ErzurumHaber Girişi : 14 Eylül 2012 20:30

Küçükler: Erzurum'un temel sorunu kalmadı

Küçükler: Erzurum'un temel sorunu kalmadı
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 8 yılı aşkın görev süresinde yapılanları ve görevinin kalan 1 yıllık bölümünde yapılacakları açıkladı.
Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 8 yılı aşkın görev süresinde yapılanları ve görevinin kalan 1 yıllık bölümünde yapılacakları açıkladı. Mücildili Konağı'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Küçükler, "Artık belediyecilikte şehrin temel bir sorunu kalmadı. Bundan sonra şehrin güzelleştirilmesine yönelik görsel projelere ağırlık vereceğiz" dedi.

Müceldili Konağı'nda gazetecilerle sabah kahvaltısında biraraya gelen Başkan Küçükler, iki dönem boyunca gerçekleşen ve önümüzdeki günlerde başlayacak projeleri hakkında bilgiler verdi.  Şehrin temel alt yapı sorunlarını büyük ölçüde çözdüklerini savunan Başkan Küçükler, "Artık Erzurum'un temel sorunu kalmadı. Adeta Kendimizle yarışıyoruz" dedi.

Emir Şeyh'te Dev Proje

Emir Şeyh Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni de ilk kez basınla paylaşan Başkan Küçükler, "Emirşeyh Mahallesi'nde çok katlı, sosyal donatıları, kültür ve spor tesisleri bulunan 4 bloktan oluşan site projesini hayata geçiriyoruz. Erzurum'un imajına ve görsel zenginliğine önemli katkı sağlayacak olan proje bizim en önemli ve kalıcı yatırımlarımızdan birisi olacak. Sitenin toplam maliyetinin çıkarılması yönündeki çalışmalar devam ediyor. Projeyi belediye olarak mı yoksa ihaleye çıkıp firmalara mı yaptıracağımıza henüz karar vermedik. Bu da maliyetlerin belli olmasının ardından kesinleşecek" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projelerine çok fazla önem verdiklerini ifade eden Küçükler, Dağ Mahallesi, Gaziler, Şehitler, Palandöken ve eski Mal Meydanı bölgesinde kentsel dönüşüme hız verdiklerini söyledi. "Şehrin kanayan yarası konusundaki gecekonduları, kalitesiz binaları yıkıp buralara modern, lüks binalar dikeceğiz" diyen Başkan Küçükler, il merkezinin aktif deprem kuşağında yer almesi nedeniyle de yeni yapılacak binalarda zemin etüt ve jeolojik planları önemsediklerini ifade etti.

Kentsel Dönüşümde Yaşanan Zorluklar


Gelişi-güzel, tek katlı evlerin bulunduğu bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüklerine dikkat çeken Küçükler, özellikle gecekondu semtlerindeki vatandaşların modern ve büyük evlere kavuşacağını açıkladı. "Erzurum'da girmediğimiz mahalle kalmayacak" diyen Başkan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü:
Çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Erzurum aslında teknik manada gecekondu olmayan bir şehir. Ama öyle bir şehir ki özellikle şehir merkezindeki çoğu mahallelerimiz gecekondu niteliğinde. Erzurum'da gecekondu kavramı çok farklı. Tapu vatandaşın kendisinin. Yer imarlı, belediyeden ruhsat alarak yapmış. Ama çok kötü bir durumda, gecekondudan hiçbir farkı yok. Biz gecekondu bölgelerini temizleyerek, yerine modern konutlar yapıyoruz.

Deprem Kontrol Yetkisi Talep Edildi


Kentteki bütün binaları depreme dayanıklılık testinden geçirmek istediklerini ve bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 'kontrol yetkisi' talebiunde bulunduklarını açıklayan Başkan Küçükler, "Bu yetki özel olarak veriliyor. Ya devlet kendisi yapıyor ya da belediyeler ve belirli kurumların talepleri halinde, bu yetki alınıyor. Alınca bütün kurumların, bütün binaların hepsini test edeceğiz. Biz konuyla alakalı müracaatımızı yaptık, bu yetkiyi almak üzereyiz. Belediye olarak biz yetkiyi almadan, yetkimiz olmadığı halde birçok imarın tespitini yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, büyükşehirlerde imarların tespitini kendisi yapmaya başladı. Bu yetki verilince şehrimizdeki bütün binaları elden geçireceğiz'' diye konuştu.

20 Katlı Binalar Yapılacak

Erzurum'da önümüzdeki yıllarda 20 katlı binaların boy göstereceğini ve bu durumun şehre 'modern bir hava' katacağını savunan Başkan Küçükler, sözlerini şöyle noktaladı: Büyük katlı binaların yapımı için test çalışması yaptık. Nerelerin zemininin güzel, nerelerin kötü olduğunu belirledik. Ayrıca bugüne kadar bina yaparken, ada bazında jeolojik olarak testi yapılırken, biz bunu belediye olarak parsel bazına getiriyoruz. Her yapılacak binada depreme dayanıklılık tespiti yapmak zorundayız. Önemli olan tekniğine uygun olarak binalar yapmaktır. Yani yüksek bina yapmak depremde risk değil, inşaat teknolojisini kullanmayarak bina yapmak risktir. Türkiye inşaat sektöründe dünyada ikinci sırada. Dünyada bu işle artık uzmanız, bu işi biliyoruz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ismail 01 Ocak 1970 02:00

    sayın ahmet küçükleri memleketimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum.evet ilk defa bu kadar çalışkan başkan gördüm mevla razı olsun ama kendisini halka anlatamadı reklamını yapamadı 2011 asıl mimarı ahmet bey ama kıymeti bilinmedi yuhalandı.iftiralar atıldı ahmet bey evvela ulaşımı çözdü otubüsler şehire büyükşehir havası verdi çok iş yaptı balık bilmese halik biliyor rahat ol sayın ahmet bey

  • ikona 01 Ocak 1970 02:00

    başkan hızını alamadı şehri NewYorka çevirecek:)modern bir hava katacak 20 katlı olunca öylemi.şehri sadeleştirecek yerde gösterişli metropola uygun bina yapmak akıl işi değil..

  • dadaş yavuz 01 Ocak 1970 02:00

    Bırak traı başkan yaptıklarını gördük. Bu memlekete hizmet etmek istiyorsan görevi bırak gerisi kolay sana oy verdim vermez olaydım !!!!

  • ADEM YAZICI 01 Ocak 1970 02:00

    TABİ TABİ BAŞKANIM TEST YAPMIŞSINIZDIR EMİNİM YERALTI GARAJLARININDA NEDEN YER ALTININ ANALİZİNİ YAPTIRMADAN KAZDIRDINIZ.

  • yıldıray 01 Ocak 1970 02:00

    8 yılda yapamadıklarını 1 yılımı sığdıracak. yoksa gitmeden malum kişilerin parasına paramı katacaklar.20 katlı bina yapma ( 20 hatta 50 yıldır) Ev alamayan vatandaşa uygun ev yap yeter.