ErzurumHaber Girişi : 23 Ekim 2012 16:00

Kurbanını alan Erzurumlu evinin yolunu tuttu

Kurbanını alan Erzurumlu evinin yolunu tuttu
Kurban Bayramına bir gün kala pazarlardaki yoğunluk iyice artmaya başladı.
Erzurum Ajans-Kurban Bayramına bir gün kala pazarlardaki yoğunluk iyice artmaya başladı. Satılan hayvanlar evlerin yolunu tutarken biryandan da besiciler pazara yeni hayvanlar getiriyor.

Yeni getirilen hayvanlar yerlerini yadırgayınca pazarı birbirine katıyor. Besicilerin baş edemediği hayvanları sakinleştirme görevini ise Kurban timleri üstleniyor. Kurban alma işini son güne bırakanlar vatandaşlar hayvan pazarında bütçesine uygun kurban aradı. Vatandaş fiyatları yüksek bulurken, besici fiyatların çok düşük olmasına rağmen yine de satış yapamadığından yakınıyor. Kimi kurbanını alırken kiminin eli yine boş kaldı. Kurbanlığını alan vatandaşı bu sefer de nakliye telaşı sardı. Nakliye fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlar hayvanını götürmek için çeşitli yöntemler deniyor. Vatandaşların hayvanını evlerine götürme çabaları renkli görüntülere sahne oluyor. Kimi aldığı koyununu el arabasında, kimi yürüterek götürmeyi denedi, kimi de arabasının bagajında hayvanını götürmeye çalıştı. Bazı kurbanlıklar ise vatandaşlara zor anlar yaşattı. Vatandaşlar hayvanları kamyonlara yüklerken zor anlar yaşadı.

Besici Muhsin Ekmekçi, “Kurban fiyatları çok düşük. Besici kar edemiyor. Köylü perişan duruma geldi. Peynirin fiyatı bugün 12 lira. Hayvanın canlı fiyatı 9 lira bu revamı bize. Yemin torbası 50 lira saman, ot çok pahalı. Buğday, arpa para etmiyor. Benzin 5 lira olmuş. Gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Biz ne yapalım besici kan ağlıyor Köylünün, besicinin kıymeti kalmadı artık. Köylü Milletin efendisiydi hani bugün efendilikten geçtik kölelerden beter duruma düşürüldük. Pazarın hali berbat su yok hayvanlarımızı bağlayacağımız yer yok. Şehirde hayvan satışını yasakladılar. Bir çözüm bulmadan büyükbaşı küçükbaşı buraya getirip doldurdular. Çamurdan, pislikten adım atılmıyor. Buna bir çare getirsinler. Yoksa köylü yok olup gidecek.” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.