BölgeHaber Girişi : 03 Ekim 2010 14:22

Mahalle sakinlerinin imam tepkisi!..

Mahalle sakinlerinin imam tepkisi!..
Erzurum Gaziler Mahellesinde tabya camii imamsız kaldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Gaziler Mahellesinde tabya camii imamsız kaldı.

Camiye aylardır imam ataması yapılmadığını öne süren mahalle sakinleri, ataması yapılan imamlarında 3-4 ay sonra görevi bıraktığını söylediler.

Gaziler semti vericiler bölgesinde bulunan Tabya Cami 1996 yılında yapıldı. Uzun yıllar imam ataması yapılmadığı için mahalli sakinleri kendi aralarındatopladıkları ücret ile camide imam görevlendirdiler. Son 4 yıl içerisinde 4 imam atamasının yapıldığı camide gelen imamların geçici statüde çalıştığını ve 3-4 ay sonra görevlerini bıraktığını anlatan mahalle sakinleri, Erzurum Müftülüğü’nden yardım istediler.

Mahalle sakinlerinden Abdurraman Tıkkaya, ” Atama yapıldığı zaman içerisinde 4 defa imam geldi ama hiçbirisi kalıcı olmadı. Burada camimizinyanında lojmanımız var. Ama gelen imamlar geçici görevle geldikleri için 3-4 ay sonra gidiyorlar. Gelen imamlarda günde sadece 2-3 vakit namazında burda oluyorlar. Son gelen imam Cuma günleri dışında dahi buraya gelmedi” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mahmut Turan ve Nusret Akgün de, “Buraya Camii yapıldığından beri doğru düzgün kimse kalmadı. Gelen 4 imam da teker teker gitti. Bazen de stajer imamlar geldi. Onlarda sınav bahaneleri ile burada kalmadılar. Artık buna bir son verilmeli Tabya Camiine kalıcı imam atanmalı” diye konuştular.

Gaziler Mahallesi sakinleri kalıcı bir imam bulamadıkları için Ezan sesini duyamadıkları gibi namazlarını da kendileri kılıyorlar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.