İlçelerHaber Girişi : 21 Mayıs 2013 16:27

Mendil kapmaca yarışları nefes kasti

Mendil kapmaca yarışları nefes kasti
Aziziye Belediyesi 2. Çocuk Oyunları Mendilkapmaca ve Seksek Turnuvası final maçları ile sona erdi.
Erzurumajans-Aziziye Belediyesi 2. Çocuk Oyunları Mendilkapmaca ve Seksek Turnuvası final maçları ile sona erdi.

Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Mendilkapmaca Federasyonu (MKF) Erzurum İl Başkanlığı ile Aziziye Belediyesi'nin organize ettiği turnuva büyük ilgi gördü.

Aziziye Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen mendil kapmaca ve seksek turnuvasında miniklerde Dağdagül Köyü İlköğretim Okulu, yıldızlarda ise, Tekman YİBO şampiyon oldu. Turnuvanın final müsabakalarına Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Aziziye Belediye Başkanvekili Cafer Pala, MKF Erzurum İl Başkanı M. Çetin Şengül, MKF Yalova İl Başkanı İsmail Baloğlu, 19 Mayıs Ortaokulu Müdürü İlyas Karaman, Seksek Federasyonu Başkanı Erzurum İl Başkanı Ahmet Kolomuç, MKF İlçe başkanları, oyun liderleri ile öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

Müsabakalar sonucunda Miniklerde Dağdagül Köyü İlköğretim Okulu birinci, Başçakmak Köyü İlköğretim Okulu ikinci ve Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu üçüncü olurken, yıldızlarda Tekman YİBO birinci, Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İlköğretim Okulu ikinci, Başçakmak İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Miniklerde Fair Play ödülü Fatih İlköğretim Okuluna, yıldızlarda ise Pasinler Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'na verildi.

Madalya töreninde konuşan Vali Yardımcısı Özgür Arslan, turnuvayı oldukça anlamlı bulduğu ifade ederek, Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Aziziye Belediyesi'ne teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise, turnuvayı izlerken, 30-40 yıl öncesine gittiğini belirterek, "Çocukluğumuzda oynadığımız oyunların yeniden izletilmesi, salonlara taşınması hatta daha ileriye giderek uluslar arası vizyona taşınmasından büyük mutluluk duyuyorum. Çocuklarımızı internetin başından uzaklaştırarak, kültürümüzde var olan bu tür oyunların yaşatılmasına yönlendiren ve bu organizasyonda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Aziziye Belediye Başkanvekili Cafer Pala ise, turnuvaya katılan okulları başarılarından dolayı tebrik etti. Pala, teknolojinin geliştiği, internetin yaygınlaştığı günümüzde çocukların geleneksel oyunlarla tanışmasını ve bu oyunların yaşatılmasını oldukça anlamlı bulduğunu kaydetti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Yıldızlarda birinci olan Tekman YİBO haziran ayı sonunda İstanbul'da yapılacak 3. Çocuk oyunları Mendilkapmaca ve Seksek Şampiyonası'nda Doğu Anadolu Bölgesi'ni temsil edecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Harun aydemir 17 Kasım 2022 12:57

    Hey gidi ben şampiyon lugu getirdim dagdagüle