TürkiyeHaber Girişi : 20 Kasım 2015 18:27

Mali'deki otelden 28 ceset çıkarıldı

Mali'deki otelden 28 ceset çıkarıldı
Mali'nin başkenti Bamako'da silahlı kişiler tarafından saldırı düzenlenen otelden 27 cansız bedenin çıkarıldığı ifade edildi.
Erzurumajans-Mali'nin başkenti Bamako'daki bir otelde rehin alınan 170 kişiden 80'i serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında 7 THY personelinin de bulunduğu bildirildi. 


Mali Güvenlik Bakanı, Bamako'daki Radisson Oteli'nde şu anda rehine kalmadığını söyledi. Eylemi El Kaide bağlantılı El Murabitun üstlendi. AFP, otelden 27 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığını duyurdu.

Mali'nin başkenti Bamako'da Radisson Otel'de silahlı bir grubun en az 170 kişiyi rehin aldığı bildirildi.
 
Yerel yetkililer, başkent Bamako'nun Hamdallaye Mahallesi'nde çok sayıda yabancı uyruklu kişinin konakladığı Radisson Otel'de silahlı bir grubun 140'ı konuk, 30'u personelden oluşan 170 kişiyi rehin aldıklarını açıkladı.
 
BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) askerlerinin de destek verdiği Mali güvenlik güçleri otelde operasyon başlatırken, 170 rehineden 80'inin serbest bırakıldığı bildirildi.
 
Silahlı grupların 100'den fazla kişiyi ise 7'nci katta rehin tuttuğu belirtiliyor.
 
Saldırıda 27 kişi öldü
 
Kanlı otel baskınında 27 kişi yaşamını yitirdi. Ölenler arasında 2 güvenlik görevlisi de bulunuyor.  20'ye yakın da yaralı var. 
 
Görgü tanıkları, AA muhabirine, bir kaç kişinin çalıntı olduğu öne sürülen ve diplomatik plaka taşıyan bir araçla otele geldiğini ileri sürdü.
 
Güvenlik güçleri sözcülerinden Modibo Naman Traore de saldırgan sayısının en az 10 olduğunu ifade etti.
 
Başbakan Modiba Keita olay sonrası kriz masası oluşturdu.
 
Rehin alınan 7 THY personeli serbest bırakıldı
 
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Bamako uçuşlarını gerçekleştiren 7 THY personeli de, silahlı baskın düzenlenen The Radisson Blu Oteli'nde bulunuyordu.

Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, Mali'deki otelde rehin alınan 7 personelin serbest bırakıldığını açıkladı. Kabin memuru Deniz Kıvrak, "Asker ve polis odamıza girerek bizi kurtardı" dedi.

 
SERBEST KALAN TÜRKLERİN İSİMLERİ
 
Serbest kalan Türkler: İsmail Yerli, Murat Arat, Deniz Kıvrak, Şerife Kavacık, Mehmet Atmaca
 
BASKINI EL KAİDE BAĞLANTILI ÖRGÜT ÜSTLENDİ
 
Reuters'ın haberine göre, saldırıyı El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü üstlendi. Örgüt, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyı kendilerinin düzenlediğini duyurdu.
 
DEVLET BAŞKANI ÜLKESİNE DÖNÜYOR 
 
Otel baskını sonrası Mali Devlet Başkanı İbrahim Boubacar Keita, Çad'daki resmi ziyaretini yarıda kesti ve ülkesine dönüyor. 
 
FRANSA: REHİNELER İÇİN  ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da, Mali'deki otel baskınıyla ilgili açıklama yaptı. Hollande, "Rehineler için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 2013 yılında Mali'ye operasyon düzenleyen Fransa'nın bu ülkede çok sayıda askeri bulunuyor. 
 
Fransız hava yolu şirketi Air France'ın da otelde 12 personeli bulunuyordu. Personelin otelden çıkarıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Otelde 20 Hintli ve 10 Çin vatandaşının olduğu da iddialar arasında. 
 
ÇATIŞMA 7'İNCİ KATTA 
 
ABD'li bir şirkete ait olan Radisson Blu Otel'in 7'inci katında çatışma yaşandığı belirtildi. 190 odalı otele saldırganlar otomatik silahlarla saldırdı. 
 
Mali'deki ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, otelde kalan ABD vatandaşlarının aileleriyle bağlantı kurmaları istendi.
 
ABD vatandaşlarından bulundukları yerde kalmaları ve kendilerini koruma altına almaları da istendi. 
 
Mali'nin Sevare kasabasında geçtiğimiz ağustos ayında silahlı kişiler bir oteli basarak 13 kişiyi öldürmüşlerdi. Hayatını kaybedenler arasında BM çalışanları da vardı.

(Ajanslar)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.