Kültür-SanatHaber Girişi : 15 Mayıs 2016 15:48

Kursiyerlerin emekleri sergilendi

Kursiyerlerin emekleri sergilendi
Erzurum'un merkez Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri el emeği göz nuru eserlerini sergiledi.
Erzurumajans-Erzurum'un merkez Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri el emeği göz nuru eserlerini sergiledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yıl sonu sergisi Havuzbaşı Kent Meydanı'nda kurulan çadırda halkın beğenisine sunuldu. Yıl boyu düzenlenen kurslarda eğitim gören ve büyük ir bölümü kadınlardan oluşan kursiyerlerin emekleri kurulan standlarda sergilendi. Kursiyerlerin bazıları el emeği göz nuru eserlerini davetlilere anlatırken, kuaförlük ve müzik gibi kurslara katılanlar ise öğrendiklerini gün boyu yaptıkları performansla sergiledi

Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Memet Çiftçi, yıl boyunca bir çok branşta kurs açtıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği yaparak düzenlenen kurslara da geniş katılımın olduğunu belirten Çiftçi, "Mahallebaşı ve Hilalkent ESMEK, toplum ve gençlik merkezlerimizden üçü özellikle dar gelirli vatandaşların yaşadığı yerlerde kuruldu. Açılan kurslarımızın vatandaşlarımıza maddi ve manevi çok büyük katkısı oluyor. Yakutiye Kaymakamlığı'na bağlı birimler ile de 378 kurs açtık. Mahallebaşı semtimizde Aile Destek Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ile kadınlarımıza ve engelli vatandaşlarımıza hizmet vermekte. Diğer bir ortağımız olan Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile de 70'e yakın kurs açtık. Cezaevlerinde de kurslarımız oluyor. Kısacası istenilen yerde istenilen anda 12 kişi olmak kaydıyla kurs açabiliyoruz. Sadece cezaevlerinde bu sınırlamamız yok. Hastanelerde psikiyatri bölümü ile iş birliği halindeyiz. Onlar için bu kurslarımız terapi oluyor. Kurs açamayacağımız alan yok yeter ki talep olsun" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.