ErzurumHaber Girişi : 19 Ağustos 2024 11:20

Kültür Yolu Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor

Kültür Yolu Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin sekizinci durağı Erzurum oldu.

Festivalin ikinci günü Erzurum birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

 

M. Fatih Çıtlak’ın Anlatımıyla Âsitâne Meşkleri Üç Kümbetler Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda Erzurumlularla buluştu. Sanat yönetmenliğini Yüce Gümüş’ün yaptığı etkinlik İstanbul Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından gerçekleştirildi. 

 

Kültür Yolu Festivali Aşıklar Sahnesi’nde, İsrafil Daştan, Zakir Tekgül, Temel Turabi, Ertuğrul İmamoğlu ve Aşık Emircan sahne aldı. Aynı sahnede gerçekleşen Yerel Sesler, Bizden Ezgiler etkinliğinde ise sahne Ayhan Yalçın’ın oldu. 

 

 

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen çocuk oyunu Şekeronya, Erzurum Devlet Tiyatrosu Tiyatro Salonu’nda miniklerle buluştu. 

 

ÜNLÜ İSİMLERLE SÖYLEŞİLER

 

Festival süresince birbirinden önemli isimler de söyleşilerde dinleyicileriyle bir araya geliyor. Festivalin ikinci günü, Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğündeki söyleşide, oyuncu ve fenomen Ömer Başdoğan, İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde sevenleriyle bir araya geldi. Başdoğan ve Ersoy keyifli bir sohbete imza attılar. 

 

 

Mehmet Gültekin Söyleşisi ve Fotomaraton Ödül Töreni Erzurum Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Sümmani Baba Aşıklar Kıraathanesi’nde gerçekleşen Aşıklar Kıraathanesi Sohbetleri’nde Erzurum Şehrengizi konuşuldu.  

 

 

GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ SANAT BİR ARADA

 

Festival süresince Kale Arkası Erges Konağı, Kale Önü El Sanatları Çarşısı, Şakir Gökgöz Hüsn-i Hat Atölyesi, Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü ve Erzurum Müzesi Çocuk Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen atölyelerde geleneksel el sanatları çalışmaları sergilenerek, farkındalık oluşturuluyor. Bu kapsamda festivalin ikinci günü de Cam Şekillendirme Atölyesi, Geleneğin Hazineleri: El Sanatları Atölyesi, Sülüs Hat, Zanaat Yolu Atölye Çalışmaları ve Kültür Koruyucuları Eğitim Etkinlik Atölyesi ziyaretçilerini ağırladı.

 

 

ÇOCUKLAR FESTİVALDE HEM ÖĞRENİYOR HEM EĞLENİYOR

 

Olimpiyat Parkı’na kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” ile çocuklar gönüllülerince eğleniyor. Festivali ikinci günü de çocuklar, “Özgür Özgülgün ile Çocuklara Masallar” ve Çocuk Tiyatrosu ‘‘Baby Shark” ile eğlenceli zamanlar yaşadı.

 

 

Çocuklar ayrıca; Gezici Kütüphane Çocuk Şenliği’nde kitap okuyor, Bilim Atölyelerine katılıyor, teleskop ile gözlem yapıyorlar. Kahoot Bilgi Yarışması’nda ise eğlenirken öğreniyorlar. Dokuz gün boyunca çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak. HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş 21 Ağustos 2024 05:48

    İşinize geldiği zaman yorumlari yayinliyorsunuz.isinize gelmediği zaman yayinlamiyorsunuz. Kimseye hakaret, kötü bir kelime kullanmadim kardeşim nedir bu tavrınız. Bu şehirde işsizlik var . Bu şehirde insanlar kiralarini ödeyemiyor. İnsanlar mutlu değil. Bizim festivale ihtiyacimiz yok . Derdiniz mutlu azınlığı dahada mutlu etmekmi? Ozaman haberlerinizi yorumlara kapatın olsun bitsin. Artık sizede guven kalmadi.

  • Dadaş 19 Ağustos 2024 23:54

    Erzurum'a festival gelmiş banane? Ben gündüz belediyede işçi, gece kahvehanede işçi. Bize 23 bin tl maaşla geçineceksin diyen zavallılar utansın. Huzuru mahşerde iki elim yakanızda bilesiniz. Size hakkını helal edenede hakkım haramdır...

  • Deaf 19 Ağustos 2024 21:10

    Yahu tasarruf tedbirleri sizlere geçerli değil mi? Nasıl bir uygulama bu!

  • Ali er 19 Ağustos 2024 17:29

    Ne kültürü ne kültürü yapılanlar boş işler ülke tasarruf edelim diyor bunlar har vurup harman savuruyorlar. Ülke roma imparatorluğu döneminde olduğu gibi halkı arenaya gösteriye sevk ediyor bunun sonu inanın yok oluştur. Yapmayın milyonları savurmayın.,

  • Vatandaş 19 Ağustos 2024 17:24

    Millet kirasini ödeyemiyor. Gencler iş bulamiyor Bunlar kültür festivaline para harcıyor. Ülkenin düştüğü içler acısı hali.

  • METEHAN GÖKTÜRK 19 Ağustos 2024 11:55

    Bu tür eğlencelere milyonlar gidiyor. Şehirde işsizlik tavan yapmış. Bir tane adam gibi sanayi kuruluşu yok, tarım yok, hayvancılık yok. Erzurum 22 yıldır aralıksız nüfus kaybederek b.şehir statüsünden düşmüş. Doğunun en büyük ili iken Van'ın yarı nüfusuna düşmüş utanmadan festivalden eğlenceden bahsediyorsunuz. Erzurum'da kömürün tonu bilmem kaç bin TL olmuş. Yeter artık ALLAH rızası için sanatçılara ona buna harcadığınız parayı Erzurum'a harcayın bir kaç tane adam gibi sanayi kuruluşu açın da göç bitsin. Yazık günah binlerce yıllık kadim şehre. Yüce ALLAH'tan korkun bu şehrin hakkını yemeyin yedirmeyin.