SiyasetHaber Girişi : 17 Şubat 2013 23:56

Küçükler'in uykularını kaçıran anket

Küçükler'in uykularını kaçıran anket
AK Parti tarafından yaptırılan ankette, yüzde 50 oranında başarısız bulunan Başkan Küçükler'in yeniden aday gösterilmesi halinde "AK Parti'ye oy vermem" diyenlerin oranı yüzde 67.7'ye ulaştı.
Erzurumajans-AK Parti'nin anket firmaları arasında yeralan Pollmark'ın yaptığı anket Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler için 'tehlike çanlarının' çaldığını ortaya koydu.

Ankette, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanını ne kadar başarılı buluyorsunuz?" sorusuna cevap veren bin 102 kişinin yüzde 50'si "başarısız" derken, yüzde 22'lik kısmı ise 'başarılı' bulduğunu beyan etti.

Pollmark'ın AK Parti adına Erzurum'da yaptığı anketten sürpriz ve çarpıcı sonuçlar çıktı.  Erzurum Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan seçmenin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediyenin sunduğu hizmetler ile ilgili kanaatlerini birkaç boyutta değerlendirmenin amaçlandığı anket çalışmasında AK Parti'nin mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i en çok sarsacak sonuç ise  "Mevcut başkana oy verme eğilimi" bölümünde çıktı.  Bu bölümdeki soruyu yüzde 67.7 oranında "Oy vermem" yanıtı verilirken, sadece yüzde 18.9'luk bölüm, "oy veririm" cevabını verdi.

Ankete katılanların yüzde 43.2'si  "Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti ilinizde başka birini Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterse oy verir misiniz?" sorusuna da "evet" yanıtı verirken, yüzde 34.4'ü de ?adaya bağlyı' cevabını verdi. "Hayır vermem" diyenlerin oranı ise 17.4'de kaldı.  Bu soruya verilen cevap bile mevcut Başkan Ahmet Küçükler'in halk tarafından kesin bir şekilde ?istenmediği' gerçeğini ortaya koymuş oldu.

BAŞKAN KİM OLSUN?

"Önümüzdeki yerel seçimde kim başkan olsun?" başlıklı bölümde ankete katılan bin 102 kişi "Önümüzdeki yerel seçimlerde ilinizin Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusuna ise yüzde 13.6 oranına denk gelen 150 kişi 2009 seçimlerinde MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan "Prof. Dr. Kamil Aydın"ın adını verdi.  Mevcut Başkan Ahmet Küçükler yüzde 7, eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise yüzde 2'lik dilimin başkan adayı oldu.

"Sizce Mevcut Belediye Başkanı 2009 yerel seçimleri öncesinde verdiği vaatleri gerçekleştirdi mi?" sorusuna ise yüzde 48.2 "hayır", yüzde 31.1 "kısmen" yanıtı verilirken, sadece yüzde 9.3'lük kısım "evet" yanıtını vermesi de anketin dikkat çeken bir başka sonucu oldu. Bu sonuç da Başkan Küçükler'e "Hayali proje" eleştirilerinin kamuoyunun büyük bir bölümünce yapıldığını gözler önüne sermiş oldu.

BAŞKAN  GİYİM- KUŞAMDAN GEÇTİ

Öte yandan bu ana başlıkların dışında ankete katılan bin 102 kişiye "Başkanın İmajı", "Sunulan hizmetlerden memnuniyet", "Belediyenin en başarısız olduğu hizmet alanı" ve "Belediyenin en başarılı olduğu hizmet alanı" başlıkları altında 50'nin üzerinde soru yöneltildi.

"Belediyenin en başarısız olduğu hizmet alanı" yüzde 68 ile "İçme suyu" olarak gösterilirken, "Belediyenin en başarılı olduğu hizmet alanı" olarak da yüzde 58 ile ?Üst ve alt yaya geçitleri" oldu.

"Başkanın İmajı"nda ise Ahmet Küçükler yüzde 51.5 ile "Giyim, kuşam ve görünümü"nde en yüksek notu alırken, "Yönetim kabiliyeti" yüzde 52.7, "Dürüstlüğü" yüzde 39,3,  "Tarafsızlığı ve adilliğI" yüzde 44, "Halka yakınlığı, nezaket ve sıcaklığı" yüzde 51.4 ile "Yetersiz" bulundu.

