BölgeHaber Girişi : 21 Temmuz 2011 11:30

Madenler yeterince değerlendirelemiyor!..

Madenler yeterince değerlendirelemiyor!..
Yer altı zenginliği bakımından önemli bir potansiyele sahip olan Erzurum'da, kaynakların yeterince değerlendirilemediği bildirildi.

Erzurum Ajans-Yer altı zenginliği bakımından önemli bir potansiyele sahip olan Erzurum’da, kaynakların yeterince değerlendirilemediği bildirildi.

Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından farklı zamanlarda yapılan çalışmalarla tespit edilen kaynakların, etkili kullanılabilmesi için tesis kurulması gerektiğini belirten yetkilier,

Oltu Hınıs, Tortum ve Horasan’da çok sayıdaki maden suyu kaynağından birçoğunun boşa aktığını, bunun değerlendirilebilmesi için maden suyu şişeleme tesisi kurulması gerektiğini kaydetti. Horasan ve Oltu’da mermer, Pasinler’de Perlit, Tekman’da mermer ve kireç taşı rezervlerinin değerlendirilmesi için tesis kurulması gerektiğini aktaran yetkililer, “Metalik madenler bakımından ildeki en önemli metalik madenler bakır, molibden, krom ve civadır. Endüstriyel hammaddeler bakımından özellikle jips, perlit, tuğla-kiremit ve mermer önem arz etmektedir. Erzurum’da kurulacak tesislerde, rafine tuz tesisi, krom madenciliği işleme tesisi, manyezit madenciliği işleme tesisi, mermer araştırma ve işleme, alçı, perlit ve torbalanmış toz kireç üretimi yapılarak iç ve dış piyasaya satış yapılabilir” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.