHP-BBP ittifakının gerekliliğine dair yazdığı yazısında, "Bahsetmiştim... MHP daha MÇP iken, 1991'de, Refah Partisi'nin çatısı altında seçime girmiş ve 19 milletvekili çıkarmıştı. 1995 genel seçimlerinde oyu fena sayılmazdı, %8,2 idi... Ama baraj aşılamadı ve TBMM dışında kalındı. (Benzerliğe bakın: 2002'de baraj altında kaldığında MHP'nin oy oranı %8,36 idi.)" tarihi gerçekliğini hatırlatarak günümüzde de böyle bir ittifakın mümkün olabileceğini kaydetti.
TABANDAN "İLLA İTTİFAK" DİYE TELEFON YAĞIYOR
Arslan Tekin bu yazıda, sözkonusu ittifaka dair tabanda büyük bir beklenti oluştuğunu belirtti.
İTTİFAK HALİNDE OYLAR YÜZDE 21 OLUR!
Tekin şunları yazdı: "Anadolu'dan ve üstelik MHP teşkilâtlarından "illâ ittifak!" diye telefonlar, e-postalar gelmeseydi bu konuyu artık ele almayacaktım. Metropoll'un son araştırması de beni cesaretlendirdi. Bu araştırma şirketinin sahibi Prof. Dr. Özer Sencar, MHP ve BBP'nn ittifak kurması hâlinde MHP'nin oyunun %21'e ulaşacağı sonucuna vardıklarını belirtiyor. BBP'nin MHP çatısı altında seçime gitmesinde kimlerin zararlı göreceğini düşünmeliyiz: AKP ve bütün şer güçler.
AKP seçimden güçlü çıkarsa ülke kaosa sürüklenir. Tehlikeyi gördükleri hâlde tedbir almayanlar vebal altında kalırlar. Taban, olacakların farkında ve çok istekli.
Eğer ittifak kurulmazsa, kızgınlıkla oyların belki BBP'ye gideceğini ve dolayısıyla heba olacağını hesaba katmak gerekir. Parti büyüklerinin her şeyin en iyisini bileceğinden elbette şüphemiz yok; ama, yine biz tabanın sesi olalım dedik!"