BölgeHaber Girişi : 18 Mart 2011 12:46

Küçükler büyük savaşı anlattı!..

Küçükler büyük savaşı anlattı!..
Erzurum'un Oltu 25 Mart İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden Büşranur Aydın, kendi yazdığı "Çanakkale şehitleri" adlı kısa piyesi, okul bahçesinde arkadaşlarıyla birlikte sahneledi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu 25 Mart İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden Büşranur Aydın, kendi yazdığı "Çanakkale şehitleri" adlı kısa piyesi, okul bahçesinde arkadaşlarıyla birlikte sahneledi.

Büşranur Aydın, senaryoyu yazdıktan piyesi sınıf öğretmeni Adem Uçar ile paylaştı. Öğretmen ve Okul idaresinin beğenisini kazanan piyes daha sonra öğrenciler tarafından okul bahçesinde sahnelendi. Okul bahçesinde oynanırken kameraya çekilen oyun, bugün yapılan Çanakkale Şehitlerini Anma programında davetlilere sinevizyon ile izlettirildi. Piyes yazarı Büşranur Aydın, Çanakkale Şehitlerini Anma haftası olduğundan böyle bir oyun yazmaya karar verdiğini ifade ederek, "Öğretmenlerimiz de bize destek oldu.

Çanakkale'ye gidemiyoruz. Ben de böyle bir oyunla arkadaşlarımıza o duyguyu yaşatalım istedim. Okuduğum kitap ve izlediğim birkaç filmden edindiğim bilgilerle bu oyunu yazdım. Bugün Şehitleri anma haftasında böyle bir piyesle onları en uygun biçimde analım istedim" diye konuştu.

Okul öğretmenlerinden Adem Uçar ise, "Büşra öğrencimi böyle bir piyes hazırladı. Piyes çok iyi hazırlanmıştı. Diğer öğrencilerimizle bu oyunu okulumuzda sahnelemeye karar verdik" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.