BölgeHaber Girişi : 13 Mart 2011 15:16

MHP'de Cezmi Polat sesleri!..

MHP'de Cezmi Polat sesleri!..
Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde hareketli günler yaşanıyor.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) 12 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde hareketli günler yaşanıyor. Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay’ın “Gençlere şans tanımak lazım” diyerek, genel seçimlerde yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından, listenin nasıl bir şekil alacağı merak konusu oldu.

Ertugay’ın bırakmasıyla birlikte, parti tabanında da ciddi bir hareketlenme yaşanmaya başladı. Aday listesinin belirlenmesi maksadıyla yaptırılan anketlerde, parti tabanının beklentisi doğrultusunda sonuçlar çıktığı belirtiliyor. MHP’liler, geçmiş dönemlerde yapılan aday listelerinin, seçimlerde ciddi sıkıntılar ve parti içerisinde ayrışmalara neden olduğuna dikkat çekerek, “tabandan gelen aday” isteğini yeniliyorlar.

Bu doğrultuda ön plana çıkan ilk ismin Cezmi Polat olması da dikkat çekiyor. MHP’nin her kademesinde görev yapan, son olarak da MHP’nin 21. dönem Erzurum Milletvekilliği’ni de yapan Polat’ın, listenin ilk sırasında olması yönünde parti tabanından yoğun bir istek olduğu gözleniyor.

Polat’ın ismi sadece MHP’liler arasında ön plana çıkmıyor. AK Parti tarafından yaptırılan ve vatandaşlara “Parti ayrımı yapmaksızın, hangi ismi milletvekili görmek istersiniz?” sorusunun yöneltildiği iki ayrı ankette, Polat’ın Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın hemen ardında yer aldığı da gelen bilgiler arasında.

Seçimlere, “MHP” ve “Ülkücü” kökenli isimlerle girilmesinin ‘isabetli karar’ olacağını savunan parti tabanı, listenin en başında Cezmi Polat’ın olması yönünde fikir birliği yapmış bir görüntü sergiliyor. Polat’ın, önümüzdeki günlerde Erzurum’a gelerek, seçim çalışmalarına start vereceği ve parti tabanı ile teşkilat mensuplarıyla fikir alışverişinde bulunacağı belirtiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.