ErzurumHaber Girişi : 08 Mart 2012 18:38

Milletvekili Çığlık kadınlar gününü kutladı

Milletvekili Çığlık kadınlar gününü kutladı
Erzurum AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk kadınının bugünlere dünyada eşi görülmemiş bir feragat ve fedakarlığın sembolü olarak geldiğini bildirdi.
Erzurum Ajans-Erzurum AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk kadınının bugünlere dünyada eşi görülmemiş bir feragat ve fedakarlığın sembolü olarak geldiğini bildirdi.
Çığlık, AK Parti hükümetinin kadınlara eşit şartlarda sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta yer almalarını sağlamak için gerekli hukuki düzenlemeleri yaptığını ifade etti.
Çığlık mesajında şu ifadelere yer verdi:
''Hükümetimiz tarafından son dönemlerde kadına şiddet konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Şiddetin önüne geçmek için caydırıcı yaptırımlar uygulanacak. Kadınların çalışma hayatında da eşit imkan ve fırsatlarla yer alması, siyasete katılması ve eğitim imkanlarının arttırılması bizim çağdaşlaşma anlayışımızın temelinde vardır. Özellikle son dönemde hükümetimiz kadınları siyasi hayatta görmek için birçok çaba göstermiştir. AK Parti hükümeti kadınların yönetime katılmasını istemekte ve bununla ilgili çalışmalar yapmaktadır''
AB'ye katılım sürecinde kadınlarla ilgili atılan önemli adımların yanı sıra, TBMM'de kurulan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirten Çığlık, kadınların sadece bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini kaydetti.
Türk kadının tarihi mücadeleye katılarak bugüne geldiğini belirten Çığlık, mesajını şöyle sürdürdü:
'
'Kurtuluş savaşında, kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır. Ayrıca kadın kahramanı Nenehatun olan Erzurum'u temsil etmek bizler için büyük bir gururdur. Bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce şehit analarının içinde olduğu onurlu Türk kadını, özverili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumumuzu şekillendiren en önemli varlıktır. Türk kadını bugünlere dünyada eşi görülmemiş bir feragat ve fedakarlığın sembolü olarak gelmiştir. Bu fedakarlığı gösteren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, kadınımızın her alanda hak ettiği yerde olması için her türlü çalışmanın yapılacağını önemle belirtmek isterim.'' 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.