BölgeHaber Girişi : 14 Ocak 2010 17:08

Milletvekili Ertugay'dan doğalgaz sorusu!..

Milletvekili Ertugay'dan doğalgaz sorusu!..
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, Erzurum'da doğalgaz abonelerinin fatura dönemlerinin her ayın ilk haftası ile 14'ü arasında yapıldığını bununda kamu çalışanlarını güç durumda bıraktığını söyledi.
Erzurum Ajans-MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, Erzurum’da doğalgaz abonelerinin fatura dönemlerinin her ayın ilk haftası ile 14’ü arasında yapıldığını bununda kamu çalışanlarını güç durumda bıraktığını söyledi. Ertugay, konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a konuyla ilgili olarak soru önergesi verdi.

Sekiz ayı yoğun kış şartları altında geçen Erzurum’da ısınmada kullanılan doğalgazın dağıtımının Palen Doğalgaz A.Ş. tarafından yapıldığını belirten Ertugay, “Kullanılan doğalgazın faturalandırılmasında aboneler mağduriyetlerini yoğun olarak şahsıma iletmektedirler. Faturaların son ödeme tarihlerinin her ayın ilk haftası ile 14’ü arasında olması bu ödeme tarihleri arasında başka alternatif ödeme dönemlerinin sunulmaması başta her ayın 15 inde maaşını alan memur kesimi ile her ayın muhtelif günlerinde maaşını alan emeklilerimiz ve diğer kesimleri ağır fatura bedellerinin dışında birde gecikme zammı, doğalgazın kesilmesi ve sonrasında açma-kapama bedeli gibi ekstra yüklerin altına sokmakta bu uygulama sonucu vatandaşlarımızın çok büyük bir bölümü mağdur olmaktadır” dedi.

Ertugay, önergesinde şunları sordu;“Bakanlığınız ile doğalgaz dağıtım firmaları arasında yapılan anlaşmalarda ülkemizin sosyo-ekonomik durumu ve gelir dönemleri göz önüne alınarak, abonelerin fatura ödeme tarihleri, ödeme süreleri, sayaç bedelleri gibi konularda firmalara tüketicinin korunması çerçevesinde ne tür yaptırımlar öngörülmüştür? Bu kapsamda yukarıda bahsedilen konularda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi düşünülmekte midir?

Ağırlıklı olarak memur, emekli ve esnaf şehri olan Erzurum’da vatandaşlarımızın gelir dönemleri bellidir. Tüketilen doğalgaz bedellerinin tahsilatında bütün kesimlerin gelir dönemlerine göre alternatif seçenekler sunulması konusunda söz konusu firmayla görüşülerek yeni bir düzenleme yapılması sağlanabilir mi?

Tüketicilerin ihtiyaçları ve tercihleri doğrultusunda Ankara İstanbul gibi şehirlerimizde uygulanan manüel sayaç ve kartlı sayaç sistemini oluşturma yetkisi sadece doğalgaz dağıtım firmaların yetkisine mi bırakılmıştır? Tüketicilerin tercih hakkı bulunmakta mıdır? Erzurum’da böyle bir uygulama yapılabilir mi?

Teşvik ve yatırımlar konusunda bölgenin ve Erzurum’un problemlerini çözecek bir teşvik politikasının gereği olarak, bütün vatandaşlarımızı da kapsayacak şekilde Doğu Anadolu Bölgesinde zor şartlar altında faaliyet gösteren sanayiciler ve diğer üreticiler için ucuz doğalgaz temini konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır?”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.