BölgeHaber Girişi : 06 Mayıs 2011 16:10

KUDAKA'dan turizm stratejisi çalıştayı!..

KUDAKA'dan turizm stratejisi çalıştayı!..
Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sonrası bölgedeki turizm potansiyelini değerlendirmek amacıyla Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nca (KUDAKA) hayata geçirilen İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı'nın ilk strateji çalış

Erzurum Ajans-Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sonrası bölgedeki turizm potansiyelini değerlendirmek amacıyla Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nca (KUDAKA) hayata geçirilen ‘İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nın ilk strateji çalıştayı, geniş bir katılımla yapılacak.

Yaklaşık 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Erzurum’un kültür turizmine, iklimi ve coğra? yapısı ile kış turizmine ve Türkiye’nin en zengin su kaynaklarının başlangıç noktasında bulunması nedeniyle de doğa ve su sporları turizmine yönelik çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirten KUDAKA Genel Sekreter Dr. Rıfat Altan, 2011 Kış Oyunları’yla bu potansiyelin uluslararası platformda da tanınmaya başladığını söyledi.

Dr. Altan, turizmin bölgede insanlara istihdam ve geçim imkanı sunabilen ve diğer sektörleri de destekleyen lokomotif bir sektör haline gelmesi gerektiğini kaydetti. Dr. Altan, potansiyelin harekete geçirilmesi için bir yol haritası niteliğinde olan ve bölgenin geleceğine yön verecek ‘İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nın ilk strateji çalıştayının 7 Mayıs’ta Palan Otel’de gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.