Pollmark tarafından hazırlanan anket sonucunun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu öğrenildi.

ANKETİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • boşa 01 Ocak 1970 02:00

    senin yüzünü görmeye tahammül edemiyorum o oyu boşa atarım sana yine vermem ulaşım sorununu nerde çözüd ya yıllardır bu vatandaşlar 1TK ye sebep öldürecek özel halk otobusu katillerine bizi mahkum etmedimi yıllardır zormuydu bu otobusleri almak gerçekten

  • dadaş25 01 Ocak 1970 02:00

    OYLARIMIZ SİZİNDİR BAŞKANIM NANKÖRLÜK EDEMEYİZ... YOLUNUZ AÇIK OLSUN MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIRMIŞ UNUTMAYIN..

  • sidar 01 Ocak 1970 02:00

    çok duyduk oy vermem diyenleri, oy vermeyeceğim diyenleri .bu seferde Ahmet küçüklere ben oy vericem.

  • bir bey 01 Ocak 1970 02:00

    Cam bir bardağa musluktan akan suyu doldurduğumda arkasını göremiyorum damacanada hazır su nedir bilmezken sayesinde iki günde bir hazır su almak zorunda kalıyoruz 21. yy ulaşıma çözüm bulan belediye başkanımız 3. dünya ülkeleri sıralmasına su sorunuyla bizi sokmasaydı keşke....

  • RUH ADAM 01 Ocak 1970 02:00

    EN BVÜYÜK HİZMETİ BOY BOY AFİŞLERİNİ BASTIRIP CAKA YAPMASI ..................................KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ BVÜYÜK ŞEHRİN KÜÇÜK BVELEDİYE BAŞKANINI OLSADA KAYBVEDECEK ZATEN :)))))

  • GY 01 Ocak 1970 02:00

    BEKİR KORKMAZIN NEDEN BU ANKETE ALMADINIZ KENDISI GEREK BILGISI VE SIYASI TECRUBESİ NE KAMIL AYDINDA NEDE KÜÇÜKLERDE VAR HEM IYI BIR HATIP VE GECMIS SIYASI KARİYERİ VE BAŞARISI İSİM YAPMIŞ BIR KİŞİ GELECEĞİN KAYSERİSİ ESKİŞEHİRİ OLMAK İÇİN BEKİR BEYİN BU SEÇİMDE DESTEKLENMESİ LAZIM YADA ADAY GÖSTERILMESİ LAZIM YOKSA ESKİ ERZURUM OLURUZ Bİ KÜÇÜKLERDE GELİR KÜÇÜLÜRÜZ SAYGILAR

  • bir vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    kaynakları heba etmekten başka bildiği iş yok gitsin avuklık yapsın bıraksın bu işi ehillerine yeter artık

  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    AK PARTİYE DE AHMET KÜÇÜKLERE DE OY VERMEDİM BU GİDİŞLE DE (MUHAFAZAKAR OLMAMA RAĞMEN) CHP YE OY VERİR AKP`YE OY VERMEM. BUNLAR RESMEN MİLLETİ SÖMÜRÜYOR SOYUYORLAR. HARAM ZIKKIM OLSUN BU MİLLETİN HAKKI SİZLERE

  • yeni otubüsler 01 Ocak 1970 02:00

    Ahmet bey çok büyük işler yaptı ama anlatamadı yada anlayamadık ahmet küçükleri şu taşımacılık işi bile başlı başına bir iş insanları et et üstüne yığılmayı önledi Allah razı olsun

  • fatih dalli 01 Ocak 1970 02:00

    anket sonuçları aldatıcı...inandırıcı değil...

  • VATANDAS 01 Ocak 1970 02:00

    "Pollmark`ın AK Parti adına Erzurum`da yaptığı anketten sürpriz ve çarpıcı sonuçlar çıktı." HABERİN BU KISMINA KATILMIYORUM, KESİNLİKLE SÜPRİZ VE ŞAŞILACAK BİR ŞEY YOK, BEKLENEN BİR ŞEY...