Kültür-SanatHaber Girişi : 15 Şubat 2018 18:30

Kültür etkinliklerinin vazgeçilmez isimleri oldular

Kültür etkinliklerinin vazgeçilmez isimleri oldular
Erzurum’un genç tiyatrocuları Oktay Parlar ve Bilal Tavlak, Erzurum ile ilgili düzenlenen sanat etkinliklerinin vazgeçilmez isimleri oldu.
Erzurumajans-Erzurum’un genç tiyatrocuları Oktay Parlar ve Bilal Tavlak, Erzurum ile ilgili düzenlenen sanat etkinliklerinin vazgeçilmez isimleri oldu. Gurbetteki Dadaşların düzenlediği sanat geceleri ve Erzurum Günleri’nde sunuculuk, interaktif şov, geleneksel tiyatro gösterisi, standup, müzikal dinleti ve meddahlık yapan başarılı genç tiyatrocular, şehrin kültür hayatından önemli bir yer edindi. Erzurum’un 1950’li yıllarda Anadolu’nun önemli kültür kentleri arasında yer aldığını ve bu ivmeye son dört yılda yeniden ulaşıldığını anımsatan tiyatro oyuncusu Bilal Tavlak, “Erzurum’un sanat yaşamı bilindiği gibi çok eski dönemlere kadar uzanmaktadır. Bir tiyatro şehri olan Erzurum’da 1960’lı yıllarda Fransız yazar Moliere’in Cimri ve Hastalık Hastası oyunları dahi sahnelenmiştir. Günümüzde son 4 yılda özellikle Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in özverili çalışmaları sonucu kadim şehrimiz kültür ve sanatta yükselen bir trend elde etti. Sadece Erzurum’da değil Anadolu’nun dört bir sathında gerçekleşen sanat organizasyonlarında ve Erzurum Günleri’nde Sayın Başkanımızın katkısı yadsınamaz bir gerçek. Kendisine tiyatro sanatına gösterdiği önemli destekten ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. 



“SEBAHATTİN BULUT AĞABEYİMİZİN SANAT HAYATINI İLKE EDİNDİK”

Uzun yıllar Fıkralarla Türkiye adlı televizyon komedisi ve tiyatro oyunlarında yer alan tiyatro oyuncusu Oktay Parlar da, Erzurum Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği Başkanı,tiyatro yazarı Sebahattin Bulut’un sanat yaşamını şiar edindiklerini ifade etti. Parlar, “2006’da aramızdan ayrılan ve bizde de büyük emeği olan değerli büyüğümüz Sebahattin Bulut ağabeyimizin tiyatro sanatına kattığı değerleri saymakla asla bitiremeyiz. Yakutiye Mecmuası ve yazılı basında ilimizin kültür ve sanat hayatına yön veren bu büyük mesuliyet adamının kaleme aldığı  ‘Mohaçta’dan Aziziye’ye’, ‘Gören gözler’ ve ‘Beklenen Madalya’ adlı tiyatro eserleri ile kendisinin bizzat yönettiği 4. Murat ve Köroğlu oyunları, bilindiği gibi ülkemizin sanat camiasında geniş bir yankı uyandırmıştı. Şimdi biz de büyüklerimizden aldığımız emaneti bir bayrak yarışı olarak telakki ederek Erzurum’un tiyatro sanatına katkıda bulunmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Başkan Mehmet Sekmen’in hayata geçirdiği sanat merkezlerinin sadece Erzurum’a değil Doğu Anadolu Bölgesi’ne büyük bir katkı sunduğunu kaydeden Oyuncu Parlar, “Başkanımız Mehmet Sekmen ile birlikte Erzurum, ülkemizin en seçkin kültür ve medeniyet şehri oldu. Kendisine biz tiyatroculara verdiği büyük destekten ötürü şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.



“EHT İLE HALKIMIZIN TİYATROSUNU KURDUK”

Erzurum Halk Tiyatrosu (EHT) Kurucusu Bilal Tavlak, “Şehrin sanat yaşamına tabiri yerindeyse bir tuğla koymak adına Erzurum Halk Tiyatrosu’nu kurduk. Halkın tiyatrosu olarak nitelendirdiğimiz EHT ile şehrin tiyatro yaşamında yer almaya çalışacağız” dedi. Sanatta kollektif birlikteliğe vurgu yapan Tavlak, “Sanatta kollektif çalışma esasını ilke edinerek ilimizde bulunan tiyatro kulüplerine de destek olacağız. Sahnelerimizde yeni yeteneklere ve genç oyunculara yer vereceğiz. Halkın tiyatrosu olan EHT’de gelenek, görenek ve ananelerimizi öne çıkaran oyunlarla sanatseverlerin karşısına çıkacağız” diye konuştu.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.