BölgeHaber Girişi : 22 Mart 2011 00:17

MHP'nin 3 aday adayı da Aliçeyrekli!..

MHP'nin 3 aday adayı da Aliçeyrekli!..
12 Haziran'daki genel seçimlerde milletvekili olabilmek için MHP'den aday adayı olan Kamil Aydın, Fevzi Budak ve Muhsin Yılmaz'ın, Horasan'ın Aliçeyrek köyünden olduğu ortaya çıktı.

Erzurum Ajans-12 Haziran’daki genel seçimlerde milletvekili olabilmek için MHP’den aday adayı olan Kamil Aydın, Fevzi Budak ve Muhsin Yılmaz’ın, Horasan’ın Aliçeyrek köyünden olduğu ortaya çıktı.

Yaklaşan genel seçimler öncesi Erzurum’da hareketliliğin yaşandığı partilerden MHP’de aday adaylarının müracaatları da devam ediyor. 22 Mart’ta sona erecek başvurular öncesi MHP’ye bugüne kadar 29 aday adayı milletvekilliği için müracaat etti. 24’üncü Dönem TBMM’de MHP çatısı altında siyaset yapmak isteyen aday adayları arasında yer alan 3 aday, aynı köylü çıktı.

2009’daki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kamil Aydın, 12 kez alındığı görevine mahkeme kararıyla iade edilen ve son olarak atandığı Kars Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başlamadan istifa eden Fevzi Budak ile ticaretle uğraşan Muhsin Yılmaz’ın Aliçeyrek köylü olduğu bildirildi.

ALİÇEYREK KÖYÜ

Erzurum’a 109, Horasan’a 21 kilometre uzaklıktaki Aliçeyrek Köyü, 110 haneli, bin 33 nüfuslu. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan köyde, 2009’daki yerel seçimlerde eski muhtar İsmail Yerdelen ile muhtarlığa seçilen yeğeni Mücahit Yerdelen’in yakınları arasında çıkan kavgada 7 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.