ErzurumHaber Girişi : 26 Eylül 2024 11:31

Milimetrik hata canından bezdirdi! Hevesle aldığı araç kabusu oldu

Milimetrik hata canından bezdirdi! Hevesle aldığı araç kabusu oldu
Erzurum'da sıfır aldığı araç kusurlu çıkınca Türkiye Distribütörü ile görüşen Muhammed Ülgür, beklediği yanıt gelmeyince soluğu Tüketici Mahkemesi'nde aldı.

“Aracımı çok isteyerek almıştım. Şimdi binmek bile istemiyorum. Türkiye distribütörü de değişim yapamayacaklarını söyledi” 

 

Erzurum’da güvenlik görevlisi olan Muhammed Ülgür (40) bir otomotiv bayisinden 1 milyon 180 bin lira ödeyerek hafif ticari araç satın aldı. Büyük bir hevesle satın aldığı sıfır araç, Ülgür’ün başına bela oldu.

 

Geçtiğimiz 14 Eylül’de satın aldığı sıfır aracını bayiden teslim alan Ülgür, araç kapılarının dışa doğru çıkık olduğunu fark etti. Durumu yetkililere bildiren Ülgür, aracın serviste yapılması teklifini aldı. Servis yetkililerinin aracın kapılarını tamamen sökerek müdahale edeceğini söylemesi üzerine Ülgür, vazgeçti.

 

 

Aracının orijinalliğinin bozulmasını istemeyen Ülgür, satın aldığı firmadan değişim talep etti. Distribütör yetkilisinden olumsuz yanıt alan talihsiz adam, soluğu Tüketici Mahkemesi’nde aldı.

 

 

Aracını büyük bir hevesle aldığını ancak şimdi kullanmak bile istemediğini dile getiren Ülgür, “Kapılar tam kapanmamış gibi duruyor. 2-3 milimlik farkla tam yerine oturmuyor. Serviste yoğunluk var denilerek aracı alarak gitmek zorunda kaldım. Tekrar geldiğimde ise kaportacı arkadaşlar bana kapıların tamamen sökülerek ayar yapacaklarını söylediler. Ben de sıfır araç aldığım için istemedim. İleride ekspere götürdüğümde, aracı satmak istediğimde bu işlem görünecek. Aracın fiyatı düşecek. Neden kabul edeyim ki? Benim bir hatam yok ortada. Aracımın yenisiyle değiştirilmesini istedim. Markanın Türkiye distribütörü ile telefonda görüştüm. Önce haklı buldular, sonra da adli mercilere gidebileceğimi söylediler. Aracı yenisiyle değiştiremezlermiş” dedi.

 

Aracına binmiyor

 

Mağduriyetinin bir an önce giderilmesini isteyen Ülgür, “Ben bu aracı çok severek, isteyerek aldım. İçimde büyük bir heves vardı. Ama hevesimi kırdılar. Alalı daha günler oldu ama resmen araçtan nefret ettim. Binmek içimden gelmiyor. Park ettiğim yerde duruyor. Adli mercilere başvurdum. Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini istiyorum. Yetkililere sesleniyorum” diye konuştu. Kaynak: Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ekspertiz 26 Eylül 2024 19:38

    Kapı ayarlari fabrikada bile yapılabiliyor...öyle hoşuma gitmedi bilmem ne ile araç degisimi olmaz...alıcı adam belli pinpirikli

  • Türkiyede sıradan bir gün 26 Eylül 2024 14:10

    Ne bekliyodunuz abi. Her yer aynı. Ben değiştirseler şaşırırdım şahsen. Bir ürün bozuldu mu servise verdin aldılar, bir şükür ediyorsun. Daha çok bozmadan geri verdiler, bir şükür daha ediyorsun. Yaparlarsa şaşırıyorsun. Lan nasıl yaptılar diye. Düzgün bir şey görünce şaşırır olduk artık.

  • M.K 26 Eylül 2024 12:29

    GARDAŞ SEN ERZURUM OPELE GİTMEKLE ZATEN EN BÜYÜK HATAYI YAPTIN BUNLAR SAYESİNDE ÇOĞU OPEL KULLANANLAR ARACINI SATTI SERVİSE GİTMEMEK İÇİN