ErzurumHaber Girişi : 30 Nisan 2013 19:57

Milletvekili Çalık'tan Büyükşehir'e ziyaret

Milletvekili Çalık'tan Büyükşehir'e ziyaret
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Erzurum'a ilk defa geldiğini ve gecikmiş bir ziyaret olmasına rağmen kenti çok beğendiğini söyledi.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Erzurum'a ilk defa geldiğini ve gecikmiş bir ziyaret olmasına rağmen kenti çok beğendiğini söyledi.

Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ve Erzurum AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Demirle Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükleri ziyaret eden Çalık, "Güzel işler yapıyorsunuz. Allah razı olsun, Erzurum modern bir kent olmuş" değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Yasasını TBMMnden geçirdiklerini hatırlatan Çalık, yeni büyükşehir olan illerin, bundan böyle Erzurum gibi deneyimli belediyelerin tecrübelerinden istifade edeceklerini belirterek, "AK Partinin elde ettiği başarıların temelinde hizmeti yerelden başlatıp en üst seviyeye ulaştırması yatmaktadır. Dolayısıyla yerel yönetimlerdeki başarılar bizim için çok önemlidir. AK Partinin bu misyonunu en iyi temsil eden illerimizden biri de Erzurum'dur. Biz lafla değil yaptığımız hizmetlerle insanımızın yanındayız. Erzurum'da yapılan hizmetler bunun güzel bir örneğidir" şeklinde konuştu.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz diyen Çalık, şunları ifade etti:

Ben kendi memleketim Malatya'yı, Erzurum'u, Doğu Anadolu'nun en önemli lokomotif şehirleri olarak görüyorum. Doğu Anadolu'nun tek büyükşehri Erzurum'dur. Yerel yönetimler olarak bunun hakkını vererek önemli hizmetlere imza attınız. 2014 yerel seçimlerinde Erzurum AK Partili belediyelerle hizmet almaya inşallah devam edecektir. Büyükşehir bütçesi bütün il sınırları içinde kalan ilçelere ve kırsal bölgelerimize yayılacak. Erzurum bu anlamda da referans illerimiz arasındadır."
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Küçükler, şunları kaydetti:

Kabul edilen Büyükşehir Yasası sorumluluk alanımızı genişletmiş durumdadır. İnşallah bu model bütün illerimize yayılır. Çünkü ilçelerin ve köylere yönelik hizmetlerin deneyim kazanmış, tecrübeli elemanlara sahip belediyeler tarafından planlanması ve uygulanması kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını getirecek ve kentlerimizin olduğu gibi ilçe ve köylerimizin gelişmeleri de daha kısa sürede ve doğru bir şekilde gerçekleşecektir.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ziyaret sonrası Milletvekili Öznur Çalık'a Alvarlı Efe Hazretleri'nin "Nazlı Niyazlar" adlı eserini takdim etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Zafer Baltacıoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Saadetin il başkanıyla bir akrabalıkları var mı acaba. Onunkide Çalıktı demi ?